به گزارش آوای سیدجمال، درست ۱۲ فروردین سال ۵۸ بود که ۹۸.۲ درصد ملت سلحشور ایران با یک کلمه "آری" پاسخ محکمی را بعد از سالها جور و ستم سلطهگران و برای رهایی از این سلطه گریها آگاهانه و قاطعانه نوشتند و در صندوقهایی سرنوشتساز انداختند؛ آنان با پاسخ "آری" قاطعانه حکومتی الهی و اسلامی را برقرار و پس از آن منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شدند.
شهرستان اسدآباد؛ یکی از کهن ترین شهرهای ایران اسلامی در استان همدان هم که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی بهعنوان یک بخش بود و با حضور حماسی مردم در صحنه های مختلف از همان ابتدا جز سیاسیترین بخشهای کشور محسوب میشد، در این انتخاب سرنوشت ساز پر رنگ جلوه کرد .
به همین منظور به سراغ یکی از شخصیتهای مهم انقلابی که در دوران پیروزی انقلاب از عوامل اجرایی برگزاری اولین انتخابات ایران بود، رفتیم تا از حال و هوای آن روزها جویا شویم.
محمود محمدزاده که متولد 1318 است و از عوامل اجرایی انتخابات در شهرستان اسدآباد در ادوار مختلف بوده، در ایام همهپرسی برای تثبیت نظام جمهوری اسلامی هم فعالیت داشته است.
او میگوید: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 57 بود که به خواست مردم جمهوری اسلامی تثبیت شد و برای تثبیت این امر امام دستور برگزاری انتخابات در 12 فروردین سال 58 را دادند.
این شخصیت انقلابی به شور و حال آن دوران برای پیروزی انقلاب اسلامی و انتخاب مردم برای حکومتی با دستان خود اشاره کرد و گفت: در آن دوران اسدآباد بهعنوان بخش بود و بخشداری داشت و ما هیأت 7 نفره اصلی و 3 نفر علیالبدل بودیم که در امر برگزاری انتخابات فعالیت میکردیم.
وی که یکی از عوامل اجرایی برگزاری انتخابات ایران است، گفت: در اولین انتخابات ایران که برای تثبیت حکومت جمهوری اسلامی برگزار شد، ما با برگزاری این انتخابات نظر مردم را در خصوص جمهوری اسلامی و پرسش آری یا نه میگرفتیم.
محمدزاده گفت: ما با حمل صندوقی از جنس حلب که پارچه سفیدی دور آن کشیده شده بود، به سطح روستاها میرفتیم و با شعار «مرگ بر شاه»، مردم را به پای صندوق رأی دعوت میکردیم.
وی افزود: مردم با نوشتن «آری» به معنای برقراری حکومت جمهوری اسلامی و کلمه «نه» مخالف حذف حکومت سلطنتی بودند که بیشترین نتایج آرا در اسدآباد به برقراری حکومت جمهوری اسلامی بود.
این فرد انقلابی میگوید: در برخی از روستاها تعداد کمی شاه خواه وجود داشت و زمانی که ما شعار «مرگ بر شاه» میدادیم بر سرمان میریختند و کتمان میزدند.
وی که باعلاقه قلبی خود و بدون دریافت حقالزحمهای در این عرصه پا گذاشته بود، میگفت: آنقدر طعم پیروزی انقلاب برایمان شیرین بود که نمیتوانستیم با هیچچیزی آن را معامله کنیم.
محمدزاده که شغلش دندانساز علوم تجربی است، از خاطرات تلخ روزهای قبل از انقلاب و خاطرات شیرین پیروزی انقلاب میگوید: در آن دوران مردم با تظاهرات در خیابانها میریختند و شعار «مرگ بر شاه» میدادند و از نظام سلطهگر بیزار بودند.
وی به اوضاع برگزاری انتخابات در دوران مختلف اشاره کرد و گفت: شیرینترین انتخابات همان انتخابات برای تثبیت جمهوری اسلامی بود که نباید امروز برخی از مسئولان باعث شوند مردم نسبت به انقلاب دلسرد شده و بیتوجه شوند.
این فرد انقلابی به اوضاع اقتصادی نابسامان و گرانی و بیکاری جوانان اشاره میکند و بادلی پر از طعنههایی که این روزها میشوند، میگوید: امروز به دلیل وجود این مشکلات برخی به ما طعنه میزنند که چرا انقلاب کردید؟ نباید برخی از مسئولان با کوتاهی و کمکاری و ناکارآمدی خود موجب شوند که مردم نسبت به انقلاب بدبین شوند.
وی با بیان اینکه امروز بیشتر از دوران شاهنشاهی به ما طعنه میزنند و این انصاف نیست، خاطرنشان رد: اما امروز با این هزینههای سرسامآور و کوتاهی مسئولان در امر معیشت مردم موجب میشوند که برخی به ما بگویند چرا انقلاب کرد و طعنه بزنند.
محمدزاده با اشاره به انتخابات مختلف در شهرستان اسدآباد گفت: درگذشته هم دودستگی در شهرستان اسدآباد وجود داشت و البته برای انتخابات نمایندگی بیشتر بود و این امر باعث شده که شهرستان ما در زمینههای مختلف رشد نداشته باشد.
وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری که در پیش رو است، گفت: امروز باید رئیسجمهوری انتخاب کنیم که به درد مردم آگاه باشد و به نفع مردم مستضعف گام بردارد.
این فرد انقلابی با اشاره به فرموده رهبر انقلاب که فرمودند کسی که به آمریکا لبخند بزند، سیلی میخورد، گفت: مسئولان نظام از آمریکا نترسد، حامی انقلاب باشد و برای مردم دل بسوزاند.
وی در پایان سخنانش از رهبر انقلاب به عنوان یک امید یاد کرد و گفت: امید داریم سایه رهبری از سر این انقلاب و ملت کم نشود چراکه باوجود ایشان است که انقلابیون دلی قوی دارند.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما