به گزارش آوای سیدجمال، روستای گذرکجین، یکی از روستاهای اسدآباد در 7 کیلومتری این شهر از دهستان دربندرود واقع شده و بنا به گفته اهالی روستا و به نقل از گذشتگان همانند معبد آناهیتا اندرونی خود معبدی داشته و دارای قناتهای قدیمی از سمت روستای چنار بوده است.
به نقل از کتاب "آدراپانا در گذر تاریخ" آمده است که گذرکجین که در در نزدیکی بوجین قرار دارد، از سه جزء گُز یعنی چشم و آر = مقدس، کجین = کنشگ = عروس یا دختر که در کل چشم مقدس یا چشم ناهید معنی می دهد.
در این روستا خانه های قدیمی که در بالای کوه ساخته شده، قدمتی طولانی دارد و با عنوان "خانه کوهی" معروف است و مرحومان نبی الله جمشیدی و ولی فلاح در آن سکونت داشتند.
مکانی در روستای گذرکجین به نام سم دول دول وجود داشته که در قدیم روی تخته سنگی عکس وردانه، چانه خمیر، پنجه و همچنین عکس افتابه لگن و سم اسب بوده است، از دیرباز به نام سم دول دول مشهور بوده که متأسفانه این بنای تاریخی هم در گذر زمان از دست رفته است.
در این روستا کوهی به نام شاخ معروف است که به زبان محلی به آن کوه شخ می گویند.
این روستا دارای رودخانه ای از دربندرود است که بین سه روستای گذرکجین، بوجین و خاکریز تقسیم میشود.
یکی از اعضای شورا به وجود باغات در روستای گذرکجین اشاره میکند و میگوید: این باغات به خاطر بی آبی و عدم اجازه حفاری چاه، درحال خشک شدن هستند و به زمین زراعی تبدیل شدند.
ورودی روستای گذرکجین اسدآباد
باغات روستای گذرکجین اسدآباد
نمایی از روستای گذرکجین
مسیر قنات روستای گذرکجین به سمت چنارستان
قنات روستای گذرکجین
خانه های ساخته شده بالای کوه در روستای گذرکجین
کوه شاخ که به زبان محلی کوه شخ نامیده میشود
مکانی بنام سم دول دول در روستای گذرکجین
اب رودخانه دربند رود که این اب بین سه روستای گذرکجین_بوجینو خاکریز تقسیم میشود
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما