به گزارش آوای سیدجمال، «علیرضا الماسوندی» در هجدهمین نشست اعضای شورای آب استان همدان افزود: در بازدیدی که امروز(سه شنبه) از سد اکباتان داشتم شرایط این سد را بررسی کردیم تا بر اساس منابع آن برای تامین آب شهر همدان برنامهریزی کنیم.
وی با اشاره به اینکه آبزیان و ماهیهای این سد در حال انتقال به مکان دیگری است، اظهار داشت: با توافقنامه صورت گرفته با اهالی روستاهای بالا دست سد اکباتان در حال حاضر ۷۰ لیتر در ثانیه آب وارد این سد میشود.
الماسوندی تصریح کرد: یک سرشاخه دیگر نیز روز جمعه رهاسازی و آب آن وارد سد اکباتان می شود و بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه به ظرفیت این سد کمک میکند.
وی تاکید کرد: بر اساس کیفیت سنجی و اندازه گیری صورت گرفته، کدورت کنونی آب سد اکباتان، (پیش از ورود به تصفیه خانه اکباتان) نزدیک به ۵۵۷NTO (NTO واحد سنجش شفافیت آب) است که پس از تصفیه، آب با کیفیت بالا و کدورت کمتر از یک NTO وارد شبکه آبرسانی شهر همدان میشود.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: خط گذرگاه (بایپس) آبرسانی به همدتن تکمیل شده است، هفت پمپ در مخزن سد آبشینه برای انتقال آب آن به تصفیه خانه شهید بهشتی آماده شده است.
وی ادامه داد: هر پمپ ۹۰ لیتر در ثانیه آب را انتقال می دهد و در چند روز آینده ۲ پمپ دیگر اضافه می شود که در مجموع ظرفیت پمپاژ ۷۰۰ لیتر در ثانیه دارد.
الماسوندی افزود: با تکمیل و راهاندازی خط گذرگاه (بایپس) به همراه آب سد اکباتان، در مجموع ۸۰۰ لیتر آب در ثانیه به تصفیه خانه شهید بهشتی انتقال می یابد که مشکل آبرسانی به شهرکهای اطراف شهر همدان را بر طرف میکند.
وی با اشاره به اینکه آب منطقه شرقی با ظرفیت یک هزار لیتر در ثانیه تامین میشود، اظهار داشت: خط آبرسانی به همدان سه اتصال اصلی دارد که اتصال نقطه خالق ورودی تکمیل شده است که با اضافه شدن این خط شرایط آبرسانی متعادلتر خواهد شد.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: یکی از ویژگی های خط گذرگاه (بای پس) این است که موجب آزاد شدن مسیر انتقال و اضافه شدن چاهها به شبکه آبرسانی شهر همدان میشود.
به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است. همین موضوع در چند هفته گذشته موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده(تا ۲۱ شهریور) به بهره برداری می رسد.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفری یک روزه به استان روند اجرای طرح آبرسانی به همدان و خروج این شهر از وضعیت بحرانی را بررسی کرد.
طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سالهای گذشته به کندی پیش میرفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرف در اجرای کار شد و فعالیت کارگاهها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.
اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.
دیدگاه شما