آخرین اخبار

27. تير 1391 - 5:12   |   کد مطلب: 1254

اسطوره سازی با بازوهای کلفت؟!

علی البرزی

جامعه‌ای که تلاش دارد اسلامی باشد، بازوی کلفت و زور زیاد را ملاک قوی‌ترین مرد بودن نمی‌داند، بلکه پایبندی به هنجارهای اخلاقی و فروخوردن خشم در هنگام عصبانیت را نشانه مرد بودن می‌داند. به تازگی یکی ازقوی‌ترین مردان ایران در نزاع و ضرب و شتم با رئیس یکی از شعب بانک‌های مهرشهر باعث ایجاد ترس و دلهره برای زنان و مردان حاضر در بانک شده است.

انگارقوی‌ترین مردان ایران با هم پیمان بسته‌اند تا هرسال با قرارگرفتن در جریان اصلی یک حادثه برای مدتی نقل محافل و رسانه‌های گوناگون باشند. حوادثی که تاثیرات منفی در بین افکارعمومی جامعه در پی خواهد داشت و باعث جریحه دار شدن  احساسات عمومی می‌شود.

درتازه‌ترین این حوادث، یکی ازقوی‌ترین مردان ایران در نزاع و ضرب و شتم با رئیس یکی از شعب بانک ملی حسین آباد مهرشهر موجب شد مشتریان حاضر در این شعبه از ترس بانک را ترک کنند.

ماجرای این ضرب و شتم که به اقساط معوق برادر این ورزشکار ارتباط دارد، به گونه‌ای بوده که باعث شده است مردم به عنوان شاهدان این ماجرا حمایت خود را از رئیس شعبه اعلام کرده و از کلانتری محل خواستند به این گونه ماجراها که گویا از سوی این ورزشکار مسبوق به سابقه نیز بوده است، خاتمه دهند.

جالب اینجاست که به گفته شاهدان عینی، در این ماجرا رئیس شعبه بانک مذکور از این مرد قوی می‌خواهد با پایین آوردن صدای خود نظم موجود در بانک را به‌هم نریخته و موجب ترس و وحشت مردم نشود، از سوی وی مورد هجوم قرار گرفته و با بلند کردن صندلی باعث می‌شود مردم از ترس شعبه را ترک کنند.

رد پای رسانه ملی مشاهده می‌شود

با نگاهی کوتاه به حوادث مشابه در سال‌های گذشته می‌توان به موضوع مهمی پی برد. موضوعی که در آن ردپای رسانه ملی مشاهده می‌شود. امسال هم مانند سال‌های گذشته در بین برنامه‌های گوناگونی که از رسانه ملی پخش شد، یک برنامه همیشگی و تکراری خودنمایی می‌کرد. برنامه‌ای که تجربه انتقادهای گوناگونی را در پرونده خود دارد و بارها برخی مسائل پشت پرده این برنامه برای مدتی حاشیه ساز شده و احساسات عمومی را جریحه دار کرده است.

بی شک شما هم درسال‌های گذشته برنامه « قوی‌ترین مردان ایران» را از شبکه سوم سیما تماشا کرده‌اید. برنامه‌ای که در قالب مسابقه‌ای تلویزیونی و با موضوع انتخاب قدرتمند‌ترین و پر زورترین مرد ایران پخش می‌شود.

البته تکرار مداوم و هرساله این برنامه باعث شده است تا نظر تعدادی از مخاطبان نسبت به نوع اجرا و بخش‌های این مسابقه تغییر کند و به نوعی دچار مخاطب‌زدگی شود.

این‌که چه برنامه‌ریزی انجام شده است که هر ساله این مسابقه مانند روال سال‌های قابل پخش شود و تدبیری برای ایجاد تنوع در برنامه وجود نداشته باشد، پرسشی است که مدیران رسانه ملی باید به آن پاسخ دهند؟ اما در هر حال امسال هم به رغم وعده مسئولان در سال گذشته مبنی بر پخش نشدن آن، این برنامه از رسانه ملی پخش شد.

تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که هر ساله با معرفی قوی‌ترین مردان ایران در پایان برنامه و از فردای آن روز مسائل حاشیه‌ای برای برخی از برگزیدگان و به ویژه جوانان علاقه‌مند به آن‌ها به وجود می‌آید. این مسائل حاشیه‌ای در برخی موارد با رسانه‌ای شدن آن جنجالی را به پا کرده که تا مدت‌ها آثار و پیامد‌های ناشی از آن در بین افکارعمومی جامعه وجود داشته است.

 

حوادثی که در سال‌های گذشته برای تعدادی از برگزیدگان این برنامه و قوی‌ترین مردان ایران به وجود آمد، مصداق بارز این گفتار است. به قتل رسیدن روح الله داداشی و مشارکت برادران قرائی در ماجرای قتلی هولناک، تنها گوشه‌ای از حوادثی است که نه تنها پیرامون قوی‌ترین مردان ایران وجود داشته است، بلکه پس از این حوادث برای مدتی تیرهای انتقاد جدی کارشناسان اجتماعی به سمت رسانه ملی و دست‌اندرکاران این برنامه نشانه رفته است.

اگر نگاهی دقیق به رویکرد اصلی مسابقه قوی‌ترین مردان ایران داشته باشیم، در سال‌های گذشته پس از پخش این برنامه و انتخاب جوانانی قوی هیکل و قدرتمند و معرفی آن‌ها به جامعه از طریق رسانه ملی، در بین برخی جوانان به ویژه افرادی که در اصطلاح عشق قدرت و زورآزمایی هستند، سودای بازو کلفت کردن به وجود آمده است و این گروه از جوانان با استفاده از روش‌های گوناگون درصدد برآمده‌اند تا با مصرف مواد نیروزا به اسطوره‌ای که رسانه ملی برای آنان ساخته و بت کرده است نزدیک‌تر شوند.

دراین بین به دلیل فراگیر شدن قدرت‌نمایی و بدنسازی در جامعه و اشتیاق جوانان برای داشتن بدن‌هایی قدرتمند از یک سو و استفاده نادرست از داروهای قدرت زا و بازار داغ خرید و فروش قرص‌های نیروزا از طرف دیگر، مشکلاتی را در بحث سلامت جسمانی و اخلاقی جوانان به وجود آورده است و هر از چند گاهی شاهد حوادث ناگوار برای برخی جوانان در نزاع‌های خیابانی هستیم. جوانانی که فکر می‌کنند با بدن‌های قدرتمند و بازوانی برآمده در گروه قدرتمند‌ترین جوانان کشور قرار گرفته‌اند و هیچ کس حق ندارد به آنها اعتراض کند!

با توجه به شواهد موجود و حاشیه‌هایی که هرساله پس از پخش این برنامه در جامعه قوی‌ترین مردان ایران به وجود می‌آید، به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده که مدیران رسانه ملی نسبت به شیوه پخش این برنامه و تجدید نظرکرده و برای برخی بخش‌های مسابقه که هیچ ضرورتی برای پخش آن مشاهده نمی‌شود، تدبیری اندیشیده و از بروز حاشیه‌های تازه‌ پیشگیری کنند.

جامعه‌ای که تلاش دارد اسلامی باشد، بازوی کلفت و زور زیاد را ملاک قوی‌ترین مرد بودن نمی‌داند، بلکه پایبندی به هنجارهای اخلاقی و فروخوردن خشم در هنگام عصبانیت را نشانه مرد بودن می‌داند.

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal