محمد جهانی به این موضوع اشاره می کند که اداره اقتصاد در دوران تحریمهای گسترده یک کار علمی تمام عیار ومبتنی براصول است که این همایش که با نام اقتصاد مقاومتی برگزار می شود می تواند جان دوباره به فضای علمی اداره اقتصاد در دوران تحریم بدهد.
همایش "اقتصاد مقاومتی" با حضور دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز پنج شنبه هفته جاری (28 اردیبهشت ماه) برگزار می شود.همچنین براساس دیگر اخبار منتشر شده غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت، قاسمی وزیر نفت و درخشان (اقتصاددان) از دیگر سخنرانان این همایش هستند.
همچنین براین اساس،همایش اقتصاد مقاومتی با همت قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی و با همکاری دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت و با حمایت دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی و علوم اقتصادی،برگزار خواهد شد.
دراین بین براساس اعلام ستاد برگزاری، این همایش در محورهای زیر خواهد بود :
۱-تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی"،۲- "اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی"، ۳-"اقتصاد مقاومتی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت"، ۴-"اقتصاد مقاومتی نظریه اقتصادی الگوی مقاومتی"، ۵-"اقتصاد مقاومتی و فرهنگ مقاومت"، ۶-"اقتصاد مقاومتی و دیپلماسی مقاومت"، ۷-"اقتصاد مقاومتی،۸- راهبردی در نیل به پیشرفت و عدالت"،۹- "اقتصاد مقاومتی، ۱۰-بنیان های نظری و مبانی اسلامی"، ۱۱-"اقتصاد مقاومتی، ۱۲-راهکارهای فعال در مواجهه با تحریم های اقتصادی"، ۱۳-"اقتصاد مقاومتی،۱۴- فرصت های مالی و منطقه ای"، ۱۴-،۱۵- آینده پژوهی روندهای آینده نظام جهانی" ۱۶-"اقتصاد مقاومتی،۱۷- بازخوانی تجربیات ارزشمند دفاع مقدس.
دراین بین برخی از اقتصاد دانان براین موضوع تاکید دارند که برگزاری همایشی با محورهای این چنینی در صورت برداشت صحیح وحصول نتایج می تواند در شرایط پیش رو ومقابله با تحریمهای آینده بسیار موثر باشد.دراین باره دکتر محمد جهانی،استاد دانشگاه واقتصاد دان بر بحث لزوم خروجی داشتن این نشست تاکید دارد.به باور جهانی این همایش به هیچ وجه نباید مانند برخی ازنشستهای دیگر تنها در شعار باقی بماند بلکه باید با حضول نتایج پژوهشی وراهکاری پایان یابد.
محمد جهانی همچنین به این موضوع اشاره می کند که اداره اقتصاد در دوران تحریمهای گسترده یک کار علمی تمام عیار ومبتنی براصول است که این همایش که با نام اقتصاد مقاومتی برگزار می شود می تواند جان دوباره به فضای علمی اداره اقتصاد در دوران تحریم بدهد.
همچنین جهانی درباره سرفصلهای این همایش که تاکنون براساس گفته های دبیر آن حدود ۲۰ مقاله به آن ارسال شده می گوید:سرفصلها کامل ومبتنی بر یک ساختار علمی شکل گرفته منتها باید منتظر چگونگی عملی شدن این سرفصلها بود.یعنی به عنوان نمونه سرفصلهایی مانندآینده پژوهی وبرخورد فعال اقتصادی به تحریمها وهمچنین بازخوانی تجربیات دوران جنگ تحمیلی از عنوانهای مهمی هستند که باید به صورت علمی برای مقابله با تحریمها مورد بررسی وپژوهش قرار گیرند.
صحبتهای این اقتصاد دان در حالی است که بررسی چگونگی استفاده از پتانسیلهای موجود در داخل کشور برای سرمایه گذاری،هم از دیگر سرفصلهایی است که در موارد بالا دیده می شود.
از سوی دیگر همزمان با این موضوع چند ماهی می شود که بحث استفاده از مناطق آزاد قشم هم به شدت مطرح می گردد وبسیاری از صاحب نظران برلزوم توجه به این منطقه بیش از گذشته تاکید می کنند.
محمد جهانی در زمینه استفاده از پتانسیل داخلی به این مسئله اشاره دارد که نه تنها قشم بلکه مناطق دیگری هم هستند که دراین همایش باید به بررسی آنها برای تقویت سرمایه گذاری بومی توجه کرد.به باور او این مناطق از سرمایه های ایرانی هستند که تاکنون توجه چندانی به آنان نشده اما امید است که در این همایش به آنها توجه ویژه ای شود واین همایش تنها در قالب برگزاری یک همایش باقی نماند.
از سوی دیگر علاوه برگفته های این اقتصاد دان بسیاری از کارشناسان به لزوم توجه علمی به شرایط اقتصاد در تحریمها اشاره دارند.هر چند که براساس سرفصلهای مطرح شده بحثهای روانی –اجتماعی هم برای آماده کردن شرایط مقاومتی بسیار ضروری به نظر می رسد.چرا که در متدهای جدید علمی جامعه واقتصاد و روانشناسی ارتباطات مستقیمی با هم دارند.
به هر ترتیب به نظر می رسد که با توجه به شرایط موجود همایش اقتصاد مقاومتی در صورت داشتن خروجی وارائه راهکارهای مشخص می تواند نقش مهمی دراین زمینه داشته باشد.
دیدگاه شما