به گزارش آوای سیدجمال؛ این دولت که شعار تدبیر و امید را در زمان انتخابات به خود گرفت، امروز میبینیم که تدبیرها برای شهرستانی کوچک که جمعیتی 107 هزار نفری را دارد، هنوز تدبیر نشده و امیدها در پس تدبیرها ناکام مانده است.
این شهرستان که با اضافه شدن دانشگاههای آن، متأسفانه گامی در راستای اشتغال جوانان تحصیل کرده برداشته نشده و می بینیم که روزانه به جوانان بیکار آن اضافه میشود و به تبع آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد، طلاق و سرقتها را به دنبال خواهد داشت.
این بار میخواهم از نسلی سخن بگویم که بیش از همه دهه ها ضربه دیده و به انان بی توجهی شده است.
امروزه میبینیم که دختران و پسران متولدین دهه شخصت چطور در خود فرورفته و دلی پر از این زمانه دارند.
دلی پر از دولتها که نگاه بی توجه انان باعث شده که تمام زندگی را در خود بکشند و دم نزنند.
جوانان دهه شصتی که این روزها از روی ناچاری و بیکاری تن به برنامههای میدهند که شاید در شأن آنان نباشد.
یکی از جوانان اسدآبادی که عجب دلی پر داشت وقتی با ما هم صحبت شد و سر بحث را با بی توجهی دولتها به جوانان آغاز کرد.
او میگفت که امروز در سن 30 سالگی به جای نانآور بودن خانه، نان خور پدر هستم و شرمندگی را در خود حس کنم.
من از آن نسلی هستم که هیچ دولتی و نماینده مجلسی نگاهی حتی ترحم آمیز بر ما نداشت تا امروز نه تنها نان آور خانه پدرم باشم بلکه زندگی را تشکیل داده و نان برای خانه خود ببرم.
ظلمی که در حق ما دهه شصتیها آن هم در شهرستانهای کوچکی مانند اسدآباد که دلسوز ندارد، دلم را به درد میآورد و دیگر رمقی برای زندگی ندارم.
او به آمار خوددکشیها و اعتیاد در اسدآباد آن هم در سنین کم اشارهای میکند ادامه میدهد: به نظرتان برای چه این جوانانی که صورتی زیبا دارند، روزانه شاهد باشیم که با یک اعلامیه تمام زندگیشان بر فنا میشود، تنها دلیلش بیکاری است.
شاید انگشت شماری از این جوانان علاقه ای به کار نداشته اما امثال جوانانی مانند من که بعد از این همه فعالیت فرهنگی در ادارات هنوز نه شغلی دارم و نه درآمدی.
یکی از دختران جوان دهه شصتی است که امروز با فعالیتها در حوزه فرهنگی و انقلابی درگیر مشکلات عدیدهای است که سرچشمه این کاستیهای زندگی به دهه شصت بر میگردد .
این دختر جوان در گفتوگویی با خبرنگارآوای سیدجمال؛ نسل دهه شصت را نسلی سوخته و رنج کشیده میداند و میگوید: نسل دهه شصت نسل دوم انقلاب است که در آن جنگ رخ داد و نه تنها بسیاری از شیرمردان این مرز و بوم به شهادت رسیدند بلکه کشوری که با وجود انقلاب تازه جان گرفته و در مسیر پیشرفت قرار گرفته بود، بسیار ضربه بزرگی را از لحاظ وجود امکانات خورد.
وی نسل ده شصت را نسل بیکار دانست و گفت: متأسفانه بیشترین ضربه جنگ به دهه شصتیها بود چرا که آن زمان که آنان باید با امکانات رفاهی به تحصیل میپرداختند و امروز در جای جای ایران اسلای شغل و درآمدی داشته باشند، میبینیم که خبری از کار و شغل نیست.
این خانم نسل دهه شصت که این نسل را نسل روزهای راهپیماییها، تحریمهای شیرخشکی و عریانهای گرسنه دانست و گفت: این نسل؛ نسل درد و در عین حال نسل آزمایش بود اما میبینیم که بی توجهی ها به این نسل بیشتر است.
وی گفت: امروز نیروهای انقلابی از این دهه برخاسته اند و ماندگارند اما بی آنان هیچ توجهی نه از لحاظ اشتغال و نه ازدواج شده است.
وقتی از این دختر جوان میپرسم که از زندگیت راضی هستی؟، بغض در گلویش جا خوش میکند و میگوید: خیر چرا راضی باشم؟ برای چه راضی باشم؟ برای روزهایی ناخوشی که لمس میکنم یا برای احساسی که زنده بودنم را حس نکردهام .
و ادامه میدهد: رسیدن به تمام آمال و آرزوهایم در گرو اشتغال است که ما نسل بیکار جامعه اعلام کنیم که مدیران ارشد این کشور هرگز به فکر دهه شصتیها نبودهاند حتی برای تحصیلات ما برنامهریزی نکردند.
این دختر افزود: ما سیاهی لشکری که با هزاران امید از دانشگاه فارغ التحصیل شده و اکنون بیکاریم و زندگی، ازدواج، ادامه تحصیل و همهمم و همه دستخوش معضلات و مشکلات تابع اشتغال است.
وی خطاب به رئیس جمهور میگوید: آقای روحانی من سرپرست خانواری هستم که خود بیکارم؛ دولت محترم لطفا" قبل از گزینش و استخدام دهه 70 و 80 به فکر ایجاد زمینه اشتغال و جذب دهه 60 ها باشید؛
این دختر دهه شصتی ادامه میدهد: آقای روحانی ازدواج ما دختران دهه شصتی که بیشتر دختران مجرد به آن دوران برمیگردد، در گرو اشتغال پسران جوان دهه شصتی است که خود ذوب شدنشان را با مدارک تحصیلی بالا به دلیل بیکاری میبینیم.
وی در پایان سخنانش افزود: حدود 17 الی 18 سالی است که در تمام ادارات و سازمانهای مردم نهاد هر کدام به طریقی به صورت داوطلبانه فعالیتی داشتم اما امروز بعداز این همه فعالیت هنوز درگیر مشکلات مالی و دست و پنجه نرم کردن با آن هستم.
پسر جوانی که در سازمانی مردم نهاد دل به دعای مردمی نیازمند داده و در این عرصه گام برداشته هم با گلایه از دولت میگوید: رهبر انقلاب گسترش جمعیت نسل جوان را تأکید میکند که تحقق آن در گرو ازدواج جوانان و به تبع ازدواج آنان در گرو اشتغال است.
این پسر جوان دهه شصتی با انتقاد از دولتها میگوید: متأسفانه رؤسای جمهور ای دهه را به فراموشی سپرده و امروز شاهد هستم که افرادی از دهه 70 در شغلی مشغول کارند اما ما با مدرک کارشناسی ارشد هم بیکار؛
وی رسیدگی به مشکل اصلی جامعه که اشتغال است را از رئیس دولت تدبیر و امید میخواهد و میگوید: امیدوارم که کلید راه گشای تدبیر و امید قبل از انتخابات 96 قفلی را باز کند.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما