به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از نافع، علی بقایی امروز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه از سال ۹۳ ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین استان میزبان زائران حسینی بوده است، اظهار کرد: از سال ۹۵ این ستاد رونق گرفت و رسماً تشکیل شد و با اخذ مجوز کار خود را شروع کرد.
وی با تأکید بر اینکه هدف تصدیگری فعالیتهای ستاد نیست، بلکه هدف ساماندهی و سازماندهی، خدمات در این ایام است، گفت: ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین کاملاً مردمی است و به هیچ سازمانی وابسته نیست؛ اگرچه نهادها و سازمانها هم کمک میکنند اما عمده زحمات بر دوش مردم است.
جانشین ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین همدان با اشاره به فعالیت سه ستاد در حوزه اربعین در استان همدان، بیان کرد: ستاد پشتیبانی اربعین کارهای زیرساختی و پشتیبانی را انجام میدهد؛ ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین ساماندهی ایستگاههای صلواتی استان را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه ستاد عتبات عالیات فقط در موکبهای نجف و کربلا فعالیت خواهد داشت، افزود: 11 موکب در مسیرهای نجف تا کربلا مستقر است که عمده آنها در کربلا فعالیت دارند.
بقایی با اشاره به فعالیت ۴۵ ایستگاه صلواتی در استان، تصریح کرد: ایستگاههای صلواتی از یکم آبان ماه فعالیت خود را برای ارائه خدمت به زائران حسینی آغاز میکنند و تا ۱۲ آبان ماه ادامه خواهد داشت؛ در ایستگاههای صلواتی امکان سرو غذای گرم و سرد، چای و خواب و استراحت، اقامه نماز، فعالیتهای فرهنگی و پخش مداحی و دربعضی از ایستگاهها امکان اسکان و استحمام برای زائران وجود دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته یکمیایون و 600 هزار نفر از زائران اربعین حسینی از همدان تردد کردند، ادامه داد: سال گذشته ۷۰۰ هزار نفر از زائران عبوری از همدان، خدمات دریافت کردند.
استان همدان مسیر تردد زائران ۱۴استان
جانشین ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین همدان خاطرنشان کرد: استان همدان مسیر تردد زائران ۱۴استان از 4 ورودی است؛ زائران زنجان از شیرینسو و کبودراهنگ، زائران استانهای شمالی و قزوین از ورودی رزن، زائران استانهای مرکزی از آزادراه همدان و زائران استانهای مرکزی، قم و اصفهان از ورودی ملایر وارد استان همدان میشوند.
وی با اشاره به دو خروجی استان برای زائران، یادآور شد: اسدآباد خروجی اصلی و تویسرکان خروجی فرعی زائران است؛ 190 کیلومتر از مسیر آزادراه کربلا متعلق به همدان است.
بقایی با اشاره به مشکلات طی سالهای گدشته در ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی، اظهار کرد: عمده مسائل و مشکلات در سالهای گذشته نمازخانه و سرویس بهداشتی بود که بخشی از این مشکلات حل شده است.
دستگاههای دولتی برای ساخت زائرسراهای دائمی کمک کنند
وی خواستار کمک دستگاههای دولتی برای ساخت زائرسراهای دائمی شد و گفت: زائرانی که ز استان همدان عبور میکنند همدان را به عنوان دارالمومنین میشناسند و با ایجاد زائرسرای دائمی در ایام تردد زائران میتوانند، خدمات خوبی ارائه دهند.
جانشین ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین همدان بیان کرد: زائرسرای دائمی غیر از ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی میتواند به در راه ماندگان و در موارد دیگر نیز کمکرسانی کرده و خدمت ارائه دهد.
وی شعار محوری امسال خادمان مردمی را «با اربعین تا ظهور» و شعار هرساله را «همه خادمیم» دانست و افزود: باید ظرفیت ارائه خدمت به زائران حسینی به همه مردم منتقل شود و خدماترسانی به زائران را باید فراگیر کنیم.
بقایی در ادامه تصریح کرد: امسال برخی شیطنتها در حوزه رسانهای شکل گرفت تا بین ملت عراق و ایران تفرقه ایجاد شود و هدف بحث اربعین بود که امسال جدی تر و پرشورتر برگزار میشود؛ امسال شعار جهان اسلام «حبالحسین یجمعنا» است که محبت امام حسین (ع) همه را دور هم جمع میکند.
وی با بیان اینکه ظرفیت خدمترسانی به زائران از تمام نقاط کشور در سطح استان فراهم شده است، ادامه داد: سامانه تلفنی ۳۱۳۸ شماره تماس امداد زائراست، امداد زائر به برکت نیت پاک خادمان در ستاد و ایستگاهها امسال به جز همدان در چهار استان دیگر ازجمله ایلام، کرمانشاه، لرستان و مازندران هم فعال شده است؛ سال گذشته حدود 5 هزار نفر با این سامانه تماس داشتند وخدنات دریافت کردند.
جانشین ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین همدان با اشاره به برگزاری جلسات هماهنگی بین استانها در قم، خاطرنشان کرد: مقرر شد ظرفیتی ایجاد شود که این کار خدمترسانی که ابتکار استان همدان است در کل کشور نهادینه شود.
وی با تأکید بر اینکه فعالان ستادهای مردمی در سایر استانهای نیز تلاش میکنند این کار را جاری کنند، یادآور شد: اگر این امکان فراهم شود شاید سال آینده همه استانها از این مزیت برخوردار شوند.
۷۰ درصد ایستگاههای صلواتی همدان امکان شبمانی دارند
بقایی در ادامه در خصوص ظرفیت شبمانی ایستگاههای صلواتی اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد ایستگاههای صلواتی امکان شبمانی دارند، ایستگاههای فاقد این ظرفیت نیز حسینیه پشتیبان دارند؛ ایستگاههای صلواتی استان همدان امکان شبمانی 100 هزار نفر را دارد.
وی با بیان اینکه سال ۹۴ به دلیل برف و کولاک، 30 هزار نفر در استلن همدان اسکان داده شدند، گفت: اسکانها عمدتاً در شهرهای بهار، اسدآباد و فامنین و تعدادی نیز در رزن، کبودراهنگ و ملایر صورت گرفت.
جانشین ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین همدان بیان کرد: حسینیه امام (ره) یکی از محلهای پشتیبان برای اسکان اضطراری احتمالی است و در صورت نیاز و تقاضای بیش از حد میتوانیم از این ظرفیت نیز استفاده کنیم؛ حسینیهها، ورزشگاهها و بعضی از مساجد نیز برای پشتیبانی اعلام آمادگی کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه همه اهالی استان همدان خادم هستند، افزود: اگر تکریم زائران در همدان نهادینه شود، روحیه ایثار، خدمترسانی و توجه به هم نوع نیز نهادینه میشود؛ مردم بدون چشم داشت و مخلصانه خدمترسانی میکنند و رسانهها باید بتوانند خدمتگزاری به زائران اربعین را فرهنگسازی کنند.
مسئول امور روحانیون و ادارات ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین استان همدان نیز با تسلیت شهادت حضرت رقیه (س)، اظهار کرد: افتخار خدمت به زائران در اربعین تبدیل به عاشورای دوم شده است، در فرهنگ عراقیها اربعین رامحکمتر و با شکوهتر از عاشورا برگزار میکنند.
حجتالاسلام اسماعیلی به حضور میلیونی زائران در همایش بزرگ اربعین، گفت: خدمت به زائران اربعین حسینی در ایران و در همدان که در مسیر زائران قرارگرفته، با ایجاد ایستگاههای صلواتی انجام میشود؛ استان همدان در این خصوص نسبت به سایر استانها فعالتر است.
وی با اشاره به فعالیت ۴۳ ایستگاه صلواتی در مسیر رفت و برگشت زائران در استان همدان، بیان کرد: در ایستگاههای صلواتی خدمات پذیرایی، شبمانی و استراحت زائران در نظر گرفته شده است.
مسئول امور روحانیون و ادارات ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین استان همدان افزود: خبرنگاران نقش مهمی در بیان خدمترسانی به زائران دارند و زبان گویا در این موضوع هستند.
انتهای پیام/