به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از نافع، بومگردی یکی از شاخههای صنعت گردشگری، چند سالی که مورد توجه دولت و مردم در روستاها قرار گرفته است. احداث اقامتگاههای بومگردی در روستاهای دارای ظرفیتهای مختلف تاریخی، طبیعی و... قطعا یکی از نمونههای تحقق اقتصاد مقاومتی و توجه به ظرفیت داخل است. در بومگردی علاوه بر اینکه به ظرفیتهای بومی و محلی روستاها توجه میشود، کسب و کار هم که یکی از معضلات مهم امروز روستاها بوده رونق گرفته و از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری میکند، همچنین باعث میشود که فرهنگ،زبان، سنتهای اصیل ایرانی، غذاها و لباسهای بومی-محلی گوشه گوشه ایران فراموش نشده و همه آنها احیا شوند.
البته برای احداث اقامتگاههای بومگردی روستایی و ایجاد رستورانهای سنتی در مناطق روستایی و عشایری که گردشگر بتواند به سمت آن جذب شود نیازمند زیرساخت بوده و باید مواردی چون بازسازی ابنیه و آثار تاریخی موجود در روستاها، شناسایی ظرفیت بکر هر منطقه و انجام تبلیغات لازم، شناسایی صنایع دستی و کمک به احیا آنها و ...مورد توجه و بازنگری مسؤولان متولی امر صنعت گردشگری در استان و کشور قرار بگیرد و نیز از ظرفیت مردم هر منطقه برای پیشبرد کارها استفاده کامل شود.
لیلا حسینی یک بانوی کارآفرین و مدیر اقامتگاه بومگردی «سارهگل» روستای ملحمدره، یکی از بانوان خوش فکر این روستا است که با ایجاد این اقامتگاه برای خود و خانوادهاش کسب و کار راه انداخته است.
لیلا حسینی در گفتوگو با خبرنگار نافع با اشاره به فعالیت چندین ساله خود در حوزه صنایع دستی، اظهار کرد: من از سال 80 تا 85 در جشنوراههای مختلف هنرهای تجسمی شرکت کردم و در سال 83 به عنوان کارآفرین فعال و موفق معرفی شدم.
وی با بیان اینکه با ایجاد اقامتگاه انگیزهام برای ادامه کار بیشتر شده است، بیان کرد: من با توجه به ظرفیت بکر و زیبای روستای ملحمدره و تنوع محصولات کشاورزی به فکر ایجاد این اقامتگاه افتاده و آن را با خلاقیت هنری خود به راه انداختم.
وی با اشاره به اینکه سختیهای زیادی برای راهاندازی اقامتگاه در روستای هدف گردشگری کشیدم چرا که دستم به لحاظ مالی خالی بود، گفت: تصورم این بود که ایجاد این اقامتگاه با روحیهام سازگار است و میتواند منبع درآمدی برای خود و خانوادهام باشد.
حسینی یکی از نقاط قوت خود را در داشتن روابط عمومی بالا دانست و گفت: این اعتماد به نفس در من خیلی مؤثر بوده و توانستهام با افراد مختلف ارتباط کاری بگیرم و از ایدههای آنان در زندگی استفاده کنم از این رو تصمیم به احداث این اقامتگاه گرفتم و هر ساله توریستهای زیادی به اینجا میآیند.
وی با اشاره به نقش زن در اقتصاد خانواده گفت: در این زمنه بانوان میتوانند نقشی مهمی را داشته باشند البته امروز زنان نقششان در اقتصاد با مردان برابری میکند و حتی بیشتر خود را نشان میدهد.
مدیر اقامتگاه بومگردی سارهگل روستای ملحمدره افزود: از نظر بنده زنان چه در زمینه خانهداری و چه کار در بیرون از خانه مدیریت بهتری دارند.
وی بیان کرد: زنان میتوانند در تحقق اقتصاد مقاومتی هم نقش مهمی داشته باشند و آن نقش میتواند در کمک به همسر باشد و یا اینکه هر کالایی که نیاز دارند را مانند لباس خود با خیاطی کردن در منزل تهیه کنند.
حسینی رمز موفیت خود را داشتن پشتکار زیاد عنوان کرد و ادامه داد: برای هرکاری که میخواهم انجام دهم بسیار تحقیق و بررسی میکنم و با دیگران مشورت میکنم و از تجربه دیگران استفاده میکنم.
وی با بیان اینکه در زندگی کمتر متکی دیگران بودهام ، اذعان داشت: البته در همه دورههای زندگیام خانواده، پدر و مادرم پشتیبان خوبی برایم بودهاند.
مدیر اقامتگاه بومگردی سارهگل روستای ملحمدره گفت: در حال حاضر به خیاطی هم مشغول هستم و سفارش کار دارم.
وی با اشاره به فعالیت اقامتگاه بومگردی خاطرنشان کرد: در فصل بهار و تابستان و البته پاییز گردشگران زیادی حضور پیدا کردند و قطعا" در ایام نوروز نیز این حضور بهتر خواهد شد.
حسینی به بانوان و زنان توصیه کرد که استعدادهای خود را شکوفا کنند و در شرایط امروز جامعه که مشکلات مالی بیشتر شده، میتوانند کمک کار خوبی برای خانوادههای خود باشند.
------------------
لیلا نظریفرهودی
------------------
انتهای پیام/
دیدگاه شما