آخرین اخبار

27. تير 1391 - 11:08   |   کد مطلب: 1295

به گزارش خبرنگارخبرگزاری آواسیدجمال به نقل از پایگاه خبری تولید ایرانی: مثلا درآمدهاي نفتي ما نسبت به دوران قبل از تحريم در ۶-۵ سال قبل حدود ۸۰-۷۰ ميليارد دلار افزايش داشته است. يعني ما در نگاه کلان اقتصاد هزينه اي حدود ۱۰ ميليارد دلار براي تحريم داده ايم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی تولید ایرانی به نقل از جهان، يحيي آل اسحاق، رئيس اتاق بازرگاني تهران و وزير اسبق بازرگاني در دولت ششم، تاثير تشديد تحريم ها را در گراني هاي طاقت فرساي اخير، حدود ۱۰ درصد مي داند. وي معتقد است گراني ها به عوامل ديگري مثل عرضه و تقاضا، بوروکراسي اداري، تشخيص مصاديق، ذخيره سازي ها، اولويت بندي ها و تدبير امور در ارتباط است. جزئيات بيشتر در اين باره را در گفت وگوی خراسان با وي مي خوانيد.
* آيا تشديد تحريم ها وقفه اي در حرکت اقتصاد بازرگاني کشور ايجاد کرده است يا خير؟
- موضوع تحريم ها يک بحث تکراري است و چيز جديدي نيست. ۳۰ سال است که ما تحريم هستيم. اگر بنا بود تحريم اقتصاد ما را متلاطم يا متوقف کند يا به اهدافي که آن ها از تحريم داشتند برسند، ظرف ۳۰ سال رسيده بودند.
به طور قطع بايد بگويم طرز برخورد و تصوري که آن ها از تحريم دارند اثر نکرده است. زيرا نوع مقاومت و برخورد مردم و اقتصاد کشور به گونه اي بوده است که نقطه مثبت تلقي مي شود، چون تحريم فشارهايي را به همراه داشته که استعدادها رشد کرده و نوآوري هايي به وجود آمده است. اين شعار نيست بلکه واقعيت است ولي اين که بگوييم تحريم ها هيچ اثري ندارد تا حدي غيرواقعي برخورد کردن با اقتصاد است. حتما مجموعه هزينه هايي را به جا گذاشته و گران تر کرده است. به هر صورت ميزان هزينه هاي مالي و فرآيندها، تحقيقات، ريسک ها و غيره را افزايش داده است. ولي مجموع آن ها بين ۱۰ تا ۱۵ درصد هزينه هاي ما را گران تر کرده است. ولي اين طور نيست که خودشان ضربه نديده باشند. مثلا درآمدهاي نفتي ما نسبت به دوران قبل از تحريم در ۶-۵ سال قبل حدود ۸۰-۷۰ ميليارد دلار افزايش داشته است. يعني ما در نگاه کلان اقتصاد هزينه اي حدود ۱۰ ميليارد دلار براي تحريم داده ايم. ولي سالانه ۸۰-۷۰ ميليارد دلار درآمد داشته ايم. پس اين طور نيست که فقط ضرر کرده باشيم و اين موضوع بيش از ۳۰۰-۲۰۰ ميليارد دلار به خودشان ضربه زده است و در مقابل، ما سود کرده ايم.
* اين سود چگونه به دست آمده است؟
- نفت گران شده است. نفت ۵۰ دلاري، ۱۰۰ دلار شده است. سالانه درآمدهاي نفتي ما به همين ميزان بيشتر شده است. بنابراين اگر بخواهيم کلان نگاه کنيم اين طور نيست که همه ضرر متوجه ما بوده و سودهايي هم حاصل شده است. منتها يک سري مشکلاتي در مديريت و اداره و تدبير امور داشته ايم که اين الزاماتي دارد. به هر صورت دشمن ما جبهه برخورد با ما را به طور رسمي در حوزه اقتصاد اعلام کرده است. مهم ترين سلاح و ابزاري هم که در اين جنگ دارد تحريم است و با تمام قوا با يک طرح جنگي دارد آن را آماده مي کند. ما اگر مي خواهيم با آن مقابله کنيم بايد ستادي داشته باشيم که الزامات اين جنگ را فراهم کند. از الزامات اوليه آن همدلي و اتحاد و سياست واحد در ارکان نظام است. دولت، مجلس، قوه قضاييه و مجموعه نظام حکومتي بايد در مقابل دشمن واحد حرف واحدي بزنند و بايستند. ملت نيز همراهي کند که همين طور بوده است و دشمن نيز به طور حتم در اين صحنه شکست خواهد خورد. همان طور که در عرصه نظامي و ساير عرصه ها نيز شکست خورده است. منتها ما اگر آن الزامات را نداشته باشيم بيشتر آسيب مي بينيم. لذا تحريم ممکن است در حد ۱۰ درصد تاثير داشته باشد.
* مسئله اي که شايد به تحريم ارتباط داشته باشد موضوع گراني است. به اعتقاد شما مسئله گراني تا چه حد ناشي از تحريم است و چقدر برگرفته از سوءتدبير و مديريت؟
- ببينيد گراني يک بحث اقتصادي و ريشه آن نيز در عرضه و تقاضا است. وقتي که عرضه و تقاضا متعادل نباشد، اثر خود را رو

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal