به گزارش آوای سیدجمال، ردنه اسدآباد از گردنههای معروف الوند و بین استان همدان و کرمانشاه است و 15 کیلومتر مسافت دارد؛ سالانه دست کم 21 نفر در این مسیر پُرحادثه جان خود را از دست داده و 100 نفر نیز مجروح و مصدوم میشوند، گردنه اسدآباد با دو هزار متر ارتفاع یکی از پنج گردنه مخوف و سختگذر ایران است و در دسته 10 تایی جادههای حادثهخیز کشور جای گرفته، بهنوعی که درخصوص این گردنه بارها تأکید شده که عمده مشکل گردنه اسدآباد تصادفات رخبهرخ است.
گردنه اسدآباد تنها یک مسیر عبور از مرکزیت استان همدان و شهرستانهای آن به اسدآباد نیست، بلکه یک راه ترانزیتی در مسیر غرب کشور بوده و با توجه به قرار گرفتن آن در شاهراه ارتباطی 6 استان کشور و پُل ارتباطی با برخی کشورهای همسایه، مسیری بینالمللی است.
در سند راهبردی و عملیاتی سهساله استان همدان مطالعه و اجرای تونل گردنه اسدآباد، تعریض گردنه و نصب نیوجرسی از اقدامات اولویتدار و محرک توسعه شهرستان اسدآباد مطرح شده است، اما بررسیها نشان میدهد تاکنون قدمی برای مطالعه طرح تونل گردنه اسدآباد برداشته نشده و این مهم تنها در حد یک پیشنهاد باقی مانده است.
همواره با فرا رسیدن فصل زمستان و افزایش آمار حوادث و تلفات ناشی از آن در این منطقه، موضوع پرداختن به محور مذکور در کانون توجه رسانهها قرار میگیرد و پیگیری این مهم از مسئولان به سوژهای برای روزنامهنگاران تبدیل میشود که متأسفانه تا به امروز اقدام مؤثری در این خصوص انجام نشده است.
اردیبهشتماه سال جاری حمید پرورشیخرم، معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان همدان در حاشیه بازدید از روند ایمنسازی گردنه اسدآباد و بررسی مشکلات این محور، ایجاد خاکریزهای بازدارنده بهمنظور افزایش ایمنی و جلوگیری از واژگونی را ازجمله اقدامات در دست انجام در این حوزه عنوان کرد و از ابلاغ اعتبار 10 میلیارد تومانی برای ایمنسازی گردنه اسدآباد سخن گفت که این میزان اعتبار در راستای ایمنسازی طول مسیر 15 کیلومتری محور گردنه بود.
اما با وجود اظهارات مسئولان استانی مبنی بر انجام اقداماتی بهمنظور اصلاح و رفع نقاط حادثهخیز این محور، همچنان شاهد پابرجا بودن مشکلات هستیم و بهمنظور پیگیری وضعیت گردنه اسدآباد با نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی گفتوگو کردیم.
کیومرث سرمدی در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن تأکید بر اینکه بحث گردنه اسدآباد بهعنوان یک راه ارتباطی بزرگ و سوقالجیشی سالها است که مطرح میشود، اظهار کرد: ما نیز شاهد مشکلات، تصادفات و گرفتاریهای تردد در این گردنه هستیم.
وی با بیان آنکه اعتبارات اصلاح این گردنه با توجه به قرارگیری در مسیر بزرگراه کربلا باید از محل اعتبارات ملی دیده شود، گفت: هرساله اعتبارات کم و قطرهچکانی در این خصوص دیده میشود که به بخشی از روکش آسفالت (آنهم نه بهصورت کامل) اختصاص مییابد و گرفتاری به قوت خود باقی است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با وجود مسائل مطرحشده تلاش بر این است که امسال نیز بتوانیم در ردیف بودجه ملی ارقام بیشتری به این منظور جذب کنیم تا بخشی از مشکلات در این حوزه حل شود.
وی با تأکید بر آنکه رفع مشکلات این راه و نقاط حادثهخیز محور مذکور نیازمند هزینههای بیشتری است، افزود: اصلاح فاصله لاین رفتوبرگشت این محور نیز لازم است و اخیراً نیز قرار شده لاین وسط را از طریق نیوجرسی و نصب موانع جدا کنند.
سرمدی با بیان اینکه پیگیر رفع مشکلات گردنه اسدآباد هستیم، تصریح کرد: پیگیر این هستیم که از محل اعتبارات ملی طی یک تا دو سال آینده مشکلات این گردنه حل شود.
وی به بحث ایجاد تونل در گردنه اسدآباد اشاره کرد و ادامه داد: سالها است که بحث ایجاد تونل در این محور مطرح است و پیگیر موضوع هستیم که اگر بتوانیم این مهم را در ردیف بودجه ملی قرار دهیم و مطالعات این طرح آغاز شود.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پیگیر هستیم که درصورت تأیید مطالعات ازلحاظ فنی و استاندارد، برای ایجاد تونل در این منطقه در درازمدت کار را بهصورت اساسی و با یک پروژه چندساله دنبال کنیم.
وی با بیان آنکه هرساله اعتباراتی در بحث گردنه اسدآباد و رفع مشکلات موجود در این منطقه دیده میشود، یادآور شد: متأسفانه این اعتبارات کافی نیست، پیگیر هستیم امسال در مباحث تلفیق بودجه اعتبارات گردنه اسدآباد را بهمنظور رفع مشکلات آن تقویت کنیم.
سرمدی تعریض گردنه اسدآباد در بسیاری از نقاط این محور را یکی از کارهای انجامشده در حوزه مذکور دانست و اظهار کرد: این مهم اقدام قابل قبولی بوده و باید ادامه داشته باشد، اما درنهایت برای رفع خطر و مشکلات اساسی این گردنه مسئولان استانی نصب نیوجرسی را در دستور قرار داده و در آستانه انعقاد قرارداد با پیمانکار هستند که کار شروع شود.
وی با تأکید بر اینکه اصلاحات اساسی ازجمله نصب نیوجرسی در برخی نقاط حادثهخیز گرده اسدآباد بهنوعی از خطرات موجود کم میکند، گفت: طی دو سه هفته اخیر مسئولان استانی پیگیر رفع مشکلات این محور بوده و بنده نیز بهعنوان نماینده مردم اسدآباد بهجد پیگیر این موضوع هستم.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امیدوار هستیم تا سال آینده اقداماتی در این راستا انجام و بخشی از مشکلات موجود در گردنه اسدآباد رفع شود.
وی با بیان اینکه طرحی بهمنظور بهبود وضعیت محور گردنه اسدآباد داریم و آن را دنبال میکنیم، افزود: با توجه به آنکه این گردنه فقط خاص اسدآباد نیست، با نمایندگان مجمع غرب کشور همافزایی برای مطالبه حل مشکل گردنه اسدآباد خواهیم داشت.
سرمدی با تأکید بر اینکه اخیراً نیز با وزیر راه و شهرسازی مشکلات مواصلاتی شهرستان اسدآباد بهویژه بحث گردنه را طی یک سؤال رسمی مطرح کردم، تصریح کرد: پیگیر هستیم که نگاه وزیر و مجموعه دستگاههای ذیربط به این موضوع یک نگاه منطقهای و محلی نباشد و با یک نگاه ملی دنبال شود تا در آینده مشکل این محور را بهطور اساسی حل کنیم.
سالها است که مباحثی درخصوص ایمنسازی گردنه اسدآباد و توجه ویژه مسئولان به این امر با اختصاص اعتبار و پیگیری شناسایی و اصلاح نقاط حادثهخیز آن مطرح میشود و گوشهای شنوا تنها وعده انجام اقدامات لازم را میدهند و در عمل چیزی دیده نمیشود؛ گردنه اسدآباد بهعنوان پُرترافیکترین راه مواصلاتی غرب کشور همچنان پس از چندین سال مسیر ترانزیت بودن و بیش از یک دهه قول تعریض، هنوز هم با مشکلاتی ازجمله پیچهای پُرخطر، مسیر نامناسب، آسفالتهای آسیبدیده، تصادفات رخ به رخ و غیره مواجه است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی از درنظر گرفتن اعتبارات در بحث گردنه اسدآباد بهمنظور رفع مشکلات موجود در این منطقه (که متأسفانه کافی نیست) سخن گفته و دنبال کردن تقویت اعتبارات گردنه اسدآباد در مباحث تلفیق بودجه امسال را بیان کرد.
البته به گفته سرمدی پیگیری بحث ایجاد تونل در این محور نیز از دیگر مواردی است که درصورت قرار گرفتن آن در ردیف بودجه ملی، مطالعات این طرح نیز آغاز خواهد شد و درصورت تأیید و استاندارد بودن ایجاد تونل، برنامههایی برای اجرای آن پیشبینی میشود.
دیدگاه شما