آخرین اخبار

4. شهريور 1394 - 8:42   |   کد مطلب: 28460
مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره راه‌هایی برای درمان اسهال در کودکان، بایدها و نبایدهای تغذیه سالم و علائم کم‌کاری و پُرکاری تیروئید سخن گفتند.

به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از به نقل از  فارس، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر می‌کند،‌ همچنین به پرسش‌های مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می‌دهد.

شهروندان ایرانی از هر جای ایران می‌توانند سؤالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، روان،‌ بیمارهای واگیر و غیر واگیر، راه‌های پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کنند.

راه‌هایی برای درمان اسهال در کودکان

غلامرضا خاتمی؛ فوق‌تخصص گوارش اطفال در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره اسهال کودکان اظهار داشت: اسهال، دفع آبکی مدفوع است که باید بیش از سه بار در روز باشد. در اسهال شدید، تعداد دفعات به بیش از 10 بار در روز می‌رسد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در صورت ابتلا کودک به اسهال، به دلیل دفع آب و املاح، باید با دادن محلول ORS آب و املاح از دست رفته را به کودک برگردانیم.

رئیس انجمن پزشکان کودکان افزود: هر بسته محلول ORS را در چهار لیوان آب حل کنید و او را به کودک دهید.

این فوق تخصص گوارش اطفال گفت: در صورت بروز اسهال، شیر مادر را قطع نکنید و مایعاتی مانند دوغ و چای کمرنگ به کودک بدهید تا بدن او کمبود آب پیدا نکند.

خاتمی اظهار داشت: در صورت بروز اسهال خفیف، نیاز به ORS وجود ندارد. در کودکان زیر یکسال، شیر مادر، سوپ و غذاهایی مانند فرنی می‌تواند به قطع اسهال کمک کند و در کودکان بالای دو سال می‌توان تغذیه معمولی را ادامه داد.

متن کامل خبر

بایدها و نبایدهای تغذیه سالم

سید مؤید علویان؛ فوق تخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با بیان اینکه مردم از مصرف غذاهای آماده و رستورانی دوری کنند اظهار داشت: این غذاها حاوی روغن‌های مضر و ارزان‌قیمت هستند که اصلاً برای بدن مفید نیستند،‌ پس اگر به سر کار می‌روید حتماً غذای خود را در خانه تهیه کرده و همراه ببرید.

علویان خاطرنشان کرد: مصرف پروتئین خود را به میزان متعادل بالا ببرید، به‌ویژه از غذاهای دریایی نظیر ماهی و میگو، گوشت قرمز فاقد چربی، حبوبات به‌ویژه لوبیا سفید و قرمز و سویا استفاده کنید.

وی تأکید کرد: میزان کالری دریافتی را کاهش دهید. از مصرف شیرینی، شکلات، قند و شکر و نان‌های سفید تهیه شده از آرد ساده و بدون سبوس، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و ماکارونی پرهیز شود و از نان و غلات سبوس‌دار و برنج قهوه‌ای، البته به مقدار مناسب استفاده شود.

این فوق تخصص گوارش به مصرف میوه و سبزیجات به مقدار زیاد توصیه کرد و گفت: در زمان گرسنگی سعی کنید به جای مصرف غذاهای پرکالری و چرب، حجم معده خود را با فیبر پر کنید و حتماً قبل از خوردن نهار و شام، ابتدا سبزی یا سالاد بخورید.

وی بر آرام غذا خوردن تأکید کرد و گفت: به‌طوری‌که هر وعده غذائی حداقل 20 دقیقه طول بکشد، لقمه‌ها زیاد (حداقل 20 بار) جویده شوند و قاشق و چنگال بین دو لقمه زمین گذاشته شود.

علویان با اشاره به اینکه باید از استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان و مصرف الکل خودداری شود افزود: مصرف جگر، مغز، قلوه و کله پاچه ممنوع است و در پختن غذا از حداقل مقدار روغن استفاده شود.

متن کامل خبر

علائم کم‌کاری و پُرکاری تیروئید

مهران زمان‌زاده؛ متخصص بیماری‌های داخلی غدد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس،  اظهار داشت: تیروئید غده‌ای با وزن 12 الی 30 گرم با شکلی شبیه سپر یا پروانه در قسمت پایین و جلوی گردن قرارگرفته است و وظیفه اصلی آن تولید هورمون‌هایی برای تنظیم سوخت‌وساز بدن است.

زمان‌زاده تصریح کرد: از علائم عمده کم‌کاری تیروئید خستگی و خواب‌آلودگی، خشکی پوست و ریزش مو، احساس سرما و خشونت صدا، اختلال عادت ماهانه، یبوست و افزایش وزن بدون اشتهای زیاد است.

وی افزود: پُرکاری تیروئید به وضعیت افزایش بیش‌ از حد هورمون تیروئید در بدن گفته می‌شود و از علائم آن می‌توان عدم تحمل گرما و تعریق فراوان، تپش قلب و ضعف و خستگی، کاهش وزن علی‌رغم افزایش اشتها، اسهال و تکرار ادرار را نام برد.

وی گفت: برای درمان کم‌کاری تیروئید باید پس از تشخیص بیماری توسط معاینات بالینی و تست‌های آزمایشگاهی، درمان را با دارو آغاز کرد و با انجام آزمایش‌ها به فاصله 2 ماه و سپس هر 6 ماه یا سالانه بهبود کامل بیماری را پیگیری کرد. پیگیری درمان در کودکان، خانم‌های باردار و بیماران قلبی و عروقی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

این متخصص غدد یادآور شد: مصرف قرص لووتیروکسین برای مادران بارداری که قبلاً تحت درمان کم‌کاری تیروئید بوده‌اند به میزان موردنیاز حدود پنجاه‌درصد افزایش‌یافته و پس از زایمان به مقدار قبلی بازگردانده می‌شود و باید برای درمان پرکاری تیروئید طی دوران حاملگی نیز از داروهای ضد تیروئید طبق تجویز پزشک استفاده شود.

متن کامل خبر

انتهای پیام/پ

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal