آخرین اخبار

22. مرداد 1391 - 10:24   |   کد مطلب: 1732

نشست مشورتی سوریه در حالی عصر روز گذشته در تهران با حضور کشورهایی هم‌چون روسیه، چین، بلاروس، موریتانی، اندونزی، قرقیزستان، گرجستان، ترکمنستان، بنین، سریلانکا، اکوادور، افغانستان، پاکستان، الجزایر، عراق، زیمبابوه، عمان، ونزوئلا، تاجیکستان، هند، قزاقستان، ارمنستان، نیکاراگوئه، کوبا، سودان، اردن، تونس و فلسطین برگزار شد که در پایان این نشست همه شرکت‌کنندگان بر پیگیری طرح 6ماده‌ای کوفی عنان تاکید کردند و تاسف خود را از استعفای کوفی عنان تحت فشاربرخی لابی‌های سیاسی ابراز داشتند.


به گزارش نافع ،در این میان «مجید الشیخ» سفیر عراق در ایران هم با اشاره به این‌که راه حل سوریه در اصلاحات مردمی می‌گذرد با تاکید برتوافقات نشست تهران، هر گونه دخالت دولت‌های غربی برای تعیین تکلیف شرایط سوریه را قویا رد کرد و آن را باعث آشفته‌تر شدن شرایط دانست.

اما در کنار صحبت‌های این مقام عراقی، باید به این مسئله هم توجه کرد  که صحبت‌های علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران و دبیر این نشست، نشان از نکاتی دارد که نمی‌توان آن‌ها را برای به دست آوردن وضعیت فعلی موضع‌گیری ایران درباره مسئله سوریه نادیده گرفت.

آن چنان که صالحی در صحبت‌های خود پس از پایان این نشست صراحتا به این موضوع اشاره می‌کند که ایران خواهان پیگیری طرح کوفی عنان و حل مشکلات سوریه از راه مذاکره و گفت‌وگوهای دیپلماتیک است وی به این مسئله هم اشاره کرده است که بسیاری از مخالفین سوری بدون هیچ پیش شرطی برای حضور در یک نشست مشترک در تهران اعلام آمادگی کرده‌اند. دراین بین به نظر می‌رسد که صالحی در صحبت‌های خود، به نکاتی اشاره کرده که برخلاف گمانه زنی‌ها و تحلیل‌های برخی رسانه‌های غربی و دولتمردان آمریکایی در مورد مواضع ایران در سوریه است. می‌توان به برخی از این نکات اشاره کرد:

1-ایران خواهان برقراری صلح و آرامش از راه دیپلماتیک در سوریه است و این در حالی مطرح می‌شود که سعید جلیلی اسناد تازه‌ای را از دستور دستگاه سیاسی آمریکا برای کمک به معترضان سوری منتشر کرده، آن چنان که حتی خود دولت انگلستان دیروز رسما به این موضوع اذعان کرد  که اعطای کمک 8میلیون دلاری به معارضین سوری را در دستور کار قرار داده است.

2-برخلاف برخی دول غربی که با فرستادن پول و کمک و تحریک دولت‌هایی هم چون ترکیه و عربستان در صدد ایجاد التهاب بیش‌تر در سوریه هستند، ایران به دنبال راه حل منطقه‌ای، برای خروج بحران از سوریه و بازگشت پناه‌جویان سوری به زندگی عادی خود است. مسئله‌ای که به نظر چندان برای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی دیگر چندان مهم به نظر نمی‌رسد.

3-ایران تلاش دارد تا برخلاف برخی کشورها که سعی می‌کنند با دادن تسلیحات مشکل سوریه را آن طور که مدنظرشان است حل کنند، با استفاده از راه حل‌های مسالمت آمیز به این قائله خاتمه دهد. آن چنان که به نظر می‌رسد بسیاری از کارشناسان بین‌المللی هم براین موضع ایران تاکید دارند. چرا که از این مسئله آگاه هستند  ادامه شرایط فعلی به نفع سوریه که هر روز ویران‌تر می‌شود، نخواهد بود.

علاوه بر نکات بالا نباید از این مسئله هم غافل شد که دعوت ایران از هر دو طرف برای مذاکره در مورد مشکلات سوریه نشان از این دارد که ایران بدون توجه به جایگاه دولت سوریه و موقعیت معارضین مسلح به دنبال راه حلی اصولی براساس عرف‌های موجود است که این مسئله را دقیقا می‌توان در صحبت‌های وزیر خارجه ایران به عینه مشاهده کرد.

از سوی دیگر تاکید بر این‌که تحریم‌های بین‌المللی که دنیای غرب بر علیه سوریه وضع کرده به ضرر خود ملت سوریه است نشان می‌دهد که ایران بر خلاف دول غربی که دست به تحریم‌های غیرانسانی می‌زنند ایجاد فضایی بهتر برای تامین شرایط مردم سوریه که این روزها آواره شده‌اند را پیگیری می‌کند.

در واقع به طور مشخص باید به این موضوع اشاره داشت که شرایط فعلی بیانگر علاقه ایران به خروج سوریه از بحران و در طرف مقابل گرایش دولت‌های غربی به ماندن سوریه در همین شرایط است و این موضوع نشان می‌دهد برای دول غربی وضعیت مردم سوریه و هزاران زن و کودک بی‌گناه و افراد غیرنظامی اهمیت چندانی ندارد. چرا که هر روز ده‌ها تن در این جنگ کشته می‌شوند اما دولت‌های غربی تا به نتیجه نرسیدن کامل موضوع بر اساس اهداف خود، حاضر به قبول هیچ گونه راه حل دیپلماتیکی نیستند.

علی فرازمند

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal