آخرین اخبار

14. آذر 1394 - 15:12   |   کد مطلب: 29547
همدان امسال پذیرای شمار زیادی از زائران اربعین بود و صحنه های زیبایی از عشق و ارادت مردم به خاندان اهل بیت(ع) به تصویر کشیده شد.

به گزارش آوای سیدجمال به نقل از نافع، مردم در جای جای مختلف استان به ویژه شهرهایی که در مسیر عبور بودند با برپایی موکب و ایستگاه صلواتی به پذیرایی از زائران پرداختند تا اگر نمی توانند در بزرگترین اجتماع شیعیان جهان حضور پیدا کنند؛ خادم زائران کوی دوست باشند.

سال گذشته نیز میلیون ها نفر از ایران، راهی عتبات عالیات شدند که البته مسئولان به دلیل نداشتن تجربه کافی در این زمینه، نتوانستند به خوبی، مدیریت کرده و زائران با مشکلات متعددی مانند نبود وسایل نقلیه در زمان برگشت از مرز، نبود مکان استراحت و پذیرایی از زائران در بین راه و ... روبرو شده و تنها در برخی شهرها، مردم به صورت خودجوش، اقدام به برپایی زائرسرا و اسکان زائران کردند.

این مشکلات موجب شد تا امسال ستاد پشتیبانی اربعین به ریاست استاندار در همدان تشکیل شود تا تدابیر لازم برای خدمت رسانی هرچه بهتر به زائران فراهم شود؛ ستادی که بسیاری از دستگاه های استان عضو آن بودند.

ضمن قدردانی از تلاش های همه مسئولان و افرادی که در ستاد اربعین استان حضور داشته و مشارکت کردند؛ نواقصی در کار این ستاد وجود داشت که به منظور برطرف شدن در برنامه های آینده اعلام می شود.

بر اساس تصمیم ستاد پشتیبانی اربعین، مسئولیت کمیته تغذیه و اسکان اضطراری به جمعیت هلال احمر سپرده شد تا در پایگاه های امدادی ثابت و ایستگاه های موقت به راهنمایی و اسکان زائران بپردازند.

این درحالیست که این دستگاه، زمانی اقدام به برپایی چادر و ایستگاه های پذیرایی و راهنمایی در محورهای پر تردد کرد که حجم بالای زائران از استان عبور کرده و تنها 3 روز به اربعین به زمان عراق باقی مانده بود.

معاون جمعیت هلال احمر استان که در غیاب مدیر عامل این جمعیت که در سفر خارج از کشور حضور داشت از برپایی چادرها و موکب های پذیرایی از 7 آذر در محل های پر تردد مانند شهر بهار، مریانج و جورقان خبر داد در حالیکه نه تنها از 7 آذر، ایستگاهی دایر نشده بود بلکه از عصر روز یکشنبه 8 آذر، اقدام به برپایی چادرها کردند.

چادرهای این جمعیت که عنوان "طرح ملی خادمین حرم مهر ورزی" بر آن درج شده و با همکاری سایر ادارات تهیه شده بود به همراه یک واحد بیمارستان صحرایی 8 آذر در شهر بهار برپا شد.

البته مسئول بسیج جامعه پزشکی استان همدان، پیش از این از فعالیت بیمارستان صحرایی با همکاری هلال احمراز 9 تا 13 آذر خبر داده بود.

همچنین در ورودی شهر مریانج و میدان کربلا نیز که یکی از مهمترین مراکز اسکان و پذیرایی- البته به صورت کاملا خودجوش و مردمی- در استان بود؛ چادرها از عصر روز هشتم نصب شده و در واقع از غروب همان روز، کار خود را آغاز کردند در حالیکه از چند روز پیش و در غیاب نمایندگان  کمیته اسکان اضطراری ستاد اربعین، مردم با حضور در میدان کربلا به راهنمایی زائران به داخل شهر پرداختند.

 

در اسدآباد نیز ناهماهنگی و بی نظمی موجود بین هلال احمر با سایر دستگاه ها موجب آوارگی تعدادی از زائران شده و جال تر اینکه سرپرست جمعیت هلال احمر در اسدآباد حتی از این موضوع خبر نداشت!

ظاهرا در همان زمان، خوابگاه ورزشی اسدآباد که به عنوان محل اسکان اضطراری پیش‌بینی شده بود به مدت 3 شب میزبان یک اردوی دانشجویی بوده و زائران سرگردان شدند.

از طرف دیگر برخی امدادگران از واگذاری مسئولیت اسکان به این دستگاه اظهار نارضایتی کرده و گفتند: وظیفه اصلی هلال احمر، امدادرسانی به مسافرانی است که دچار سانحه شده و پرداختن به کارهای دیگر موجب غفلت از این وظیفه می شود.

حال با در نظر گرفتن همه این موارد باید چرا باید یک دستگاه، مسئولیت کاری خطیر و مهم را برعهده گیرد که توانایی و امکان انجام آن را نداشته و نتواند وظیفه خود را تمام و کمال انجام دهد؟

البته زحمات و تلاش های امدادگران خستگی ناپذیر که همواره به یاری حادثه دیدگان می شتابند بر کسی پوشیده نیست و روی سخن با مدیرانی است که مسئولیت خود را به درستی ادا نکرده و حتی در زمان عمل به تکلیف خود در استان حضور ندارند!

بی تردید اگر نبودند هیئت ها و ستادهای مردمی که داوطلبانه و بسیار زوتر از دستگاه های دولتی پای کار آمدند؛ امسال نیز زائران سرگردان شده و با خاطرات نه چندان خوشایندی استان را ترک می کردند.

ای کاش این نهاد همچون زمان سفر رئیس جمهور به همدان با یک برنامه ریزی قوی، پای کار آمده و یک هفته مانده به سفر، اقدام به برپایی چادرهای خود در سطح شهر می کرد!

نکته مهمتر در ستاد اربعین استان، اعلام آمارهای متفاوت و ضد و نقیض از طرف دستگاه های مختلف بود به طوری که در طول یک هفته گذشته، آمارهای متعددی از تعداد ایستگاه های صلواتی در استان اعلام شد و جالب تر اینکه همه مسئولان اعلام می کردند که این ایستگاه ها با مشارکت چندین دستگاه برپا شده، اما آمار هیچ کدام از آن ها با یکدیگر همخوانی نداشت!

مسئولان برخی کمیته ها نیز که ظاهرا از دور بر کار نظارت می کردند در گفتگو با رسانه های مختلف، آمارهای متفاوتی را اعلام کرده و بر تناقض موجود افزوده شد.

بار دیگر با قدردانی از تلاش مسئولان و دست اندرکاران این برنامه بزرگ به نظر می رسد که این ستاد برای سال های آینده، باید زودتر تشکیل شده و وظایف و مسئولیت ها به درستی تقسیم شود تا بتوانیم به خوبی وظیفه خدمت رسانی به زائران را ادا کنیم؛ چرا که امسال نیز مردم و هیئات مذهبی با روحیه جهادی و نه از سر تکلیف و ملزومات اداری و سازمانی، پای کار آمده و گوی سبقت را از مسئولان ربودند.

یادداشت از سمیه مظاهری

 

پایان پیام/ن

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal