به گزارش آوای سیدجمال به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، در ایام اعیاد شعبانیه و به خصوص جشن نیمه شعبان، جشنهای مردمی و خودجوش بسیاری در نقاط مختلف استان برگزار شد که در برخی از مناطق استان، شاهد فضایی بسیار پرشور و شکوهمند بودیم، جشنهایی که موجب بروز شور و نشاط قابل توجهی شد.
برگزاری جشن در شب نیمه شعبان در برخی از مساجد استان به قدری قابل توجه بود که به گواه شهروندان آن منطقه تاکنون برگزاری این گونه جشنی سابقه نداشته است.
در شب نیمه شعبان در شهرستان اسدآباد، مراسم جشنی در خیابان و میدان منتهی به مسجد صاحب الزمان(عج) برگزار شد، بر اساس گفته شهروندان حاضر در مراسم حدود 5 هزار نفر برای شرکت در قرعهکشی این جشن ثبت نام کرده بودند، حضور 5 هزار نفر در یک جشن مردمی و کاملاً خودجوش اتفاق بسیار قابل توجهی است که میتواند به مدیران و مسؤولان، این مهم را یادآوری کند که سرمایه اجتماعی قابل توجهی در جامعه وجود دارد که باید به طور دقیق و با برنامهریزی مناسب مورد استفاده قرار گیرد.
در ایام نیمه شعبان در نقاط مختلف شهر همدان از بالای شهر گرفته تا شهرکهای اقماری، جشنهای بزرگ و کوچکی از سوی مردم برگزار شد و فضای دلنشینی را رقم زد.
به زعم بسیاری از کارشناسان حوزه اجتماعی برگزاری این جشنها که از سوی شهروندان مدیریت میشود، کاری بسیار نیک در حوزه مشارکتهای اجتماعی است؛ شهروندان با فراغ بال و برخاسته از خواسته درونی و ایمان قلبی در این مراسم شرکت میکنند و برای برگزاری آن تلاش میکنند که این مهم جای توجه دارد.
به همین دلیل میتوان انتظار داشت متولیان امور فرهنگی و اجتماعی، بسیاری از امور را به مردم واگذار کنند که البته نباید نقش هماهنگی و برنامهریزی را فراموش کرد.
در ایام جشن نیمهشعبان عموم مردم با رضایت خاطر و لبانی خندان ترافیکهای چنددقیقهای در خیابانها که برای برداشتن شیرینی و شربت ایجاد شده بود، را تحمل میکردند و هیچ کس نه تنها از این ترافیک ناراحت نمیشد که با روی خوش، آن را رد میکرد.
در این روز شهروندان به یکدیگر لبخند میزدند و با تعارف شیرینی و شربت، فضای همدلی و همزبانی را رقم میزدند؛ چقدر خوب که این رفتار شهروندان در تمام روزهای سال به همین شکل ادامه پیدا میکرد.
برگزاری جشنهای شعبانیه و به خصوص نیمه شعبان با همه خوبیها و اتفاقات قابل توجه و حضور گسترده مردم اما نیاز به برخی از توجهات و برنامهریزیها دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
حضور شهروندان و اعضای هیأتهای مساجد در ایام پیش رو با توجه به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان و شبهای قدر در برگزاری مراسم پررنگ خواهد بود، به همین دلیل با در نظر گرفتن سابقه برگزاری جشنهای نیمهشعبان در همدان و دیگر شهرستانهای استان انتظار میرود که سازمان تبلیغات اسلامی جلسات هماندیشی را برای انجام برخی از هماهنگیها با هیأت مذهبی برگزار کند و البته که در این جلسه میتوان از متولیان امور در بحث راهنمایی و رانندگی و انتظامی نیز استفاده کرد.
نکته قابل توجه دیگر اینکه در ایام نیمه شعبان برخی از جوانان در نقاط مختلف شهر همدان اقدام به برپایی ایستگاه صلواتی و پخش شیرینی و شربت کردند و در این ایستگاههای صلواتی بعضاً از موسیقیهایی استفاده شد که در شأن روز نیمهشعبان نبود.
نکته مهم دیگر اینکه برخی از جوانان هنگام رانندگی در معابر مختلف شهر صدای موسیقی را بلند کرده بودند و مردم نیز به دلیل شور و نشاط ناشی از میلاد امام زمان (عج) به این موضوع توجه زیادی نداشتند؛ که باید تدبیری برای این امر اندیشیده شود.
در شبهای ماه مبارک رمضان نیز به طور حتم بسیاری از مساجد و حسینیهها در همدان برنامه دارند و از هم اکنون سازمان تبلیغات اسلامی با برگزاری جلسات هماندیشی میتواند زمینه را برای برگزاری مناسب برنامهها فراهم کند.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما