به گزارش آوای سیدجمال، شهر پالیز یکی از شهرهای اسدآباد از توابع استان همدان است که با ادغام دو روستای مزرعهبید و جنتآباد شکل گرفت؛
شهر شدن این دو روستای پرجمعیت که در همجواری یکدیگر و در مسیر بزرگراه کربلا قرار دارد، از سالهای قبل در دوره نمایندگی بهروز نعمتی مطرح و در دوره اکبر رنجبرزاده نماینده سابق دوره دهم مجلس اوج گرفته و دستآخر موافقت آن در اردیبهشتماه سال ۹۸ از سوی وزیر کشور گرفته شد و در اول خردادماه با مصوبه وزارت کشور و ابلاغ معاون اول رئیسجمهور بهعنوان شهر شناخته شد.
بعد از ابلاغ رسمی مصوبه شهر شدن پالیز، اعضای شورای اسلامی این شهر از بالاترین رأیهای کسبشده بین اعضای دو شورای روستای جنتآباد و مزرعه بید انتخاب و بر اساس آن اعضای هیأت رئیسه شورا هم در تیرماه انتخاب شدند.
مهرماه ۹۹ بود که اعضای شورا فراخوان عمومی را برای انتخاب شهردار دادند که از بین افراد دارای توانمندی، فردی باتجربه در عرصه مدیریت شهری انتخاب، و در صورت داشتن شرایط آئیننامه اجرائی، تصدی شهرداری پالیز را عهدهدار شود.
لذا از ۲۹ شهریور الی ۴ مهرماه درخواست ارائه مدارک و رزومه کاری از متقاضیان را داشتند.
حال بعد از این همه کشوقوسها برای شهر شدن پالیز و انتخاب اعضای شورای اسلامی و هیأت رئیسه آن، همچنین ماجرای انتخاب شهردار، هنوز خبری از کد شهری و شهرداری برای این شهر نیست.
صفی الله اسدی رئیس شورای اسلامی شهر پالیز در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال، با اشاره به نحوه شهر شدن دو روستای جنتآباد و مزرعه بید، اظهار کرد: شهر شدن پالیز از زمان آقای نعمتی نماینده سابق مجلس مطرح بود که در زمان آقای رنجبرزاده نماینده سابق دیگر مجلس مصوبه آن موافقت و اخذ شد.
وی با بیان اینکه اعضای شورای اسلامی شهر پالیز به تعداد ۵ نفر انتخاب شدند، افزود: شهر پالیز در حال حاضر بالغبر از ۵ هزار نفر جمعیت دارد که البته با ادغام دو روستا به این جمعیت رسیده است.
رئیس شورای اسلامی شهر پالیز با بیان اینکه دو دهیاری با ادغام روستای جنتآباد و مزرعه بید دهیارها حذف و قرار است شهرداری شکل بگیرد، افزود: با انتخاب فردی بهعنوان شهردار از ساختمان دهیاری بهعنوان شهرداری استفاده خواهد شد تا بتوانیم در آینده ساختمانی مجزا ایجاد کنیم.
وی بابیان اینکه به دنبال معرفی شهردار هستیم، افزود: در این زمینه فراخوان عمومی دادیم که ۱۳ نفر نیز متقاضی شدند و با نظر شورا یک نفر بهعنوان شهردار انتخاب شود.
اسدی ادامه داد: تعداد ۱۳ نفر متقاضی از سطح شهر و روستاهای اسدآباد، جنتآباد و مزرعه بید هستند که مدارک ارائه دادهاند و منتظریم که در طی جلسه برنامههای خود را اعلام و نظر شورا را از آنها گرفته و فردی را انتخاب کنیم.
وی گفت: شهر پالیز در حال حاضر دارای آرامستان، محل دفع زباله، درمانگاه، چندین مدارس، ورزشگاه، دارد اما نیاز به امکانات دیگری هم هست که با وجود کد شهری میتواند به آن برسد.
رئیس شورای اسلامی شهر پالیز با بیان اینکه هنوز شهر پالیز بعد از این گذشت ماهها هنوز برای آن کد شهری تعریفنشده، گفت: در این زمینه نماینده مردم در مجلس، فرمانداری و بخشدار پیگیریهایی داشتهاند، اخیراً هم آقای سرمدی طی نامهای به وزارت کشور متذکر شده، اما هنوز استانداری و فرمانداری موارد لازم را به وزارتخانه ارسال نکردند.
در این راستا کیومرث سرمدی نماینده مردم اسدآباد در مجلس در دوم مهرماه در صحن علنی مجلس در نطق میان دستور خود خطاب به وزیر کشور اعلام کرد که جناب آقای رحمانی فضلی! اما پالیز شهر جدیدی که در آستانه انتخابات فقط روی کاغذ مجوز گرفته و بعد از حدود ۷ ماه دریغ از اختصاص کد شهری است. حساب دهیاریهایی که تبدیل به شهر پالیز شدهاند مسدود شده و کارهای عمرانی در حد روستا نیز متوقفشده و عملاً نشانی از شهر شدن وجود ندارد.
سرمدی در پیگیری دیگری اعلام کرد که طی مکاتبهای رسمی با وزارت کشور ۷ مهرماه ۹۹ موضوع کد شهری پالیز را مطرح و درخواست کرد گویا قرار است رفع موانع و انجام مراحل قانونی و اداریِ از سوی استانداری و فرمانداری تکمیل و ارسال شود.
حال با توجه به حذف دهیاریهای دو روستای جنتآباد و مزرعهبید بعد از ادغام برای شهر شدن پالیز، انتظار میرود که هرچه زودتر استانداری و فرمانداری در زمینهٔ دریافت کد شهری این شهر اقدام کنند تا از حالت روستایی بودن خارج شود و از امکانات و اعتبارات مجزایی بهرهمند شود.
انتهای پیام/ن