به گزارش آوای سیدجمال، در مباحث آسیب شناختى نهاد خانواده، یکى از محورهاى مهم بررسى آسیبهاى ناشى از تحولات خانواده است. تحولاتى که خود منشأ بروز دگرگونىهایى عمیق و اساسى در نوع روابط و ارزشهاى خانوادگى است.
یک جامعهشناس در رابطه با استفاده از فضای مجازی گفت: فضای مجازی هم میتواند امکان و هم تهدید باشد و در عین فرصت میتواند نگرانکننده نیز باشد.
دکتر صفیاله صفایی در گفتوگو با ایسنا، منطقه همدان، با بیان اینکه اگر از فضای مجازی درست استفاده شود، باعث توانمندسازی و قدرت میشود، اظهار کرد: فضای مجازی وسیلهای است که با وجود سودمندی میتواند خطرآفرین باشد.
وی در ادامه بیان کرد: در غرب با رشد تکنولوژی فرهنگ استفاده درست از آن نیز شکل میگیرد اما در ایران این فرهنگ وجود ندارد و همین باعث بروز برخی مشکلات میشود.
صفایی در رابطه با آسیبهای استفاده از فضای مجازی بر روی خانوادهها بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر والدین بیشتر وقت خود را صرف فضای مجازی میکنند و همین امر موجب انزوا و گوشهگیری فرزندان خواهد شد.
این جامعهشناس با بیان اینکه این فضا باعث از بین رفتن حریم شخصی افراد میشود، افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که این فضا برای افراد به وجود میآورد، اعتیادآوری به آن است که موجب اتلاف وقت خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه آگاهیبخشی میتواند در استفاده صحیح از این امکان کمککننده باشد، اظهار کرد: خانوادهها با تشکیل گروه در شبکههای مجازی میتوانند از حال یکدیگر باخبر شوند، با آنها ارتباط بگیرند و از حالت انزوا خارج شوند.
صفایی با بیان اینکه شبکههای مجازی، صفحات و مطالب غیراخلاقی را میتوان با کنترل و حذف مدیریت کرد و دیگر نیازی به فیلتر کلی این شبکهها نیست، اذعان کرد: فیلترینگ صدمات زیادی به مصرفکنندگان وارد خواهد کرد چرا که افراد برای ورود به این شبکهها باید از فیلترشکن استفاده کنند و این باعث میشود به دیگر فضاهای ممنوعه و اطلاعات غیرمجاز دسترسی پیدا کرده و همین امر آسیبهای جبرانناپذیری در پی خواهد داشت.
انتهای پیام
دیدگاه شما