به گزارش آواسیدچمال،ناصر فتاحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اسدآباد، اظهار کرد: از نظر تولید چغندر قند در استان همدان رتبه دوم را در اختیار داریم که میانگین عیار چغندرهای تولیدی در شهرستان اسدآباد 18 و نیم است که یک میانگین خوب در استان به حساب میآید.
وی یکی از مشکلات چغندرکاران را ظرفیت محدود کارخانه قند عنوان کرد و افزود: چغندرکاران پس از برداشت محصول باید به فکر عرضه محصول خود باشند که به دلیل ظرفیت محدود کارخانه قند همدان و برداشت کشاورزان که بیش از ظرفیت کارخانه است همواره مشکلاتی را برای چغندرکاران به وجود میآورد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد ابراز کرد: کارخانه قند همدان در حال حاضر روزانه 3 هزار تن ظرفیت دارد که از این میزان 800 تن آن انبار ذخیره محسوب میشود که میزان برداشت چغندرقند از سطح مزارع در استان همدان بیش از ظرفیت این کارخانه است.
وی عنوان کرد: با حمایتهای دولت در پرداخت یارانه برای تجهیز مزارع به آبیاری بارانی در امسال تا کنون رتبه اول را در سطح استان دارا هستیم.
فتاحی میزان زمینهای آبی شهرستان را بیش از 25 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال 93 بیش از 3 هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان به سیستم آبیاری بارانی مجهز شود که در صورت افزایش این سه هزار هکتار 14 هزار هکتار از اراضی شهرستان اسدآباد تحت پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است.
وی میزان برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان اسدآباد را 550 هزار تن عنوان و اظهار کرد: از این میزان محصول گوجهفرنگی با 102 هزار تن رتبه اول را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد یکی از مشکلات کشاورزان گوجهفرنگی کار را نبود صنایع تبدیلی دانست و افزود: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در شهرستان کشاورزان مجبورند گوجه خود را با قیمت کم به دلالان به فروش برسانند که این امر باعث به وجود آمدن مشکلات اقتصادی در کشاورزان شده است.
وی گفت: در حال حاضر کارخانه تولید رب گوجهفرنگی در شهرستان در حال احداث است که با راه اندازی این کارخانه سود بیشتری نصیب کشاورزان میشود.
فتاحی میانگین برداشت گوجهفرنگی از هر هکتار زمین کشاورزی را 40 تن دانست و اظهار کرد: وظیفه جهاد کشاورزی بالا بردن میانگین عملکرد در هکتار است به طوری که در برخی از مزارع شهرستان اسدآباد با راهنماییهای جهاد کشاورزی در هر هکتار بیش از 90 تن گوجهفرنگی برداشت میشود.
دیدگاه شما