آخرین اخبار

7. خرداد 1391 - 6:05   |   کد مطلب: 440

ایهود باراک وزیر دفاع رژیم صهیونیستی اخیرا در مصاحبه ای اعلام کرده که توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای احتمال حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران را رد نمی کند و ایران هسته ای به هیچ وجه قابل تحمل نیست.

در این رابطه پس از این تهدید، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، طی نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت این سازمان ،اظهارات اخیر وزیر دفاع اسرائیل در خصوص تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای ایران  و سایر اظهارات جنگ طلبانه مقامات این رژیم را تحریک آمیز غیر موجه و خلاف مقررات بین المللی خوانده و آن را قویا محکوم کرده است.

این کنش و واکنش از سوی اسرائیل وایران در حالی صورت پذیرفته که حقوقدانان بین الملل هر گونه تهدید برعلیه هر کشوری را جرمی مهم تلقی می کنند وبارها به این موضوع اشاره دارند که تهدیدهای پیاپی اسرائیل برعلیه ایران مصداق نقض قوانین بین الملل است وحتی شورای امنیت در این زمینه براساس قوانین مدون بین المللی می تواند با این رژیم برخورد کند.

حتی به تعبیر این دست از صاحب نظران حقوقی،چنین ادعایی از سوی اسرائیل می تواند تبعات قانونی زیادی برای این رژیم داشته باشد آن چنان که بنا بر مطابق فقرهً چهارم مادهً دوم منشور ملل متحد ، تمام اعضای ملل متحد در روابط خويش از تهديد يا توسل به زور عليه تماميت ارضی و استقلال سياسی يک دولت به هر طرزي که با اهداف ملل متحد ناسازگار باشد ، باید اجتناب بورزند،در غیر این صورت مجامع بین المللی مجاز به برخورد با آن گروه یا رژیم خواهند بود.

این یادآوری از عرف وحقوق بین الملل در حالی مطرح می شود که افرادی همچون رابرت کلی، از اعضای ارشد پیشین آژانس بین المللی هسته ای، در چندماه اخیر بارها بر قانونی ومسالمت آمیز بودن تمام فعالیتهای ایران اشاره کرده اند.برهمین اساس به باور برخی حقوق دانان با توجه به شرایط فعلی واسناد موجود، حتی خود قطعنامه های سازمان ملل درباره  ایران هم از وجه حقوقی آن چنانی که مورد قبول باشد ،برخوردار نیست.

دراین بین نباید این مسئله را هم از ذهن دور داشت که اسرائیل در چندین سال اخیر بدون توجه به هر گونه عرف های حقوقی وسیاسی ،چندین بار پیاپی ایران را به صور گوناگون تهدید نظامی کرده است ودر طرف مقابل ایران ازسال 1974از هیچ تلاشی در جهت تحقق منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه در چارچوب منشور سازمان ملل متحد و کنفرانس بازنگری ان پی تی دریغ نداشته است.

در همین رابطه سهیل سماوات،کارشناس حقوق بین الملل،به این مسئله اشاره می کند که ادامه روند فعلی وبی تفاوتی شورای امنیت سازمان ملل به تهدیدهای ایران برای این سازمان از لحاظ اعتباری هزینه های گزافی ایجاد خواهد کرد.چرا که این وضعیت رفته رفته سبب می شود تا اعتماد باقی کشورها نسبت به شورای امنیت بیش از گذشته ضعیف شود به نحوی که این شورا به یک گروه هدفدار وبا اغراض سیاسی در پیش چشم دیگر کشورهای جهان تبدیل خواهد شد.

همچنین این استاد دانشگاه درباره وضعیت شکایت ایران از تهدیدات اسرائیل به شورای امنیت می گوید:چه از لحاظ حقوقی وچه عرفی ایران حق مشروعی برای تنظیم این شکایت دارد. چرا که تعداد تهدیدات اسرائیل در چندین سال نسبت به ایران حتی از حد شمارش هم خارج شده و این مسئله برای این رژیم به یک رویه عادی مبدل شده است واین اتفاق در حالی رخ داده  که از نظر عرفهای بین الملل وبراساس منشور سازمان ملل، این رفتار اسرائیل نشان نقض آشکار قوانین مهم بین المللی ومستوجب مجازات است.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal