آخرین اخبار

10. مرداد 1394 - 21:48   |   کد مطلب: 27978
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ضمن بیان اینکه جامعه در حال حاضر به سمت آسیب‌هایی پیش می‌رود که دارای شادی و لذت‌های آنی هستند گفت: عمده آسیب‌هایی که امروزه جوانان به آن گرایش می‌یابند مانند مشروبات الکلی، روابط جنسی و حتی خشونت‌های آنی و غیره همگی دارای شادی‌ها و لذت‌های آنی هستند.

به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از ایسنا، سید حسن موسوی چلک با تاکید بر اینکه نمی‌توان آسیب‌ها را کاهش داد مگر آنکه از نگاه‌های جزیره‌ای به آنها اجتناب کرد، گفت: در حال حاضر شاهد افزایش تنوع آسیب‌های اجتماعی هستیم که عمده این آسیب‌ها ناشی از تکنولوژی و فناوری‌های نوین هستند.
وی در ادامه به کاهش سن ابتلا به آسیب‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: کاهش سن ابتلا به آسیب‌ها در کشور به حدی گسترش یافته است که شاهد آن هستیم که به دلیل گسترش جرایم توسط کودکان و نوجوانان، کانون‌های اصلاح و تربیت در سطح کشور افزایش یافته‌اند.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در ادامه به کودکانی اشاره کرد که به علت مشاغل والدین خود در خانه تنها هستند وی افزود: "کودکان کلیددار" همواره یکی از مشکلات والدین در تابستان هستند زیرا این کودکان بخش عمده‌ای از روز را به علت مشاغل والدین خود در خانه تنها بوده و به این ترتیب دچار آسیب‌های متعدد می‌شوند.
چلک در ادامه به وضعیت نامناسب حاشیه‌نشینان اشاره کرد و گفت: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که 11 میلیون جمعیت آن فاقد امکانات و خدمات عمومی هستند و اینها همان حاشیه‌نشین‌ها را تشکیل می‌دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود یکهزار سکونت‌گاه غیر رسمی با 11 میلیون جمعیت تا به حال شناسایی شده‌اند که آنها همان گروه‌های در معرض خطر و آسیب دیده اجتماعی هستند که نخستین گروه آسیب پذیر و درمعرض خطر آن‌ها نیز کودکان هستند. رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: کودکانی که فاقد امکانات لازم بوده و از طبیعی‌ترین حقوق خود محروم هستند طبیعی است که مبتلا به بزه شده و شاهد افزایش جرایم در آن‌ها باشیم.  موسوی چلک با تاکید بر اینکه در حال حاضر مسئولیت اجتماعی در کشور دغدغه نیست عنوان کرد: گاهی خودمان را به خواب می‌زنیم و واقعیت‌های اجتماعی را نادیده می‌گیریم؛ بدین ترتیب شاهد آن هستیم که در حال حاضر کودکانی که باید آینده کشور را ساخته و مسیر توسعه را هموار کنند به دلیل محرومیت‌های گوناگون در جریان بزه و جرایم قرار گرفته و آسیب دیده شده‌اند و طبیعی است که جامعه پس از ابتلای آنان به بزه، پذیرش خوبی از آن‌ها نداشته باشد به همین دلیل در چنین شرایطی تغییر دیدگاه‌ها الزامی است. وی درخصوص نقش مددکاران اجتماعی برای کاهش آسیب‌ها در کشور گفت: در حال حاضر به دلیل ظرفیت‌ها و مسئولیت‌هایی که مددکاران اجتماعی دارند، "اجرا" را مهمترین وظیفه آنان نمی‌دانند بلکه به علت غفلت‌های زیادی که در حوزه سیاست‌گذاری آسیب‌های اجتماعی وجود دارد مهمترین نقش مددکاران در حال حاضر در سیاست‌گذاری‌هاست.  رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در این خصوص تصریح کرد: در حال حاضر هیچ سیاست مشخصی در حوزه آسیب‌های اجتماعی نداریم. به طور مثال 4 سال است که لایحه حمایت از حقوق کودکان در مجلس در حال خاک خوردن است و هیچ گاه به صحن علنی نرسیده و تصویب نشده است. چلک افزود: در صورتی که این لایحه با خرد جمعی تدوین شده و باور دارم که چنانچه این لایحه به تصویب برسد و حتی اگر 30 درصد آن تصویب شود، هیچ کشوری در دنیا در حوزه پیگیری حقوق کودکان از ایران جلوتر نخواهد بود.  وی در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ مشکلی در وجود برنامه، طرح و اجرا و ارتباط بین سازمانی وجود ندارد، عنوان کرد: تنها مشکل ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی عدم سیاست‌گذاری‌های صحیح است زیرا همواره در این حوزه در سیاست‌گذاری دچار غفلت شده‌ایم و حوزه اجتماعی وارد یک حاشیه در سیاست‌گذاری شده است زیرا به هر دلیلی نمی‌خواهیم به این حوزه وارد شویم و آن را به قصد کنار گذاشته‌ایم.

 

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal