آخرین اخبار

27. مرداد 1392 - 5:44   |   کد مطلب: 11164

0x8951029305b0781f_1

میزان ورودی آب سد اکباتان در سال 91 به میزان 37 میلیون مترمکعب بوده که این میزان در سال جاری (تا پایان تیرماه1392) به 7 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
در آخرین خبرها مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان، افزايش بيش از حد دماي هوا در تابستان امسال را مهمترين عامل افت آب در سد اكباتان اعلام کرده است.
مرتضی عزالدین گفته است: افزايش بيش از حد دماي هوا در تابستان امسال باعث شد تا ميزان مصرف آب شهروندان همداني در روزهاي گرم از 5 تا ۱۰ درصد افزايش پيدا كند.
به گفته وی در برخي روزهاي تابستان امسال ميزان گرماي هوا در نقاط مختلف استان نسبت به سال‌هاي گذشته 7 درجه افزايش يافته که این افزايش بيش از حد دماي هوا در تابستان امسال، مهمترين عامل افت آب در سد اكباتان بوده است. البته هم اكنون سد اكباتان داراي 5/8 ميليون متر مكعب آب است كه با صرفه‌جويي مي‌توان تا باران‌هاي پاييزي از اين آب استفاده كرد.
بهروز نعمتی نماینده اسدآباد در آخرین اظهارنظر معتقد است بحران آب به عنوان محوري‌ترين بحث در كشور مطرح است كه مي‌تواند تبعات اقتصادي، اجتماعي و حتي سياسي را به دنبال داشته باشد که نيازمند مديريت جدي براي مقابله با اين بحران هستیم.
به گفته نعمتی مديریت بحران شامل پيش‌بيني و آمادگي، اقدام براي جلوگيري از وقوع بحران، كاهش آثار وقوع بحران و تأمين و جبران خسارات است که مسئولان امر بايد نشانه‌هاي بحران را شناسايي و براي مقابله با آن طرح و برنامه داشته باشند. البته مسأله پایين رفتن سطح آب سفره‌هاي زير زميني كشور مدت‌هاست كه دغدغه‌اي جدي است و بايد چاره‌اي اساسي براي آن انديشيده شود.
تغییر مزه آب به دلیل افزایش برداشت از چاه‌ها است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه 3 مرکز معتبر؛ کیفیت آب را بررسی می‌کنند، گفته است: آزمایشگاه ملی بررسی کیفیت آب شرکت آب و فاضلاب به‌طور دائمی آب همدان را بررسی می‌کند و تغییر مزه آب به دلیل افزایش برداشت از چاه‌ها است.
مرتضی عزالدین در گفتگویی که با تسنیم داشته است درباره کیفیت آب شهر همدان با اشاره به اینکه 3 مرکز معتبر، کیفیت آب را بررسی می‌کنند، اعلام کرده است: آزمایشگاه ملی بررسی کیفیت آب شرکت آب و فاضلاب، آزمایشگاه‌های مرکز بهداشت و اداره استاندارد به طور دائم کیفیت آب را بررسی می‌کنند و خوشبختانه آب همدان هیچ مشکلی ندارد و جزو آب‌های خوب کشور هم به حساب می‌آید.
وی با اشاره به گزارشاتی مبنی بر تغییر طعم آب همدان افزود: احتمال دارد به دلیل اینکه امسال نسبت به قبل از چاه‌ها بیشتر برداشت می‌کنیم این احساس در مصرف‌کننده ایجاد شده باشد که کیفیت آب تغییر کرده است.
عزالدین در پاسخ به سوالی درباره ذخایر آب چاه‌های مورد استفاده برای تأمین آب شهر همدان افزود: هم اکنون چاه‌ها حدود 55 الی 60 درصد نیاز آب شهر را تأمین می‌کنند و تا زمانی که آب سد تالوار به همدان برسد مجبور به استفاده از این چاه‌ها هستیم و شاید مجبور باشیم به تعداد آنها نیز بیفزاییم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان درباره اضافه شدن آب رودخانه گنجنامه به منابع تأمین آب شهری همدان عنوان کرد: در این ناحیه 2 منبع وجود دارد؛ یکی آب گنجنامه و دیگری آب تاریک‌دره است که می‌تواند 10 الی 15 درصد نیاز آب شهر همدان را تأمین کند.
وی تأکید کرد که استفاده از آب گنجنامه در ماه‌هایی از سال قابل اجرا خواهد بود که مصارف کشاورزی نداشته باشد.
استاندار هم که پیش از این و در روز خبرنگار اعلام کرده بود که مشکل بحرانی را در حوزه آب پیدا نکرده‌ایم و برخی رسانه‌ها در این زمینه غیرشفاف اطلاع‌رسانی می‌کنند و برخی‌ها همچون همدان‌پیام به اخبار زیادی آب می‌بندند! در آخرین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به وضعیت بد استان در خصوص موضوع آب اشاره کرده و گفته بود: همه مسئولان کشوری فکر می‌کنند که همدان شرایط مساعدی را در زمینه آب دارد اما باید این باور را در مسئولان ایجاد کنیم که همدان دچار خشکسالی شده است و از ابتدای امسال تاکنون سطح آب چاه‌های تأمین‌کننده آب شهر همدان 4 متر کاهش یافته و 4 چاه نیز از 5 چاه در شهرک صنعتی همدان خشک شده است.
این روزها که کم‌آبی و بی‌پولی مهمترین دغدغه دولتمردان در استان شده است؛ نمایندگان و مدیران ارشد استان از مدیران خواسته‌اند برای جذب اعتبارات ملی همت کنند و از وزارتخانه‌های مربوطه برای اجرای طرح‌های مهم و حساس، اعتبار بگیرند.
نماینده ملایر ضمن انتقاد از برخی مدیران در نحوه ارائه گزارش از استان گفته است: مدیران استان وقتی به وزارتخانه مراجعه می‌کنند، تنها به این دلیل که وضعیت مدیریت خود را خوب جلوه دهند، به بیان توانمندی‌ها نپردازند بلکه از کاستی‌ها نیز بگویند.
علی‌نعمت چهاردولی که هفته گذشته در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان حضور داشت از مدیران خواست که برای دریافت اعتبار حتماً کاستی‌ها و نقص‌ها را بیان کنند.
گلخانه‌های همدان مشکل کم‌آبی ندارند
کارشناس مسئول گلخانه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم از مشکل کم‌آبی سخن گفته است.
بهروز فروزانفر در گفتگو با تسنیم گفته است که با وجود کاهش میزان بارندگی در استان و به وجود آمدن مشکل کم‌آبی در بسیاری از بخش‌های تولیدی و اقتصادی، گلخانه‌ها مشکل آب ندارند.
به گفته وی هم‌اکنون 225 واحد گلخانه‌ای سبزی و صیفی با بیش از 74 هکتار وسعت کشت در استان فعال هستند که با تمهیدات اندیشیده شده مشکلی برای تأمین آب این واحدها وجود ندارد.
وی یادآور شد: در شهرک گلخانه‌ای بوعلی به دلیل نقص پمپ آب چاه این شهرک، مشکلی به وجود آمده بود که رفع شد و در حال حاضر این شهرک نیز مشکل آب ندارد.

منبع:همدان پیام

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal