3. دى 1392 - 6:14   |   کد مطلب: 15975
کُردها ائتلاف معارضان را نمی‌پذیرند/ جربا عامل آمریکا جهت تاثیرگذاری بر کُردها

«عمر اوسی»، نماینده پارلمان و رئیس تشکل طرح ملی کُردهای سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق از احزاب کُردی که به ائتلاف معارضان پیوسته‌اند خواست تا هرچه سریع‌تر از این ائتلاف جدا شده و جهت شکیل یک هیأت متحد و مستقل کُرد برای حضور در کنفرانس ژنو2 تلاش کنند.

اوسی همچنین از احزاب کُرد خواست تا به گفت‌وگوی ملی سوری بپیوندند تا با نظام سوریه که باب گفت‌وگو را با کُردها را گشوده است، به یک چارچوب تفاهم دست یابند.

این نماینده پارلمان سوریه گفت که فرصت برای گفت‌وگو با نظام سوریه تا قبل از برگزاری کنفرانس ژنو 2 وجود دارد که انتظار می‌رود، 22 ژانویه آینده برگزار شود.

عمر اوسی خاطر نشان کرد که نشست «هیأت عالی کُردها» که زیر نظر «مسعود بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق در اربیل و با حضور نمایندگانی از کُردهای سوریه، معارضان کُرد سوری، شخصیت‌هایی از ترکیه مثل «لیلی زانا»، از نمایندگان کُرد پارلمان ترکیه و «عثمان بادمیر»، شهردار کُرد دیاربکر برای ایجاد تفاهم برگزار شده بود، به راه حل‌های مثبتی برای بحران سوریه دست یافته است.

أوسی تاکید کرد که هیأت عالی کُردها نماینده تمامی جامعه کُرد نیست که متشکل از احزاب و شخصیت‌های مستقل است، چراکه همه کُردهای سوریه عضو احزاب و تشکّل‌ها نمی‌باشند.

وی خاطر نشان کرد که «جنبش کُردهای سوریه» مرتکب دو اشتباه استراتژیک شده است که اولین آن نپیوستن به گفت‌وگوی ملی سوریه و دیگری پیوستن به ائتلاف معارضان سوری است.

أوسی گفت: «وائل الحقلی»، نخست وزیر سوریه بیش از یک سال و نیم است که از وی به شخصه خواسته است تا نزد احزاب کُرد میانجیگری کند، اما تلاش‌های مستمر در این زمینه بی‌ثمر بوده است.

نماینده پارلمان سوریه درباره حضور «احمد الجربا» در راس هیئت معارضان سوری در نشست اربیل اظهار داشت که تلاش‌های وی در این نشست بی‌نتیجه بوده است، به ویژه اینکه با وجود درخواست از بارزانی برای میانجیگری، نتوانست احزاب کُردی که به صفوف معارضان نپیوسته‌ و ترجیح داده‌اند، در کنار وطن‌شان سوریه بمانند، را برای پیوستن به ائتلاف معارضان قانع کند.

أوسی بیان داشت: آمریکا نمی‌خواهد احزاب کُرد زیر یک پرچم متحد و مستقل باشند، از این رو جربا را به نشست اربیل اعزام کرد.

وی تاکید کرد که ملت کُرد با پیوستن به ائتلاف معارضان مخالف است و این ائتلاف را رد می‌کند.

أوسی در رابطه با مشارکت «نیروهای دفاع مردمی کُردهای سوریه» در کنفرانس ژنو 2 نیز گفت: اتحاد دمکراتیک به عنوان جناح سیاسی نیروهای دفاع مردمی کُردهای سوریه باید یکی از طرف‌های اصلی حاضر در مذاکرات باشد، اما آمریکا به ویژه بعد از پیروزی‌های اخیر این نیروها و تسلط آنها بر مناطق و روستاهای استراتژیک تحت سیطره داعش، جبهه النصره و ارتش آزاد سوریه، حضور نیروهای دفاع مردمی کُردهای سوریه را وتو کرده و به نظر می‌سد، نمی‌خواهد اتحاد دمکراتیک به عنوان یکی از طرف‌های تأثیرگذار در حل سیاسی بحران سوریه مطرح شود.

وی درباره توافق معارضان کُرد و نمایندگانی از غرب کردستان عراق مبنی بر گشودن گذرگاه «سیمالکا» گفت: سیمالکا یک گذرگاه استراتژیک محسوب نمی‌شود، زمانی که نیروهای دفاع مردمی کُردهای سوریه بر گذرگاه «ربیعه» در مرز عراق تسلط یافتند، حکومت عراق درخواست داد تا این گذرگاه به طور رسمی از سوی حکومت سوریه اداره شود که این درخواست بیانگر به رسمیت شناختن حکومت سوریه از سوی دولت عراق و دستیابی به تفاهم با نیروهای دفاع مردمی کُردهای سوریه است که تعامل مثبتی با درخواست عراق داشتند.