به گزارش آوای سیدجمال، به نقل از راهبرد معاصر سخنان آیتالله «ابراهیم رئیسی»، رئیسجمهور ایران که خواستار تحقیق درباره هولوکاست شده بود خشم مقامهای آمریکایی را به همراه داشته است.
آیتالله رئیسی در پاسخ به سوال شبکه خبری سیبیاس مبنی بر اینکه آیا ایشان فکر میکند هولوکاست اتفاق افتاده است یا خیر گفته بود: «ببینید مسئله تاریخی یک مسئلهای است که تاریخدانها و پژوهشگران باید درباره آن تحقیق کنند. یک نشانههایی هم وجود دارد برای اینکه این اتفاق واقع شده. اگر چنین است، باید اجازه دهند درباره آن تحقیق شود.»
این اظهارات رئیسجمهور ایران که دعوت به تحقیق در خصوص یک واقعه تاریخی است واکنش خشمگین مقامهای آمریکایی را به همراه داشته است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این موضوع در توییتی نوشته است: «این بیانیه از سوی رئیسجمهور ایران زننده است و باید در سطح جهان محکوم شود.»
«دبورا لیپستات»، نماینده ویژه دولت آمریکا برای مبارزه با یهودستیزی هم در توییتر نوشت: «اظهارات او نوعی انکار هولوکاست و نوعی یهودستیزی است.» او همچنین دعوت رئیسی برای انجام تحقیقات در خصوص هولوکاست را «خطرناک و زننده» توصیف کرده است.
برخی از فعالان فضای مجازی در آمریکا هم نوشتهاند که آیتالله رئیسی با توجه به طرح این اظهارات باید از ورود به آمریکا منع شود.
در بسیاری از کشورهای غربی حتی تردید در تعداد کشتههای یهودیان در جنگ دوم جهانی میتواند دردسرهای جدی داشته باشد. حتی مورخین غربی در محیطهای آکادمیک هم باید مواظب آن باشند که با نگارش مطلبی در خصوص هولوکاست، برای خود سالها دردسر نتراشند. (جزئیات بیشتر).
این در حالی است که پس از انقلاب فرانسه، سکولاریسم به یکی از ارکان دموکراسیهای غربی بدل شد و قرار شد تا ممنوعیتهای مذهبی و تقدس در امور حکومتی و قانونی تاثیری نداشته باشند اما هولوکاست اکنون در کشورهای غربی به یک امر مقدس یا تابو بدل شده است که انکار آن به مثابه یک جنایت است.
به این ترتیب، اگرچه با سکولاریسم، مذهب از متن جوامع غربی رخت بربست اما تابوهای بشرساخته کاری را با جوامع غربی کردهاند که کلیسای قرون وسطی هم نکرد. محاکمه مرحوم پروفسور روژه گارودی به جرم زیر سوال بردن هولوکاست در کتاب مشهورش، بیشباهت به محاکمه گالیله در دوران قرون وسطی به جرم متحرک دانستن زمین نیست! طبعا همانگونه که چرخیدن زمین با محاکمه گالیله در دادگاه انگیزاسیون متوقف نشد، سوالات و تشکیکات وارد به پدیدهای به نام هولوکاست هم با محاکمه منکرین آن از بین نخواهد رفت.
در حال حاضر در ۱۶ کشور جهان، زیر سوال بردن هولوکاست از نظر قانونی ممنوع است. این کشورها عبارتند از: اتریش، بلژیک، کانادا، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لیختناشتاین، لیتوانی، لوگزامبورگ، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی و سوئیس.
علاوه بر این کشورها، رژیم صهیونیستی نیز در قلمرو خود زیر سوال بردن هولوکاست را جرم دانسته است.
مقامهای رژیم صهیونیستی نیز واکنش تندی به دعوت رئیسجمهور ایران برای تحقیق نشان دادهاند. یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی عکسی در توییتر منتشر کرده و با اشاره به اظهارات رئیسی نوشته است: «برخی نشانهها.»
گیلاد عردان، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد هم نظر آیتالله رئیسی را «شوکآور» خوانده و از دبیرکل سازمان ملل خواسته مانع از سخنرانی او در مجمع عمومی شود.
رئیسی قرار است طی روزهای آینده در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. او ساعتی قبل وارد نیویورک شد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما