به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از صبح توس، اسلام آمریکایی مفهومی است که حضرت امام خمینی(ره) درباره جریاناتی که ظاهری اسلامی دارند، اما درواقع اهداف ضداسلامی را دنبال میکنند، مطرح کردند. این مفهوم در سخنان ایشان و مقام معظم رهبری بهخوبی شاخص سازی شده و مراجعه به این بیانات، شاخصهای روشنی از آن ارائه میدهد.
امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم صادر کردند، فرمودند: «مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئولیت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزهجو، اسلام پاکطینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی(ص) باشند و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایهداری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بیدرد، اسلام منافقین، اسلام راحتطلبان، اسلام فرصتطلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی هستند، طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.» (صحیفه نور، جلد۲۰، صفحه ۱۹۴، پیام امام به مناسبت انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی)
مقام معظم رهبری نیز در یک بیان جامع به ویژگیهای اسلام ناب و اسلام آمریکایی اینگونه اشاره کردند: «در انقلاب اسلامی، اسلام کتاب و سنت، جایگزین اسلام خرافه و بدعت، اسلام جهاد و شهادت، جایگزین اسلام قعود و اسارت و ذلت، اسلام تعبد و تعقل، جایگزین اسلام التقاط و جهالت، اسلام دنیا و آخرت، جایگزین اسلام دنیاپرستی یا رهبانیت، اسلام علم و معرفت، جایگزین اسلام تحجر و غفلت، اسلام دیانت و سیاست، جایگزین اسلام بیبندوباری و بیتفاوتی، اسلام قیام و عمل، جایگزین اسلام بیحالی و افسردگی، اسلام فرد و جامعه، جایگزین اسلام تشریفاتی و بیخاصیت، اسلام نجاتبخش محرومین، جایگزین اسلام بازیچه دست قدرتها و خلاصه اسلام ناب محمدی(ص)، جایگزین اسلام آمریکایی گردید.» (پیام به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، ۱۰/۳/۱۳۶۹)
مفهوم اسلام آمریکایی در بسیاری از سخنان رهبر معظم انقلاب شاخصسازی شده و در این زمینه با ادبیات غنی و روشنکنندهای مواجه هستیم. معظمله در سخنرانیهای اخیر نیز دوبار به این موضوع اشاره کردند و این خود گویای ضرورت شناخت اسلام آمریکایی در اوضاع کنونی است. ایشان در ایام ماه رمضان سال گذشته در محفل انس با قرآن (۸/۴/۱۳۹۳) به این موضوع پرداختند و فرمودند: «آنچه دیده میشود در دنیاى اسلام این است که به نام اسلام، دشمنان اسلام در پوشش اسلام با اسلام مقابله میکنند؛ همان تعبیرى که امام بزرگوار ما (رضوانالله تعالى علیه) فرمود: اسلام آمریکایى، در مقابل اسلام ناب محمّدى. اسلام آمریکایى، اسلامى است که با طاغوت میسازد، با صهیونیسم میسازد، در خدمت هدفهاى آمریکا قرار میگیرد، ظاهر آن هم اسلام است، اسم آن هم اسلام است، شاید بعضى از مراسم اسلامى را هم انجام میدهند؛ اگرچه آنطورى که انسان میشنود ـ حالا ما اطّلاع خیلى دقیقى نداریم ـ این کسانى که به نام اسلام، با شکل تعصّبآمیزى در برخى از کشورها ـ اخیراً در عراق و قبلاً در برخى از جاهاى دیگر ـ ظهور و بُروز پیدا کردند، خیلى هم پابند به احکام و شرایع دینى و وظایف دینىِ شخصى هم نیستند؛ امّا آنچه مسلّم است، در جهت کلّى قطعاً ۱۸۰ درجه در جهت مخالف اسلام حرکت میکنند. اسلام، همراهى با دشمنان دین را، ولایت دشمنان دین را، ولایت مستکبرین را جزو چیزهایى دانسته است که مؤمن باید از آن بر کنار باشد؛ اَلَّذینَ ءامَنُوا یُقاتِلُونَ فى سَبیلِالله وَ الَّذینَ کَفَرُوا یُقاتِلُونَ فى سَبیلِ الطّاغُوت.
اگر شما با نام اسلام، در راه طاغوت حرکت میکنید، کشف بکنید که این اسلام، اسلام درست و حسابىاى نیست، اسلام واقعى نیست، یک جاى کار عیب دارد؛ امروز اینجور است. البتّه انسان دستهاى دشمن را میتواند ببیند؛ باید باور کرد که دست خبیث سرویسهاى امنیّتى و جاسوسى رژیمهاى دشمن اسلام در ایجاد اینجور قضایا و اینجور بلواها براى مسلمانها ـ حالا یا مستقیم یا غیر مستقیم ـ نقش حتمى دارند؛ آنها هستند که دارند صحنهگردانى میکنند، کما اینکه انسان مشاهده میکند؛ نشانهها و دلایل آنها هم آشکار است. اگر امّت اسلامى با معارف قرآن انس داشته باشد، بیشتر آشنا باشد، اینجور حوادث کمتر پیش مىآید.»
بنا بر بیانات امام(ره) و مقام معظم رهبری، چندان ابهامی در شناخت اسلام آمریکایی و تفکیک آن از اسلام حقیقی وجود ندارد. آنچه باید بیشتر به آن پرداخت، توجه به زمینهها و شرایطی است که سبب میشود اسلام آمریکایی ریشه بگیرد و رشد کند.
یادداشت:حجت الاسلام علی برزگر
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما