به گزارش آوای سیدجمال، در بخش اول این سمپوزیوم حسین مرادی مخلص، رئیس دانشگاه سید جمالالدین اسدآبادی با اشاره به نقش دانشگاهها در گفتمان سازی گام دوم انقلاب ، اظهار کرد: بر اساس این گام دانشگاههای پژوهش محور بنیادی به سمت جامعهمحور رفتهاند که در این راستا دانشگاه سید جمال به موضوع آسیبهای جامعه پرداخته است.
وی یکی از مسائل در جامعه اسدآباد را وجود آسیبهای اجتماعی در حوزههای مختلف دانست و گفت: یکی از موضوعات که ناشی از آسیبهای اجتماعی بوده، امر خودکشی است و در این زمینه دانشگاه سیدجمال با برگزاری این سمپوزیوم به دنبال کاهش این امر است.
رئیس دانشگاه سید جمالالدین اسدآبادی گفت: در ابن سمپوزیوم که در دو روز 14 و 15 شهریورماه بهصورت آنلاین و برخط برگزار میشود، امروز ۳۸۲ حضور آنلاین و ۵۰ ثبتنام کردند.
کمیته آموزش، پیشگیری، پیگیری و درمان برای کاهش خودکشی شکلگرفته
دکتر ایرج صالحی، رئیس دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با اشاره به اینکه ۴ کمیته آموزش، پیشگیری، پیگیری و درمان زیرمجموعه سمپوزیوم مداخله در بحران تشکیل دادیم، افزود: خروجی این سمپوزیوم در سه کمیته پیگیری، پیگیری و درمان دنبال خواهد شد که امیدواریم با مداخله در امر خودکشی و اداره آن بتوانیم ورود مثبت داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه جمعیت اسدآباد 103 هزار نفر است و باید زندگی تک تک افراد جامعه برای ما مهم باشد، گفت: با خروجی این سمپوزیوم در کمیته آموزش، پیشگیری و درمان و پیگیری در امر خودکشی خواهیم پرداخت.
دانشگاه سید جمالالدین اسدآبادی یک دانشگاه نسل چهارمی و جامعهمحور است
مجید صفارینیا، رئیس سمپوزیوم و مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت بهداشت هم با اشاره به نقش دانشگاهها به نسل چهارم دانشگاهها اشاره کرد و گفت: دانشگاههای نسل چهارم با رویکرد جدیدی را در توسعه محلی پیشگرفته و فرصت سازی میکنند که دانشگاه سیدجمال علیرغم حجم کم دانشجو یکی از این دانشگاهها با این رویکرد است و نقش دانشی خود را نسبت به جامعه ایفا میکند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای نسل اول آموزش محور، نسل دوم پژوهش محور، نسل سوم کارآفرین محور و نسل چهارمیها جامعهمحور هستند، افزود:دانشگاههای جامعهمحور به مشکلات محلی ورود میکنند و در مدل دانشگاه جامعهمحور مثلثی مطرح است که یک رأس آن دانشگاه، یک رأس دولت و رأس دیگر جامعه است.
اینکه باوجود 250 هزار نیروی روانشناس هنوز اسدآباد در کنار یک روانپزشک وجود ندارد، یک ضعف است
رئیس سمپوزیوم و مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت بهداشت با اشاره به وجود 250 هزار فارغالتحصیل روانشناختی در کشور، گفت: قطعاً" 100 هزار از آنان جویای کار هستند و اینکه در بیمارستان اسدآباد یک روانشناس در کنار روانپزشک برای مداخله در بحران وجود ندارد، یک ضعف است.
ضعف خانواده آمار خودکشی را بالا میبرد
حسین سلیمیبجستانی، دبیر علمی این سمپوزیوم هم خودکشی را یک خسارت اجتماعی و فردی دانست و گفت: این امر یعنی خودکشی مسئله ۸ وجهی و آماری، تاریخی، جامعهشناختی و رفتاری است که به دنبال ضعف خانواده آمار آنان را بالا میرود.
وی به عوامل بحران در داخل و بیرون از خانواده اشاره کرد و گفت: هر عاملی چه در داخل و چه بیرون از خانواده را متأثر میکند.
حجتالاسلام سید موسی حسینی مجد امامجمعه اسدآباد هم معضل خودکشی را سومین عامل مرگومیر جهان خواند و گفت: ۶۰ سال قبل در ایالت متحده آمریکا در سال ۱۹۶۰ به دلیل افسردگیهای جامعه مرکزی به نام یاس بهعنوان مرکز بینالمللی پیشگیری از خودکشی را تأسیس کردند که ۵۰ کشور جهان امروز عضو این مرکز هستند.
وی برگزاری این سمپوزیوم را همزمان با روز پیشگیری از خودکشی در جهان یک برنامه ارزنده دانست و گفت: خودکشی رفتار پیچیدهای است که در همه جوامع خود را نشان داده و در پیشگیری از آن با مداخلات نیاز به تدوین یک برنامهای دقیق و جامع و استراتژی است.
لزوم کاهش دسترسی به ابزار خودکشی
امامجمعه اسدآباد کاهش دسترسی به ابزار خودکشی، ارتقاء آموزش عمومی، ارتقاء آموزش اختصاصی کادر درمان، آموزش فرهنگیان و معلمان، روحانیت، توانمندسازی حوزه سلامت در تشخیص بیماران افسرده، ارتقاء مراکز مشاوره با مهارتآموزی و آگاهیبخشی به خانوادهها را ازجمله مواردی دانست که در بحث پیشگیری و مداخله در خودکشی از نقش مؤثری دارد.
مانع خودکشی یک نفر شویم، یعنی مأموریت سمپوزیوم خوب انجامشده
سعید کتابی، فرماندار شهرستان اسدآباد هم دانشگاهها را موتور محرکه علم و اندیشه در جامعه خواند و اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی از دغدغههای امروز جامعه است که در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به آن شده و دانشگاهها در کاهش آسیب نقش مهمی دارند.وی با اشاره به اقدام دانشگاه سید جمال در برگزاری این سمپوزیوم و حضور اساتید صاحبنام افزود: اگر با این سمپوزیوم موجب جلوگیری از خودکشی حتی یک نفر شویم مأموریت خود را بهخوبی انجام دادهایم.
کسی که یکبار خودکشی کرده، فاکتور خطر است
احمد حاجبی، مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت بهداشت نیز با اشاره به اهداف استراتژیک از خودکشی، به قیاس خودکشی در کشورهای مختلف پرداخت و گفت: میزان خودکشی در زنان بالاتر از مردان است اما در مردان مرگ ناشی از خودکشی بیشتر است.
وی مهمترین فاکتور خطر در کسی دانست که یکبار اقدام به خودکشی کرده باشد، افزود: آمار خودکشی در مناطق مسلماننشین کمتر دیگر مناطق است و میتوان گفت اعتقادات مذهبی عمل کننده فاکتور محافظتی است.
ایران شفافترین کشور در ارائه آمار خودکشی است
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت بهداشت به همهگیریشناسی خودکشی در جهان اشاره کرد و گفت: ایران یکی از شفافترین کشورها در ارائه امور خودکشی است و در سال ۹۹ میزان ۳۳درصد افراد خانهدار خودکشی کردند.
وی به عوامل محیط مؤثر مثبت و منفی اشاره کرد و گفت: به جرأت میتوان گفت که از کشورهایی هستیم که سیستم ثبت خودکشی در کشور وجود دارد
حاجبی با انتقاد به اینکه هنوز نتوانستهایم قرصهای برنج را از سطح جامعه جمعآوری کنیم، گفت: این امر نیاز به همکاری دادستان، نیروی انتظامی و همه مسئولان دارد.
در بخش دوم این سمپوزیوم در روز اول، با ارائه گزرش موردی د;تر هادی رضایی از پزشکان روانشناس اسدآباد، تعدادی از متخصصان به تبیین روانشناختی، جامعه شناسی ، روان پزشکی و ارائه مدل نظری شکل گیری افکار خودکشی و تجارب مدیریت مراکز مشاوره در پیشگیری و مداخله در این امر پرداخت.
ادامه دارد...
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما