آخرین اخبار

28. فروردين 1395 - 21:06   |   کد مطلب: 30796
رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت:
8 هزار مرگ مغزی در کشور وجود دارد/ انجام اهدای عضو از یک‌سوم آمار
رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت گفت: 5 تا 8 هزار مرگ مغزی در کشور وجود دارد که تنها از یک‎سوم این تعداد، اهدای عضو انجام می‌شود.

به گزارش آوای سیدجمال به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، کتایون نجفی‎زاده ظهر امروز در نشست با استاندار همدان توضیحاتی در خصوص تشخیص مرگ مغزی و اهمیت فرهنگسازی برای تصمیم‌گیری مناسب خانواده‌ها به منظور رضایت اهدای عضو و نجات نهادهای در حال فساد بیمار مرگ مغزی ارائه کرد.

وی با بیان اینکه اهدای عضو تنها مقوله پزشکی است که ابعاد مختلفی دارد، گفت: حضور جراح توانمند با بهترین امکانات به تنهایی برای بهبود شاخص‎های اهدای عضو در کشور کافی نیست؛ زیرا تا زمانی که خانواده‌ها برای اهدای عضو فرزندانشان رضایت ندهند اقدام علمی در این زمینه میسر نمی‌شود.

رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فعالیت همدان به عنوان قطب اهدای عضو غرب کشور برای رفع مشکلات مراجعه بیماران به تهران گفت: 5 تا 8 هزار مرگ مغزی در کشور وجود دارد که تنها از یک‎سوم این تعداد، اهدای عضو انجام می‌شود.

وی بر لزوم وجود یک سیستم قوی مراقبت در خصوص اهدای عضو تأکید کرد و گفت: رضایت‌گیری از خانواده بیمار مرگ مغزی به همکاری دستگاه‌های مختلف نیازمند است تا جراح بتواند عمل پیوند را انجام دهد و ارگان‌های سالم افراد مرگ مغزی زیر خاک نرود.

نجفی‌زاده، هدف از برگزاری این جلسه را بهره‌گیری از ایده‌ها و توانایی مسئولان ارشد استان دانست و افزود: سه برابر شدن آمار اهدای عضو در استان همدان بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهد که اگر با مردم در زمینه اهدای عضو درست صحبت شود، آمار رضایت‌گیری‌ افزایش می‌یابد.

رسیدن آمار رضایت‌گیری در ایران به 70 درصد

قائم‌مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز با اشاره به تجربه خود در زمینه تدریس روش رضایت‌گیری از خانواده بیماران دچار مرگ مغزی گفت: دلایل و مشکلات مربوط به رضایت‌گیری از این خانواده‌ها در کشورهای مختلف؛ متفاوت است.

امید قبادی این دلایل را شامل باور نکردن مرگ مغزی بیمار از سوی بستگان، نبود اطمینان به سیستم و تصور غلط از تکه تکه شدن فرزندانشان در اهدای عضو و... دانست.
 
وی با بیان اینکه فرهنگ مردم ایران در پذیرش فرهنگ ایثار بالاست، اظهار کرد: تکنیک‌هایی برای رویارویی با خانواده در موارد عدم رضایت‎دهی به اهدای عضو وجود دارد و اقدامات خوبی در زمینه انجام شده است.

قائم‌مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به اینکه نظام سلامت در اهدای عضو 20 درصد موضوع را بر عهده دارد، گفت: پرافتخارترین استان ایران در اهدای عضو، کهکیلویه و بویراحمد است که اقدامات خوبی برای ترویج فرهنگ اهدای عضو انجام داده است.

وی با ارائه توضیحاتی در مورد تجربیات کشورهای مختلف در موضوع اهدای عضو گفت: آمار رضایت‎گیری در ایران به 70 درصد رسیده که با توجه به ویژگی برجسته فرهنگی مردم ایران، این آمار قابلیت افزایش بیشتری دارد.

قبادی ایجاد و پرورش پزشکان متخصص ریه، قلب، کبد، تهیه و فراهم‌آوری ارگان‎های فرد مرگ مغزی و فرهنگسازی اهدای عضو در قالب برنامه سه ساله را از وظایف دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد.

وی گفت: شورای سیاستگذاری پیوند باید در همدان تشکیل و برنامه‌های آن به عنوان قطب پیوند غرب کشور بررسی شود.

انتهای پیام/ن

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal