به گزارش آوای سیدجمال، یکی از مسیرهای عبوری زائران حسینی به کربلای معلی شهرستان اسدآباد همان شهری است که با نام بزرگ سیدجمال الدین اسدابادی پر آوازه و در ذهن ها ماندگار است و در غرب کشور و یکی از شهرهای استان همدان محسوب میشود.
این شهرستان هرساله در زمانهای مختلف شاهد عبور زئران کربلا به صورت پیاده و گروهی و حتی با وسایل نقلیه بوده است اما در چند سال اخیر که حضور مردم در پیاده روی اربعین رواج یافته، این مسیر نیز بیش از گذشته شاهد عبور زائران بوده است.
سال گذشته بنا به گفته مسئولان بیش از ۲ میلیون زائر از مسیر شهرستان اسدآباد به کربلا مشرف شدند و امسال هم باتوجه به حذف اخذ ویزا از زائران و هزینه های دیگر پیش بینی میشود که بیش از ۵ الی ۷ میلیون نفر از این مسیر به کربلا بروند.
بنابراین باتوجه به عبور زائران حسینی از مسیر اسدآباد ضروری است که تمهمیداتی در خصوص راهداری، ایجاد ایستگاههای صلواتی، اورژانس ، و غیره اندیشیده شود و فرماندار شهرستان اسدآباد در این زمینه به خبرنگار ما، گفت: چندین جلسه ستاد اربعین شهرستان اسدآباد در راستای ارائه خدمات مناسب به زائران تشکیل شده که ۱۵ کمیته در این زمینه اقدامات لازم را بررسی و برنامه ریزی کرده اند.
پیش بینی عبور ۵ الی ۷ میلیون زائر از اسدآباد به کربلای معلا
مجید درویشی افزود: امسال شرایط عبور و مرور برای زائران حسینی به کشور عراق بدون ویزا پذیرفته شده و در راستای این امر قطعا” بیش از ۵ الی ۷ میلیون نفر پیش می شود که از مسیر اسداباد به سمت مرزهای عراق بروند.
وی در خصوص شرایط استفاده از کنار گذر اسدآباد در اربعین گفت: این پروژه ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به طول ۱۵ کیلومتر است که هنوز تکمیل نشده است.
فرماندار شهرستان اسدآباد در خصوص ایستگاههای صلواتی نیز گفت: اسدآباد دارای ۵ ایستگاه صلواتی با رویکرد مردمی است که در این ایستگاهها پذیرایی به صورت صبحانه، نهار و شام انجام میشود.
کنارگذر اسدآباد هنوز تکمیل نشده است
همچنین یکی از تمهیدات دیگر برای خدمات رسانی به زائران ایستگاههای صلواتی است که باید از نظر سلامت و بهداشت دارای امنیت باشد که در این زمینه سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در گفتگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: امسال به امید خداوند شهرستان اسدآباد شاهد عبور ۶ میلیون نفر زائر حسینی خواهد بود و پیش بینی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اندیشیده شده و بر این اساس همه مرخصی کارکنان بیمارستان و دانشکده و فوریتهای پزشکی را لغو کرده ایم که بتوانیم خدمات خوبی ارائه دهیم.
بهنام رضا مخصوصی گفت: یکی از موارد مهم بهداشتی که سلامت زائران را در بر دارد، آب است که باید بهداشت آن رعایت شود و در این خصوص تیم بهداشتی ما آب منطقه را بررسی و در این زمینه اطمینان حاصل کرده است.
آب منطقه اسدآباد از سلامت برخوردار است
وی گفت: یکی دیگر از مورادی که نظارت بهداشت را برآن زیاد کرده و خواهیم کرد، ظنظارت بر غذاهایی است که در اختیار زائران قرار میگیرد و باید از بهداشت باشد.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت: یکی از نیاز های اساسی برخی زازئران که مکن است در مسیر به آن دچار شوند، فراموش کردن داروهای خود و یا نیاز به دارو است که ما در این زمینه داروهایی را دپو کرده ایم که در آن زمان در صورت نیاز ارائه دهیم.
وی گفت: هرگونه پخت وپز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
افراد خادم باید دارای کارت بهداشتی برای ارائه خدمات باشند
مخصوصی در تأکیدی به خادمان زائران حسینی در ایستگاههای صلواتی افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب به خصوص ظروف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.
وی از ایجاد یک پد بالگرد در وندرآباد و یک پایگاه سیار اورژانس در این مسیر خبر داد و گفت: شیفت بندی کارکنان دانشکده علوم پزشکی در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت: ما خاک پای زائرین حضرت سیدالشهدا ع را توتیای چشم خود می کنیم و تمهیدات لازم را در این خصوص اندیشیدهایم، افزود: در راستای ارائه خدمات به زائران بازدیدهایی را گروه بهداشت علوم پزشکی از ایستگاه ها در طی این مدت داشته اند.
لیلا نظری فرهودی
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما