محمد احمدی، مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد، در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال، با نگاه انتقادی به سخنان مدیرعامل آب منطقه ای همدان در خصوص بروز خشکسالی و کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی در سالجاری، تامین کوتاه مدت آب شرب از طریق چاههای کشاورزی، و همچنین فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه آب، اظهار کرد: آقای مدیرعامل فارغ از شعار، نگفت که در عمل چه اقدامات حداقلی برای فرهنگ سازی در راستای کاهش مصرف در طول سالها مدیریتش انجام داده؟! آیا اصلا باور و اعتقادی به مشارکت مردم در نجات منابع آب زیر زمینی استان دارند؟!
چه تظمینی است که آب دشت اسدآباد خشک نشود؟!
وی بااشاره به خشک و غیرقابل احیا شدن دشتها در مناطقی مانند کبودرآهنگ، قهاوند و فامنین، گفت: مدیران حوزه آب دست از شعار بردارند و بهتر است به جای شعار، قدم های عملی و جدی انجام دهند، آیا بعد از این شهرستان ها نوبت خشک شدن دشت زیبای اسدآباد است؟
مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد با اشاره به بحرانی بودن آب دشت اسدآباد، تأکید کرد: ما فرصت اشتباه دوباره برای آب دشت اسدآباد را نداریم، کوتاهی در این زمینه از سوی مدیران آب و جهاد کشاورزی استان و شهرستان به هیچ وجه قابل قبول نیست چرا که فرصت زیادی نداریم.
تغییر الگوی کشت در حد شعار باقی مانده
وی با ارائه راهکاری فارغ از شعار، گفت: آنچه مهم است، دانستن این چند نکته است که چه کارهایی می بایست انجام می شده و نشده ؟ مانند تغییر الگوی کشت که باید انجام میشد و نشده است.
احمدی با انتقاد از اینکه بسیاری مصوبات شورای حفاظت منابع آبی شهرستان اسدآباد بر روی کاغذ مانده، گفت: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی امری مهم و ضروری بوده که در این زمینه چندان اقدامی نشده است.
وی با طرح این سؤال که اقدامات ناکافی صورت گرفته چقدر روی هیدروگراف دشت به عنوان نتیجه علمی و نمود واقعی آینده و وضعیت آب زیرزمینی دشت، موثر بوده است؟ گفت: باید مدیران مرتبط تعهد بدهند که در تابستان پیش رو چه اقداماتی انجام خواهند داد که البته باید در پایان تابستان گزارشی ارائه دهند.
مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب که به صراحت فرمودند: مسئولینی که در حوادث قابل پیش بینی نظیر تخریب سفره های آب زیرزمینی کشور ، به وظایف خود عمل نمی کنند ،دچارتقصیر هستند، افزود: چرا به این منابع در شهرستان توجهی نمی شود؟.
مهمترین سرمایه یک کشاورز برای کشاروزی آب است
وی با بیان اینکه امار چاههای غیر مجاز مخفی و چاه های اضافه برداشت شهرستان بسیار فراتر از گزارشهای رسمی امور آب شهرستان و آب منطقهای استان است، گفت: قطعا بدون مشارکت و ایجاد احساس مسئولیت و دغدغه مندی و آگاه سازی کشاورزان به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب دشت که اصلیترین و مهمترین سرمایه آنها آب است و نه زمین، قابل دستیابی نیست.
احمدی نصب کنتور هوشمند آب را اقدامی ناپایدار و ناکافی دانست و تأکید کرد: لازم است قدمهای اساسی برداشته شود، مثلا چرا از ظرفیت خبرنگاران شهرستان و استان، صدا و سیما برای آگاه سازی استفاده نمی شود؟.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما