به گزارش آوای سیدجمال، امروزه ضرورت آموزشوپرورش برای دستیابی به آگاهی و سواد، در بسیاری از کشورها کاملاً شناخته شده است. تلاش آنها در جهت بهبود این رکن اساسی و انسانساز جوامع مستلزم رسیدن به این باور بوده که دانایی، توانایی است. موضوع بعدی که لازم به نظر میرسد تا در راستای آموزشوپرورش و آموزش ابتدایی به آن پرداخته شود، «عدالت آموزشی» است. حال آنکه عدالت آموزشی یعنی فراهم کردن فرصتهای برابر آموزشی برای همه آحاد جامعه؛ برابری فرصتها در بُعد کلان نوعی نگاه انسانی و عدالتخواهانه را به همراه دارد که غالباً بهمنزله یک شاخص در جامعه درنظر گرفته میشود.
درحقیقت تحصیل و سوادآموزی به خودی خود تنها بخشی از حقوقی است که بازماندگان از تحصیل، از آن محروم میشوند. واقعیت این است که سواد در سطوح مختلف زندگی روزمره افراد، شغل، آگاهی نسبت به شرایط، بزهکاری، زندگی خانوادگی، سبک زندگی و سرمایه فرهنگی و اجتماعی به قدری مؤثر بوده که ریشهکنی بیسوادی گاهی مستقیماً منجر به کاهش مرگومیر، بیماری، بزهکاری و خشونتهای خانوادگی و اجتماعی میشود. ازاینرو جوامع گوناگون نسبت به امر سوادآموزی حساسیت نشان میدهند و در پی یافتن راه چاره برای کاهش بازماندگان از تحصیل هستند.
دراینبین براساس قانون اساسی، آموزش همگانی باید بهطور عمومی، اجباری و رایگان کودکان را زیر پوشش قرار دهد و دولت در حکم مجری این قانون، موظف است امکانات و اعتبارات لازم را در اختیار وزارت آموزشوپرورش قرار دهد؛ بهگونهای که هیچیک از افراد بهدلیل فقر مادی یا محرومیت منطقهای، از تحصیلات همگانی بیبهره نمانند. اما در بخش چاردولی اسدآباد شرایط به گونه دیگری رقم خورده است، بهنحوی که به گفته اهالی دهستان سمیران (مرکزیت این روستا) گویا از دو سال پیش تنها مدرسه فرسوده آن تخریب شده تا مدرسه جدید میزبان دانشآموزان دههای اطراف روستا باشد، اما این وعده پس از گذشت دو سال، همچنان در حد وعده باقی مانده و هفتاد دانشآموز این مدرسه سرگردان جادهها برای رسیدن به مدرسه شدهاند. بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا دراینباره گفتوگویی با فرزاد تیموری، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان همدان و غلامرضا هماییلطیف، مدیر آموزشوپرورش شهرستان اسدآباد ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
به محض تحویل زمین عملیات ساخت را آغاز میکنیم
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان همدان با بیان اینکه مدرسه پیشین روستای سمیران اسدآباد دارای وضعیت تخریبی بود و ترکهای موجود در دیوارهها شرایط ناایمنی را برای تحصیل دانشآموزان ایجاد کرده بود، گفت: بر این اساس ضمن هماهنگی که با آموزشوپرورش داشتیم، دانشآموزان ابتدایی این مدرسه در محل دیگری برای تحصیل مستقر شدند و مدرسه جهت بازسازی، تخریب شد.
فرزاد تیموری با تأکید بر اینکه بنا به ضرورت از محل اعتبارات استانی برای ساخت مدرسه جدید تأمین اعتبار شده است، اظهار کرد: از آنجایی که محل استقرار مدرسه پیشین بهلحاظ رفتوآمد دانشآموزان و نیز ازنظر ضوابط فنی مکانهای آموزشی بهدلیل قرار گرفتن کنار جاده روستا از ایمنی برخوردار نبود، بنابراین مکاتباتی با مدیریت آموزشوپرورش منطقه اسدآباد صورت پذیرفت تا زمین مناسبی را در داخل روستا برای احداث مدرسه جدید معرفی کنند.
وی با بیان اینکه طی این مدت زمینهای معرفیشده با ضوابط همخوانی نداشت، خاطرنشان کرد: بنابراین منطقه مناسب را طبق پهنه موجود روستا مشخص کرده و به متولیان امر جهت در اختیار قرار دادن زمین معرفی کردیم.
تیموری با تأکید بر اینکه زمین مورد نیاز باید با ضوابط فنی و ایمنی مراکز آموزشی همچون قرار گرفتن در بافت داخلی روستا، نزدیک نبودن به گورستان و غیره همخوانی داشته باشد، افزود: طبق آخرین پیگیری بهعملآمده، مدیریت آموزشوپرورش شهرستان بهجد در پی یافتن چنین زمینی در روستای سمیران است.
وی با بیان اینکه به محض تعیین زمین مورد نیاز فرآیند انتخاب پیمانکار و عملیات اجرایی برای ساخت این مدرسه سهکلاسه آغاز میشود، ابراز کرد: همانطور که عنوان شد هم تأمین اعتبار و هم تخصیص آن موجود است، خوشبختانه مشکلی برای تأمین اعتبار وجود ندارد.
زمین اهدایی دو هزار متری به اداره کل نوسازی معرفی میشود
مدیر آموزشوپرورش شهرستان اسدآباد نیز با بیان اینکه ساخت و تجهیز مدارس برعهده اداره کل نوسازی استان است و دراینبین ما تنها پیگیر مسئله هستیم، خاطرنشان کرد: بر این اساس برای ساخت مدرسه دهستان سمیران 350 میلیون تومان اعتبار استانی درنظر گرفته شده است.
غلامرضا هماییلطیف افزود: طبق پیگیریهای بهعملآمده زمین مورد نیاز توسط یک خیر به مساحت دو هزار متر اهدا و طی چند روز آتی به اداره کل نوسازی معرفی و عملیات مناقصه طی روزهای آتی برای انتخاب پیمانکار برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه زمین اهدایی دارای ضوابط فنی و ایمنی مورد نیاز مراکز آموزشی است، اظهار کرد: اینکه عنوان شود دانشآموزان سرگردان جادهها شدهاند، درست نیست؛ چراکه برای دانشآموزان مقطع ابتدای محلی مناسبی را در خانه بهداشت درنظر گرفتیم و دانشآموزان راهنمایی نیز برای تحصیل تنها فاصله پنج کیلومتری را با سرویس طی کرده و در مدرسهای مشغول تحصیل هستند.
هماییلطیف با تأکید بر اینکه طولانی شدن زمان ساخت مدرسه بهدلیل زمانبر شدن فرآیند تهیه و انتخاب زمین مناسب بود، عنوان کرد: اگر اهالی زمین مناسب را در اختیار میگذاشتند، مدتها پیش نسبت به ساخت مدرسه توسط اداره کل نوسازی اقدام میشد، زیرا مدرسه تخریبی بهلحاظ قرار گرفتن کنار جاده، برای ساخت مدرسه جدید ناایمن بود.
معالوصف؛ با توجه به آنچه گفته شد، امیدواریم بنا به فراهم بود مقتضیات مورد نیاز ازجمله تأمین اعتبار، هرچه زودتر زمین مناسب به همت مدیریت آموزشوپرورش شهرستان اسدآباد در اختیار سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان قرار گیرد و این نهاد نیز در کوتاهمدت با رعایت اصول، نسبت به ساخت و تجهیز این مدرسه اقدام کند، زیرا طی مسافت پنج کیلومتری حتی از طریق سرویس یقیناً مخاطرات و هزینههایی را برای دانشآموزان روستایی در پی دارد که همین هزینهها و مخاطرات ممکن است در مسیر تحصیل این عزیزان مشکل ایجاد کند.
دیدگاه شما