به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از نافع، رویدادها و عبرتهای دیماه: روزنامه اطلاعات 17 دی ماه سال 56 اقدام به درج مقاله کوتاهی با عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» به قلم فردی با نام «احمد رشیدی مطلق» کرد که این مقاله باعث شعلهور شدن اخگرهای انقلاب و در نهایت پیروزی آن شد.
رژیم شاه در این مقاله از هیچ تهمت و افترای بیپایه و اساسی دریغ نکرده بود تا به گمان خود چهره حضرت امام (که آن زمان در تبعید بودند و کمتر از دو ماه از شهادت فرزند ارشدشان حاج آقا مصطفی نمیگذشت) را در نزد مردم تخریب کند، چنانکه در این مقاله، قیام 15 خرداد غائلهای به تحریک عوامل بیگانه و امام به عنوان فردی با سوابق مجهول غائلهساز 15 خرداد خوانده شده بود و در کلامی ابلهانه گفته شده بود که امام در جوانی شعر عاشقانه میگفته تا بدین صورت چهره آن رهبر عالیقدر و عارف راه حق در نزد پیروان تخریب شود.
این مقاله اما به مثابه جرقهای که چاشنی انفجاری را شعلهور کرد خشم مردم را برانگیخت و در هم پیچیده شدن طومار نظام ستمشاهی را جلو انداخت.
روحانی و مخالفت با افزایش جمعیت
هجدهم دیماه 1389 همایش ملی آیندهپژوهی و مسائل خانواده در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد و حجتالاسلام حسن روحانی در کسوت رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک وقت در واکنش به اظهارات رئیس جمهور وقت مبنی بر لزوم افزایش جمعیت کشور طی سخنانی اظهار داشت: بهتر است ابتدا برای جمعیت بیکاران فعلی شغل ایجاد کنیم و آن گاه در پی افزایش جمعیت باشیم.
اکنون و بیش از هفت سال از آن تاریخ، در دوره دوم ریاست جمهوری جناب روحانی باید از ایشان سوال کرد که آیا امروز جمعیت بیکاران کشور به حدی کاهش یافته که سیاستهای جمعیتی قابل اجرا باشد یا خیر؟ و در صورت منفی بودن پاسخ آیا باید طی دهههای آتی با پیر شدن یکباره جمعیت و کمبود نیروی فعال مواجه شویم؟
ترور بینظیر بوتو و قدرت گرفتن افراطیون
ششم دیماه 1386 ترور بینظیر بوتو نخست وزیر پاکستان رخ داد و این ترور آغاز اقدامات پنهان غرب در توسعه و تقویت گروههای افراطی وهابی و تکفیری در منطقه بود که بعدها بدنه داعش را شکل داده و طرح شوم قطع بازوان لجستیک جریان مقاومت در منطقه را به مرحله اجرا در آوردند و از عبرت تاریخ است که امروز این گروههای ساخته دست غرب به پایان راه خود رسیده و مقاومت دهها بار قویتر از قبل است.
ادغامی که همواره مورد انتقاد بوده است
هشتم دی ماه 1389 وزارت ورزش و جوانان پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد و از آن زمان تاکنون همواره انتقادهایی مبنی بر بیارتباطی و تزاحم این دو بخش مطرح شده که دو مجموعه نامتجانس را کنار هم قرار داده، موافقان اما ورزش و شادابی و سلامت جوانان را از مسائل فرهنگی آنان جدا ندانسته و برخی فواید این ادغام را مورد تاکید قرار میدهند.
کشتار شیعیان یمن و دومینوی تغییرات
از آبان ماه سال 91 حملات علیه شیعیان یمن کلید خورد و کشتارهای جمعی شیعیان توسط حکومت وقت شدت پیدا کرد چنانکه در مقطعی طی حمله افراد مسلح به مراسم جشن عید غدیر شیعیان در استان شمالی الجوف، دست کم 9 تن کشته و چندین نفر دیگر نیز مجروح شدند و همچنین در همان مقطع حمله خمپارهای به کاروان شیعیان یمن نیز یک کشته و چندین مجروح بر جا گذاشت و این حملات بعدها بارها و بارها تکرار شد.
طی چند سال اما ورق برگشت و شیعیان یمن توانستند تسلط کاملی بر کشور پیدا کنند تا جایی که امروز عربستان سعودی و همپیمانان آن تن به مذاکراتی از سر استیصال داده و از تمام ظرفیتهای پنهان و آشکار خود برای خروج از مرداب جنگ یمن استفاده میکنند و با این حال دست بالای شیعیان یمنی طی سالهای آتی شرایط متفاوتی را در همسایگی عربستان رقم خواهد زد.
فتنه 88 و حماسه نهم دیماه
بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 88، غائله خیابانی در ابتدا ظاهرا با هدف اعتراض به نتیجه آرا و ولی با هدف حمله به اساس نظام شکل گرفت که خروش مردمی نهم دی ماه در دفاع از کیان کشور و نظام، بساط این درگیریهای خیابانی و توطئه فتنهگران را جمع کرد و یک بار برای همیشه این انگاره را در ذهنها تثبیت کرد که مردم مدافع نظام و انقلاب خود هستند.
