به گزارش آوای سیدجمال، دکتر مامک هاشمی در گفتگویی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، با اشاره به لزوم توجه به سلامت بدن و شرایط تغذیهای در این ماه عزیز اظهار داشت: در جامعه امروز بیماریهایی که به علت انباشته شدن مواد زاید در بدن ایجاد میشوند افزایش یافته است مثل بیماری فشارخون، اضافه وزن، کبد چرب و... که بهترین درمان این بیماریها کم کردن غذا است و در دین مبین اسلام در این راستا توصیه به روزهداری شده است.
وی تصریح کرد: روزهداری میتواند روش طبی و درمانی مؤثری در بهبود و کاهش ابتلا به برخی امراض باشد مشروط بر آنکه به شکل و رویهای صحیح گرفته شود؛ در حقیقت روزهداری درست و واقعی باید منجر به کاهش وزن مختصری در افرد گردد و بدن فرصتی برای پاکسازی داشته باشد.
متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: برخی افراد در ماه مبارک رمضان حتی دچار اضافه وزن میشوند که این میتواند برای بدن مضرات بیشتری داشته باشد، متأسفانه این افراد کاهش وعدههای غذایی در ماه رمضان را در فاصله افطار تا سحر جبران کرده و با مصرف غذاهای پرچرب و شیرین مضرات بیشتری برای بدن ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه هدف از روزهداری کم کردن یک وعده غذا در وعدههای غذایی شبانهروز است عنوان کرد: اگر همراه با این کاهش یک وعده، شرایطی فراهم کنیم که بدن بتواند به پاکسازی و تناسب سوخت و ساز برسد این روزهداری شکل طبی به خود گرفته و منجر به سلامت جسم و جان فرد میشود.
افطار را با مصرف مایعات گرم آغاز کنید
دکتر هاشمی ادامه داد: وعده افطار باید با صرف مایعات و مواد غذایی گرم همراه شود و برای صرف وعده شام باید مختصری فاصله و فرصت به معده بدهیم زیرا معدهای که ساعتها خالی بوده باید آمادگی شرایط هضم غذا را پیدا کند، بنابراین افطار کردن با غذای سنگین و نوشیدنیهای سرد درست نیست.
وی با بیان اینکه نوشیدنیهای گرم مثل آبجوش یا شربت سکنجبین گرم بهترین خوراکی در آغاز افطار هستند گفت: وعده سحری را از وعدههای غذایی این ماه حذف نکنید اگرچه برخی به علت زیاد خوردن در وعده شام و افطار به هنگام سحر اشتها ندارند اما اگر تعادل را در تناول وعدههای غذایی رعایت کنیم فرصت بیشتری برای تنظیم و تناسب به معده میدهیم.
متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه به مشکل یبوست در برخی افراد در ایام روزهداری اشاره و بیان کرد: استفاده از دانههای لعابدار مثل خاکشیر و تخم شربتی در این ایام میتواند از بروز این مشکل نیز جلوگیری کند، همچنین منجر به کاهش تشنگی خواهد شد.
وی در ادامه افزود: این باور غلط که نوشیدن چای منجر به رفع تشنگی در طی روز میشود نیز باید در جامعه اصلاح شود زیرا این نوشیدنی ادرارآور است و اگرچه در دقایق اولیه نوشیدن، احساس رفع عطش به فرد میدهد اما رفته رفته و در طی روز دفع آب بدن را تسریع کرده و خشکی بیشتری به او دست خواهد داد.
مصرف میوه و سبزیجات عطش و تشنگی را در روزهداری کاهش میدهد
دکتر هاشمی مصرف میوه و سبزیجاتی مثل کاهو را در فاصله افطار تا سحر بهترین راهکار ممانعت از تشنگی زیاد و ازدست رفتن آب بدن برشمرد و عنوان کرد: این مواد خوراکی، آب را به مرور در بدن آزاد میکند و از عطش مضاعف جلوگیری میکند و برخلاف آن نوشیدنیهای مُدرّ مثل چای و قهوه باعث تشدید عطش و تشنگی در بدن میشود.
وی بر پرهیز از مصرف غذاهای پرادویه و سرخ کردنی در وعده غذایی سحر تأکید و تصریح کرد: این مواد غذایی، تشنگی و عطش روزهدار را بیشتر میکند و در مقابل، استفاده از چند قطره لیموترش در آب آشامیدنی میتواند تشنگی فرد را در طی روز کاهش دهد.
متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع روزهداری برای بیماران خاص اشاره و خاطرنشان کرد: این افراد باید تا پیش از شروع ماه مبارک رمضان با پزشک معالج خود مشورت کنند زیرا در برخی از بیماران، روزهداری به طور مطلق مضر خواهد بود اما برخی دیگر از این بیماران بسته به شرایط جسمی آنها با تنظیم زمان مصرف دارو در فاصله افطار تا سحر یا عمل به برخی توصیهها میتوانند روزه بگیرند.
وی افزود: اگر در افراد مشکلات زمینهای مثل مشکلات گوارشی وجود دارد باید قبل از آغاز ماه مبارک رمضان نسبت به درمان ور فع این مسائل اقدام کنند تا روزهداری متناسب و کم عارضهای در ماه مبارک داشته باشند ضمن اینکه مراجعه به متخصصین طب سنتی ایرانی و عمل به توصیههای طب سنتی نیز میتواند در رفع این مشکلات و رفع عوارض روزهداری به افراد کمک کند.
منبع:همدان پرس
دیدگاه شما