به گزارش آوای سیدجمال، نماینده شاهینشهر در مجلس از پیگیری علت فاسد شدن ۶ هزار تن از نهادههای دامی در یکی از انبارهای استان همدان از طریق ابزارهای نظارتی مجلس از جمله اعمال ماده ۲۳۴ و یا تحقیق و تفحص خبر داد.
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به فاسد شدن 6 هزار تن از نهادههای دامی در یکی از انبارهای استان همدان، گفت: با توجه به اهمیت موضوع مجلس از بعد نظارتی به موضوع فاسد شدن این 6 هزار تن از نهادههای دامی ورود کرده و این مسئله را تا حصول به نتیجه دنبال میکند.
وی با بیان اینکه مسئولان دستگاههای مربوطه باید پاسخگوی این موضوع باشند، گفت: مجلس نیز ابزارهای نظارتی از جمله تحقیق و تفحص و اعمال ماده 234 دارد که میتواند به فاسد شدن این 6 هزار تن از نهادههای دامی ورود کند.
نماینده شاهینشهر در مجلس ادامه داد: اگر لازم باشد ما این مسئله را از طریق اعمال ماده 234 آییننامه داخلی مجلس که در آن آمده، اگر قانون از سوی مسئولان اجرا نشده و یا ناقص اجرا شود این به نوعی جرم شناخته شده و پرونده به قوه قضائیه ارجاع میشود، پیگیری میکنیم.
حاجیدلیگانی اظهار کرد: در صورت امکان نیز این مسئله از طریق دیگر ابزار نظارتی مجلس یعنی تحقیق و تفحص پیگیری و گزارش آن تقدیم هیئت رئیسه مجلس میشود.
نماینده شاهینشهر در مجلس تاکید کرد: در شرایطی که در کشور با کمبود نهاده مواجه هستیم، حیف و میل منابع کشور در این بخش به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
به گزارش تسنیم، در ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس آمده است؛ هرگاه حداقل ده نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیسجمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میگردد.
در ادامه کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه میدهد.
طبق تبصره 1 این ماده، چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوهقضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کنند.
همچنین طبق ماده 212 آیین نامه داخلی مجلس، هرگاه نماینده ای، تحقیق و تفحص در هر یک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را به صورت کتبی به هیات رئیسه مجلس تسلیم کرده و هیات رئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصی ذیربط جهت رسیدگى ارجاع میکند.
کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.
در صورت تصویب انجام تحقیق و تفحص، موضوع به همان کمیسیون تخصصى ذیربط جهت رسیدگى ارجاع مىگردد./تسنیم
دیدگاه شما