به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای سیدجمال»، به نقل از ایسنا محمدکرم مرادی اظهار کرد: پیشبینی میشود حدود ۸۰۰۰ تن آن به هلو و ۵۰۰۰ تن آن به شلیل اختصاص دارد.
وی ادامه داد: بیش از ۴۲۱ هکتار از سطح باغات این شهرستان به باغات هلو و شلیل اختصاص داشته که از این میزان سطح ۲۴۸ هکتار مربوط به باغات هلو و ۱۷۳.۵ هکتار مربوط به باغات شلیل است.
وی افزود: از سطح ۲۴۸ هکتاری باغات هلوی شهرستان حدود شش هکتار و از سطح باغات ۱۷۳.۵ هکتاری شلیل حدود ۷.۵ هکتار آن باغات جدید الاحداث بوده و هنوز به مرحله باروری نرسیده و نهال هستند.
وی تعداد بهرهبرداری هلو و شلیل این شهرستان را در مجموع ۶۵۲ نفر برشمرد و تصریح کرد: میانگین عملکرد هر هکتار هلو در سطح باغات این شهرستان ۳۰ تا ۳۵ تن و میانگین عملکرد هر هکتار شلیل در سالجاری ۲۵ تا ۳۰ تن خواهد بود.
مرادی با اشاره به اینکه بیشترین تراکنش باغات هلو و شلیل این شهرستان مربوط به شهر پالیز بوده و این شهر قطب مهم تولید هلو و شلیل شهرستان به شمار میرود، تصریح کرد: به علت پراکندگی و خرد بودن باغات شهرستان کمتر از ۵۰ درصد از باغات اسدآباد به صورت قطرهای و مابقی باغات به صورت سنتی و غرقابی از طریق چشمه، قنات، چاه و حقآبه آبیاری میشوند.
وی یادآور شد: هر ساله بهطور میانگین ۴۰ درصد از هلو و شلیل تولید شده این شهرستان مصرف تازه خوری شده و ۶۰ درصد آن علاوه بر همدان به سایر استانها از جمله تهران و کرمانشاه ارسال میشود.
مرادی نوسان قیمت بازار فروش مناسب برای بهره برداران هلو و شلیل را یکی از جمله مشکلات باغداران هلو و شلیل این شهرستان دانست و افزود: نبود صنایع تبدیلی در بحث فرآوری میوه یکی از جمله مشکلات این شهرستان به شمار میرود که این امر موجب اتلاف و ضایعات میوه شهرستان به دلیل حمل و نقل و طولانی بودن مسیر مقصد است.
وی گفت: وجود صنایع تبدیلی در این ارتباط از نقش موثری در ارزش افزوده دو چندان برای کشاورزان و نیز ایجاد اشتغال افراد بیکار و همچنین کاهش ضایعات میوه برخوردار خواهد بود.
انتهای پیام
دیدگاه شما