به گزارش آوای سیدجمال، سقراط بیرنگ اظهار کرد: در پاییز سال گذشته در14 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان موسیر کشت شد که از این میزان اراضی 12 هکتار به روستای حبشی و مابقی به صورت پراکنده به منطقه چهاردولی اختصاص داشته است.
وی تعداد بهره برداران موسیر شهرستان را 50 نفر برشمرد و افزود: برداشت موسیر از اراضی شهرستان در اوایل خرداد آغاز شده و تا اواخر تیرماه ادامه دارد که امسال از سطح 14 هکتاری موسیر، بهره برداران اسدآبادی افزون بر 210 تن محصول برداشت کردند.
بیرنگ با بیان اینکه میزان عملکرد هر هکتار از کشت موسیر بین 12 تا 15 تن است، تصریح کرد: موسیر شهرستان علاوه بر خودمصرفی به استان ها و شهرستانهای دیگر توسط بهره برداران این امر ارسال می شود.
وی یادآور شد: موسیر یک گیاه خودرو است که با توجه به صرفه اقتصادی و بازدهی مناسب و کم آببر بودن، جهادکشاورزی سعی برآن دارد تا کشت این محصول را در بین کشاورزان این شهرستان ترویج دهد.
بیرنگ اضافه کرد: موسیر جزء خانواده سیر و پیاز است و برگهای آن بلند و میان تهی و گلهایش به رنگ سرخ یا بنفش است. موسیر سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسیدفولیک، کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین محسوب میشود و در طب سنتی از آن برای تقویت معده، هضم غذا، حذف سموم از بدن و ترمیم زخمها استفاده میشود.
وی ظهار کرد: با توجه به نیاز آبی کم موسیر و به منظور کاهش خسارت به مراتع، اقدام به کاشت این گیاه میتواند از سودآوری مطلوبی برای کشاورزان برخوردار باشد.
ایسنااااا
انتهای پیام
دیدگاه شما