سردار خراساني در گفت وگو با خبرنگار كيهان از تعريف 300 نوع فعاليت در قالب 9 عرصه ملي براي طرح هجرت بسيج سازندگي خبر داد و گفت: براي همراه كردن سليقه هاي مختلف در حوزه هاي آباداني كشور و حضور دخترها و پسرها در اين عرصه ها اين 300 نوع فعاليت تعريف شده است كه طبق آمارها در 7 سال گذشته 35 درصد حضور مربوط به خواهران سنين 15 تا 30 سال و 65 درصد هم مربوط به پسراني است كه به آبادني كشورعلاقه مند بودند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي با اشاره به اينكه درسال گذشته ششمين سال اردوهاي هجرت بود و امسال هفتمين سال آن است، اظهار داشت: سال گذشته با همكاري 14 دستگاه دولتي، خيرين و حدود 8 قشر سازمان بسيج مستضعفين، نزديك به يك ميليون و دويست هزار نفر دراين 9 عرصه ملي براي ارائه خدمات ورود پيدا كرده اند و در حدود 20 هزار نقطه كشور جوانان جهادگر اعم از دختر و پسر، دانشجو يا دانش آموز و يا طلبه حضور بسيار فعالي داشتند.
وي با بيان اينكه نزديك به دو ميليون و سيصد هزار نفر به صورت هدفمند از اين حضور جهادگران در مناطق محروم بهره برده اند، گفت: دليل اينكه اين خدمات را هدفمند ذكر كردم آن است كه براي آنها فقط خدمات بدون توانمندسازي انجام نگرفته است به طوري كه امروز بسياري از اين تعداد با حضور در كلاس هاي فني و حرفه اي بدون دريافت هيچ گونه هزينه اي، مدارك معتبر سازمان فني و حرفه اي را در دورترين نقاط كشور دريافت كرده اند يا نزديك به 18 هزار كلاس در روستاها تشكيل شد و حدود 200 هزار نفر دانش آموز در كلاس هاي جبراني شركت كرده اند و اين يعني هدفمندي در خدمات.
رييس سازمان بسيج سازندگي سال جديد را يك سال پرشي هم از نظر كميت و هم از نظر كيفيت دانست و گفت: مدلي كه در بسيج دانشجويي براي سازندگي در نظر گرفته شد يعني اردوهاي جهادي،در سال گذشته حدود 3 هزار گروه را در دانشگاه ها و مساجد و محلات براي عزيمت به مناطق محروم تحت پوشش قرار داد.
وي با تاكيد براينكه مدل اردوهاي جهادي در دانشگاه ها شروع شد، شكل گرفت و كامل شد، تصريح كرد: سال 91 سال توسعه اردوهاي جهادي به مساجد ومحلات دانش آموزي و محيط مدارس كشور و حوزه هاي علميه است كه براي آن اعتبار مناسبي را پيش بيني كرده ايم.
سردار خراساني با اشاره به اينكه يك ميليون و دويست هزار نفر در سال گذشته خدمات رساني كردند، خاطرنشان كرد: پيش بيني ما اين است كه تا سقف دو ميليون نفر را پشتيباني كنيم البته ثبت نام ها اين چشم انداز را نشان مي دهد كه اين حضور جدي خواهد بود.
وي ادامه داد: يك ميليون نفر از اين دو ميليون نفر را جهادگراني تشكيل مي دهند كه از مساجد ومحلات براي شركت در اردوهاي سازندگي و خدمت رساني يك روزه اعلام آمادگي دارند و يك ميليون نفر ديگر از دانشگاه ها، حوزه هاي علميه، مساجد و محلات و مدارس در اردوهاي 15 روزه و يا بيشتر در نقاط محروم كشور حضور مي يابند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي در تشريح اهداف و برنامه هاي اردوهاي يك روزه اظهار داشت: در ابتداي انقلاب اردوهاي جهادي از يك روزه آغاز شد يعني خيلي از جهادگران جهادسازندگي، منطقه اي را انتخاب مي كردند و آنجا مي رفتند براي درو كردن گندم محرومين يا مستضعفين يا در جمع آوري محصولات كشاورزي در مناطقي كه محرومين شناسايي شده بود، حضور مي يافتند يا گاهي به مرمت مساجد مي پرداختند؛ امسال هم كه تابستان همزمان با ماه شعبان و در آستانه ماه رمضان است، طرح غبار روبي، مرمت و لكه گيري و مرمت سطحي از مساجد سراسر كشور كه شامل چند هزار مسجد است را در دستور كار داريم كه عمده اين كار در يك روز امكان پذير است و البته اگربيشتر از يك روز هم بشود ما حمايت مي كنيم كه قبل از ماه مبارك رمضان اين سنت حسنه تقويت بشود.
وي افزود: براي اردوهاي جهادي سه بازه زماني استاندارد و اصلي تعريف شده است كه عبارت است از يك روزه، ده روزه و پانزده روزه ، ولي درصورتي كه گروه هاي جهادي تمايل به حضور در منطقه بيش از اين مدت را داشته باشند، مانعي نيست ولي تجربه سال هاي اخير نشان داده است، معمولا پروژه هايي را كه براي يك منطقه تعريف مي شود چند گروه مديريت مي كنند بدين صورت كه در هر 15 روز يك گروه مستقر مي شوند و در 15 روز بعدي گروه بعد، ادامه كار را پي مي گيرد. تا هم زمان بندي افراد حفظ شود و هم فشار كار
طاقت فرسا نشود.
سردار خراساني افزود: اين سه زمان بندي، زمان بندي مرسوم ماست، ولي ممكن است اين زمان حضور ، كمي بيشتر يا كمتر شود وحتي در موارد استثنايي يك ماه و دو ماه هم در منطقه بمانند.
وي طرح را به دو بخش اعتبار عرصه ها و اعتبار اردويي بسيج تقسيم كرد و گفت: يك بخش از اعتبار، اعتباري است كه در خصوص عرصه هاي كار هست و توسط دستگاه ها و يا خيرين تامين مي شود مثلا براي تكميل، ترميم و ساخت مساجد از سازمان اوقاف و امور خيريه اعتبارمي گيريم يا براي اعزام تيم هاي پزشكي به مناطق محروم، هم پزشكان خدوم علاوه بر حضور خود، كمك هاي مالي به اين حركت مي كنند، هم خيرين وهم دانشگاه علوم پزشكي و هم سازمان بسيج مستضعفين و هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كمك هاي مالي مي كنند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي اعتبار پيش بيني شده براي واگذاري عرصه ها را در طول سال بيش از 230 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: امسال حداقل 1000 مسجد و حداقل 4 هزار پروژه عمراني در روستاهاي كشور و عرصه هاي ديگر با اين اعتبارات اجرا مي شود.
سردار خراساني ادامه داد: براي اعتباراردويي اين طرح هم 60 ميليارد تومان اعتبار پيش بيني شده است كه فقط براي هزينه هاي فرهنگي، ترابري، تغذيه و اداره كردن يك كار گروهي و اردويي سازنده است كه اين اعتبار نسبت به سال گذشته در حدود 50 درصد افزايش داشته است و البته حداقل 40 درصد افزايش هم در اعتبارات عرصه تعريف شده خواهيم داشت.
رئيس سازمان بسيج سازندگي انتخاب مناطق مورد نظر براي حضور نيروهاي جهادي را به چند شكل معرفي كرد و گفت: اين انتخاب، يك كار تركيبي است يعني طبق اعلامي كه به گروه هاي جهادي شده است،مي توانند خودشان بروند و منطقه محروم را شناسايي كنند (به عبارت ديگر مكان به صورت ميداني انتخاب مي شود )و از سوي ديگر بادر اختيار گرفتن اسناد و مدارك از مسئولان منطقه يا دهداري ها و بخشداري ها ومجموعه بسيج مناطق محل خدمت خود را انتخاب كنند.
وي در مورد راه هاي ديگر انتخاب منطقه گفت: بهر حال برخي از گروه ها مشتاقند كه خودشان شناسايي كنند، لذا مي روند و از منابع آن منطقه، بخشداري ها و فرمانداري ها و خود اهالي آن روستا اطلاعات را مي گيرند ولي بخشي عمده از گروه هاي جهادي با استفاده از بانك اطلاعات بسيج سازندگي كه حدود دو هزار روستاي اولويت دار را از بين 65 هزار روستا شناسايي كرده است استفاده مي كنند و يا برخي از گروه ها به صورت تركيبي مكان مورد نظر خود را انتخاب مي كنند. يعني هم به صورت مطالعه ميداني و هم با استفاده از بانك اطلاعات بسيج سازندگي براي رفتن به آن منطقه آماده مي شوند.
سردار خراساني بهترين دستگاه هاي حامي اين حركت از ميان 14 دستگاه فعال در اين حوزه را وزارت كشور ووزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: وزارت كشور از نظر ارزيابي هاي ساليانه در رتبه عالي بود. در همه سطوح از استانداران تا دهياران و وزارت آموزش و پرورش از خود وزارتخانه تا سازمان نوسازي و توسعه و تجهيز مدارس و معاونت پرورشي آموزش و پرورش، كمك هاي زيادي به بسيج سازندگي كرده اند
وي افزود: وزارت بهداشت و درمان، كميته امداد امام خميني(ره)، سازمان فني و حرفه اي، سازمان ملي جوانان سابق و وزارت ورزش و جوانان فعلي ، وزارت جهاد كشاورزي و سازمان مراتع وجنگل ها، سازمان بهزيستي از جمله همكاران ما بوده است.
رئيس سازمان بسيج سازندگي با اشاره به گذشت يك دهه از تاسيس بسيج سازندگي كه جايگزين جهاد سازندگي شده است، گفت: در حقيقت دو پنج ساله سپري شده است كه در پنج ساله اول كه مصادف با ابتداي راه تاسيس سازمان بسيج سازندگي و همزمان با دوره دولت اصلاحات بود، متاسفانه به دليل همراهي ضعيف دولت اصلاحات و مشكلات و موانع زيرساختي مانند نداشتن قانون در مجلس و آيين نامه در دولت، عمدتا فعاليت هاي بسيج سازندگي در حوزه منابع طبيعي در كشور بود.
وي ادامه داد: در سال 84 كه دولت نهم مستقر شد،در ديداري كه مسئولان بسيج با مقام معظم رهبري داشتند، تذكراتي را به فرماندهان بسيج و دولت وقت مبني براينكه انتظاراتشان در خصوص برنامه ريزي در رابطه با مشاركت جوانان در سازندگي كشور برآورده نشده است،دادند كه پس از بيانات حضرت آقا، قانون بسيج سازندگي در مجلس تصويب شد وآيين نامه طرح هجرت در دولت نهم به تصويب رسيد.
سردار خراساني واگذاري عرصه هاي كوچك، زودبازده و عام المنفعه و بدون پيچيدگي هاي زمان بر را شاخص هاي ارائه خدمات بسيج سازندگي خواند و گفت: اين عرصه ها به بسيج سازندگي واگذار مي شود تا با همكاري اقشار مختلف مانند بسيج دانش آموزي، دانشجويي ، مهندسين، پزشكان، طلاب و مساجد ومحلات و خواهران و ... جوانان در حوزه هاي سازندگي كشور شركت كنند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي اين كار را يك كار مشترك همه با هم سازندگي عنوان كرد و گفت: در 7 سال گذشته هم قانون و هم آيين نامه وهم توافق نامه با دستگاه ها و اقشار امضا كرده ايم وامروز امكان حضور خواهران ودختران دانشجو ودانش آموز فراهم شده است.
وي افزود: تعريف مااز سازندگي هر فعاليتي است كه بتواند در آباداني كشور تاثير داشته باشد، اما به طور عمومي 9 عرصه ملي تعريف شد مانند عرصه هاي عمراني با حدود 50 نوع فعاليت مانند پل، راه، آبرساني و ...؛ عرصه منابع طبيعي و آبخيز داري با حدود 50 نوع فعاليت كه آيتم هاي آن تعريف شده است، عرصه اردوهاي جهادي كه عرصه ويژه و برجسته اي است و با محوريت بسيج دانشجويي آغاز شده است، عرصه بهداشت و درمان و آموزش هاي پيشگيرانه، با محوريت بسيج جامعه پزشكي ، عرصه آموزش هاي فني و حرفه اي در 50 نوع آموزش مورد نياز جوانان در روستاهاي كشور ، عرصه بهسازي و زيباسازي و بازسازي و و احداث مدارس كشور كه عمدتا با محوريت دانش آموزان انجام مي شود؛ عرصه علمي و آموزشي و خدمات مشاوره اي كه جزء عرصه هاي تاثيرگذار بوده است.
دیدگاه شما