متخصص گوش و حلق و بینی گفت: زمان، درمانکننده سکسکه است اما اگر سکسکه بیش از یک روز طول کشید و قطع نشد باید به متخصص ریه یا متخصص داخلی مراجعه کرد چرا که ممکن است زخم یا توموری عصب دهم را تحریک کرده باشد. خبرگزاری اوای سید جمال در نقل از خبرگزاری فارس گفت: سکسکه رفلکسی است که در اثر تحریک عصب واگ یا عصب دهم به وجود میآید و میتوان گفت به دلیل انقباض متناوب و شدید عضله دیافراگم، سکسکه پدیدار میشود.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: عوامل زیادی میتوانند باعث تحریک عصب واگ شوند؛ مثل خوردن لقمه بزرگ یا حتی ترسیدن.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خوشبختانه سکسکه خود به خود قطع میشود؛ البته مدت زمانی طول میکشد تا عصب از حالت تحریکپذیری شدید خود خارج شود اما میتوان به طور قطع گفت زمان، درمانکننده سکسکه است.
وی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر کارآمدی حبس نفس در گلو یا خوردن آب برای رفع سکسکه گفت: این روشها برطرفکننده سکسکه نیستند و بهترین روش این است که فرد اصلاً به سکسکه فکر نکند و حواس خود را پرت کند چرا که جنبههای روحی _ روانی در درمان سکسکه نقش بیشتری ایفا میکنند.
متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد: اگر سکسکه شدید و طولانی شد یعنی اگر بیش از 24 ساعت - یک روز- طول کشید و قطع نشد باید به متخصص ریه یا متخصص داخلی مراجعه کرد چرا که ممکن است زخم یا توموری عصب دهم را تحریک کرده باشد که بررسی دقیقتری در این زمینه لازم است.
شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.com با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.
دیدگاه شما