طی ۱۰۰ روز گذشته هیات دولت تنها دو نمونه از سیاستهای گردشگری را به نمایش گذاشته است که یکی شیردال ایرانی هدیه شده از سوی مقامات آمربکایی به ایران بود و دیگری دستور رئیسجمهور برای بررسی خط مستقیم پرواز ایران – آمریکا.
به گزارش آوا سید جمال و به نقل از خبرگزاری تسنیم، گردشگری، سومین صنعت درآمدزای جهان هنوز در ایران این فرصت را نیافته است تا عنوان «صنعت» را یدک بکشد اما دولت تدبیر و امید در زمان انتخابات وعده داد مسئله گردشگری را به صنعت تبدیل کرده و با از بین بردن تنشهای سیاست خارجی، راه برای حضور گردشگران از سراسر دنیا به ایران را باز میکند.
حجت الاسلام روحانی در مناظرههای تلویزیونی خود نیز اعلام کرد: «با ورود 10 میلیون گردشگر ورودی بیش از 4 میلیون فرصت شغلی ایجاد میشود که توجه به این صنعت باعث رفع مشکل بیکاری خواهد شد».
وی اردیبهشت ماه نیز در دانشگاه آزاد کرج در پاسخ به یکی از دانشجویان درباره رویکردش به صنعت پرسود گردشگری نیز عنوان کرد: «توریسم صنعتی بسیار مهم است. ترکیه 32 میلیون نفر گردشگر در سال 2012 داشته است، کشور ایران هم از نظر تنوع آب و هوایی و هم به لحاظ جاذبههای توریستی وضعیتی به مراتب بهتر از ترکیه دارد و حساب کنید در صورتی که هر گردشگر 10 هزار دلار همراه خود برده باشد چه سود سرشاری نصیب این کشور شده است. گفته میشود به ازای ورود هر گردشگر 9 فرصت شغلی ایجاد میشود و این فرصت خوبی برای کاهش بیکاری در کشور است».
حجت الاسلام روحانی در ادامه علت اصلی رکود صنعت گردشگری کشور را مسائل بانکی دانسته و با طرح این پرسش که گردشگر چگونه مسائل بانکی خود را حل کند، تصریح کرده است: «هر گردشگری برای ورود به کشوری دیگر باید کارت بانکی همراه داشته باشد. ما در این زمینه پیشتر از این هم مشکل داشتیم اما با تحریمهای اخیر سیستم بانکی ما کاملا قفل شده است، بنابراین ما باید زیرساختها را اصلاح کنیم».
نیم نگاهی به اظهارنظرهای حجتالاسلام حسن روحانی در 100 روز گذشته نشان میدهد که رئیسجمهور منتخب مردم با صنعت گردشگری، بیگانه نیست و تلاش کرده است بارها به اشکال مختلف بر موضوع گسترش صنعت توریسم در ایران و نقش آن در حل معضل بیکاری تأکید داشته باشد، با این حال، در 100 روز گذشته هیات دولت تنها دو نمونه از سیاستهای گردشگری را به نمایش گذاشته است که یکی شیردال ایرانی هدیه شده از سوی مقامات آمربکایی به ایران بود و دیگری دستور رئیسجمهور برای بررسی خط مستقیم پرواز ایران – آمریکا.
شاید بتوان گفت دیپلماسی طی 100 روز گذشته تاثیر بیشتری بر گردشگری داشته تا سیاستهای داخلی اما همین مسائل نیز جنجالهای خاص خودش را در رسانهها داشته است.
زمانی که رئیسجمهور از سفر نیویورک به ایران بازگشت، به همراه خود شیردال ایرانی را که سالها در دست آمریکاییها بود، به کشور آورد اما از همان زمان ماجرای احتمال تقلبی بودن این هدیه که نماد بهار رابطه ایران و آمریکا بعد از 34 سال بود، در رسانهها بیشترین حجم اخبار را به خود اختصاص داد. هنوز هم با وجود گذشت تقریبا دو ماه از زمان بازگشت رئیسجمهور از نیویورک، رسانهها دست از پیگیری خبر اصالت این نماد ارزشمند برنداشتهاند. با این حال مسئولین سازمان گردشگری نیز ترجیح میدهند به این زودیها راجع به اصالت این عتیقه ایرانی اظهارنظر نکنند.
از آن زمان تاکنون خبرها درباره ایجاد خط مستقیم پرواز بین ایران و ایالات متحده نیز در صدر اخبار فرهنگی و گردشگری قرار داشته است. با وجود اینکه این خبر بارها تایید و تکذیب شده، هنوز اتفاقی در این زمینه ثبت نشده و انتظار میرود با توافق هستهای بین ایران و کشورهای غربی، شاهد رشد میزان گردشگری در ایران باشیم البته هنوز زود است که در این زمینه اظهارنظری صورت بگیرد چراکه یک روز مانده به گفتوگوهای نهایی درباره برنامه هستهای ایران در ژنو که منجر به توافق تاریخی ایران و قدرتهای غربی در این زمینه شد، وزارت امور خارجه آمریکا در اطلاعیهای از شهروندان خود خواست غیر از موارد ضروری به ایران سفر نکنند!
*حاشیههای رئیس جنجالی میراث
محمدعلی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از همان ابتدای وارد شدن به هیات دولت، همیشه حاشیههای زیادی به همراهش بود. چه آن زمان که نتوانست در مجلس به عنوان وزیر آموزش و پرورش رای اعتماد نمایندگان را کسب کند و چه زمانی که در برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرده بود که درباره برنامههایش برای این سازمان مهم دولتی صحبت کند، برنامهها و مسائلی را مطرح کرد که بلافاصله با واکنش شدید نمایندگان مردم در مجلس سورای اسلامی و همچنین افکار عمومی و رسانهها مواجه شد. نجفی در گفتوگو با برنامه پایش مسائل جنجالی زیادی را مطرح کرد. اول از آزاد شدن قلیان برای خانمها دفاع کرد و بعد گفت اکثر هتلهای دنیا از فروش مشروب نیز در هتل درآمد دارند که ایران چینن درآمدی ندارد و در نهایت هم مطرح کرد سطح سواد گردشگری در ایران پایین است!
او اما از برنامههای خود برای این سازمان نیز صحبت کرد و آنطور که مطرح کرده است باید اقدامات مهمی در این راستا انجام شود که از جمله آنها میتوان به تشکیل شورای بخش خصوصی گردشگری، تشکیل شورای برنامه ریزی برای گردشگری و همچنین ارتباط گیری با دانشگاهها در بخش آموزش نیز از جمله دیگر وعدههای رییس میراث برای آینه این صنعت بود.
با وجود تمام برنامهها و وعدهها اما به نظر میرسد از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم میانگین حضور گردشگران خارحی در ایران رو به افزونی گذاشته است. بر اساس آمارهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهریورماه سالجاری زمانی که از ریاست نجفی بر این سازمان چند روزی میگذشت، رکورد ورود گردشگر خارجی به ایران شکسته شد. این ماه به نسبت شهریور سال گذشته 106درصد رشد را در جذب گردشگر شاهد بوده است. این میزان رشد در هیچ دورهای پیش از این تاکنون تجربه نشده بود. به گفته تحلیلگران بهبود تصویر ایران در فضای جهانی پس از انتخاب روحانی بهعنوان رئیسجمهور ایران اصلیترین عامل این رشد بود.
دیدگاه شما