حوادث فرانسه و نامه رهبر معظم انقلاب
فقط هفت روز از ژانویه 2015 گذشته بود که حمله دو مرد مسلح به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس مقدمه حوادث و ترورهای بعدی در فرانسه شد.
رهبر معظم انقلاب چندی بعد از این حوادث انتشار تصاویر توهینآمیز به مقدسات اسلامی در یک نشریه فرانسوی را در ادامه اقدامات اسلامهراسانه دانستند و در نامهای که خطاب به جوانان اروپا نگاشتند عنوان کردند: از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراسافکنی و نفرتپراکنی، اینبار با شدّتی بیسابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامه قدرتهای بزرگ است ؟ خواسته اوّل من این است که درباره انگیزههای این سیاهنمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.
ایشان در همان نامه تصریح کردند: خواسته دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریستهای تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند، اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) آشنا شوید.
عبرت تاریخی این ماجرا آنجاست که طی آذرماه و دی ماه سال جاری و پس از وقوع جریانات ضد سرمایهداری جلیقهزردها برخی از رهبران بلندپایه این جریان از تاثیرپذیری خود از انقلاب اسلامی ایران سخن گفتند و هنوز البته مانده تا طلیعه این تغییر و تحول بزرگ بیشتر نمایان شود.
حمله به سفارت عربستان
روز شنبه 12 دی 1394 پس از اعدام شیخ نمر، حملهای به سفارت عربستان در تهران رخ داد که منجر به دستگیری برخی عوامل آن شد.
هر چند در زمان وقوع این ماجرا بسیاری افراد با استناد به قوانین بینالمللی مبنی بر تلقی شدن محدوده سفارت به عنوان خاک کشور موصوف، این اقدام را تخطئه کرده و آن را خلاف منافع جمهوری اسلامی دانستند اما امروز و از پس اقدامات و کشتارها و توطئههای متعدد حکومت عربستان میتوان موضوع آن حمله را بهتر تحلیل کرد به ویژه آن که سعودیها در آخرین اقدام خود با قطعه قطعه کردن یک روزنامهنگار در سفارتخانه خود در ترکیه نشان دادند که ابایی از زیر پا گذاردن اصول جهان شمول ندارند.
دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهید مسیحی
ششم دیماه 1394 رهبر معظم انقلاب با خانواده شهید «روبرت لازار» دیدار کردند و در آن دیدار اظهار داشتند: «اقلیت مسیحی، هم ارامنه و هم آشوری، در انقلاب و جنگ سربلند شدند و چهره ایرانیانی وفادار، عاقل، بصیر و شجاع را از خود به نمایش گذاردند»
تصاویر این دیدار بارها و بارها در رسانههای رسمی و مجازی منتشر شد و انبوه کامنتهای مثبتی را دریافت کرد که از صحنه صمیمانه «کیک خوردن» رهبر انقلاب تا تعارف میوه و صرف چای را مورد تجلیل قرار داده و نحوه برخورد یک رهبر بلندپایه اسلامی با مردمان مسیحی را موکد میکردند و صدالبته این تصاویر به اندازهای گویا هست که تبلیغات رسانههای بیگانه در مورد اقلیتهای ایران را خنثی کرده در نفس خود واجد این پیام باشد که اقلیتها نیز همانند سایر مردمان این کشور تا زمانی که اقدامی خلاف قوانین جاری کشور انجام ندهند از تمام حقوق اجتماعی و مدنی برخوردارند.
فوت آیتالله هاشمی رفسنجانی
19 دی 1395 آیتالله هاشمی رفسنجانی درگذشت و مقام معظم رهبری در پیام تسلیت خود آن مرحوم را رفیق دیرین، همسنگر و همگام دوران مبارزات نهضت اسلامی و همکار نزدیک سالهای متمادی خطاب کرده و اظهار داشتند: فقدان همرزم و همگامی که سابقه همکاری و آغاز همدلی و همکاری با وی به 59 سال تمام میرسد، سخت و جانکاه است. چه دشواریها و تنگناها که در این دهها سال بر ما گذشت و چه همفکریها و همدلیها که در برهههای زیادی ما را با یکدیگر در راهی مشترک به تلاش و تحمل و خطرپذیری کشانید. اختلاف نظرها و اجتهادهای متفاوت در برهههایی از این دوران طولانی هرگز نتوانست پیوند رفاقتی که سرآغاز آن در بینالحرمین کربلای معلّی بود را به کلی بگسلد.
زلزلههای سریالی دیماه
پنجم دیماه سال 82 زمینلرزهای با بزرگی 6٫6 ریشتر در ساعت 5:26 بامداد شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند و منجر به جان باختن حدود 50 هزار نفر از هموطنان شد و دقیقا در همان روز اما در سال 96 زلزلهای به بزرگی 4.2 ریشتر تهران و البرز را لرزاند که منجر به وحشت مردم و اسکان چند روزه شهروندان در پارکها و خیابانها شد و از قضا یکشنبه 16 دی ماه جاری نیز بار دیگر زلزلهای به شدت 5.9 ریشتر شهرهای گیلانغرب، سومار و سرپل ذهاب را لرزاند و عبرت تاریخی این موضوع تاکید دوباره بر لزوم استانداردسازی مصالح و مقاومسازی سازهها برای پیشگیری از وقایع مشابه است.
------------------
عطا شعبانی راد
-------------------
دیدگاه شما