زیبا محمدی در گفتگو با خبرنگار آوای سیدجمال، با اشاره به بیماری ویروسی همهگیر کرونا، گفت: برای بررسی ارتباط فشار روانی ادراک شده با اضطراب ناشی از کرونا مطالعه ای روی 176 نفر از دانشجویان و 163 نفر از پرسنل بهداشتی-درمانی شاغل در دانشکده علوم پزشکی اسدآباد انجام شد که اقدام به جمع آوری اطلاعاتی از طریق پرسشنامه کردیم.
این محقق پژوهشگر در دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسدآباد ادامه داد: برای انجام این تحقیق، پس از اخذ مجوز از معاونت تحقیقات و فناوری و ارائه آن به معاونتهای آموزش و بهداشت و درمان، لیستی از اسامی و شماره تلفن همراه افراد تهیه شد که به دلیل شرایط خاص جامعه و محدودیت تردد و ارتباطات اجتماعی برای جمع آوری اطلاعات به صورت آنلاین و اینترنتی انجام شد.
وی گفت: نتایج نشان داد میانگینهای کلی سطح استرس ادراک شده و اضطراب ناشی از کرونا در پرسنل و دانشجویان نزدیک به حد متوسط بودند که علت این نتیجه میتواند به این دلیل باشد که زمان انجام مطالعه حاضر همزمان با شیوع موج دوم کرونا در ایران بود و در این زمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ستاد مبارزه با ویروس کرونا تدابیر مراقبتی بیشتری برای جلوگیری از این بیماری و افزایش آگاهی افراد اتخاذ کرده بودند.
محمدی افزود: یافتهها بیانگر آن بودند که با افزایش سطح اضطراب ناشی از کرونا، سطح فشار روانی ادراک شده در کارکنان بهداشتی درمانی و دانشجویان افزایش مییابد و برعکس.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که این مسئله میتواند خسارتهای جبرانناپذیری از جمله کاهش کیفیت مراقبتهای بهداشتی و درمانی، افزایش نارضایتی از کادر درمان، افزایش بار مالی و ترک شغل، افت تحصیلی و ترک تحصیل را به دانشجویان، پرستاران، بیماران و سایر افراد مرتبط و نهایتا جامعه وارد کند.
این محقق پژوهشگر در دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسدآباد با توصیه در زمینه شناسایی عوامل مؤثر بر این متغیرها و آموزش مهارتهای تابآوری و حل مسئله ، ارائه رایگان مشاوره روان به کارکنان بهداشتی درمانی درگیر با کرونا و دانشجویان دچار مشکل، استفاده صحیح و به موقع از تجهیزات حفاظتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیشتر تلاش شود.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما