آخرین اخبار

9. ارديبهشت 1398 - 15:05   |   کد مطلب: 32430
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به وجود 7 سد در استان و سریز شدن بسیاری از آنها، گفت: سدهای استان با اهداف کاربری مشخصی ایجاد شده اند، به فرض مثل سد اکباتان برای آب شرب، بخش کشاورزی روستاهای پایین دست و محیط زیست استفاده می شود.

به گزارش آوای سیدجمال، منصور ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار نافع؛ با اشاره به وجود هفت سد در سطح استان همدان، اظهار کرد: همه سدهای استان کم و بیش پر شده اند.

 

وی گفت: در سطح شهرستان همدان دو سد اکباتان با ظرفیت 35 میلیون مترمکعب و آبشینه 5 میلیون متر مکعب را داریم که سد اکباناتان با ظرفیت 10 میلیون متر کعب در ثانیه در حال سرریز شدن است.

 

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان تصریح کرد: در شهرستان ملایر سد کلان را داریم که با ظرفیت 45 میلیون مترکعب است و آن هم به صورت کامل پر شده و در حال سریز شدن است.

 

وی افزود: سد سرابی در شهرستان تویسرکان با ظرفیت 9.2 میلیون مترکعب است آن هم پر شده و در حال سرریز شدن است.

 

ستوده در خصوص سد شهرستان رزن نیز گفت: این سد با عنان سد شنجور است که دارای ظرفیت 5 میلیون مترمکعب است و درحال سریز است.

 

وی گفت: در شهرستان کبودرآهنگ هم سد شیرین سو ایجاد شده که 85 درصد آن پرشده و درآستانه سرریز شدن است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به سد نعمت آباد نیز با ظرفیت 5 میلیون متر معکب ایجا  شده است، گفت: این سد نیز به میزان 4 میلیون مترمکعب آب دارد که 90 درصد آن پرشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: استان همدان 7 سد با ظرفیت 107 میلیون متر مکعب در حال بهره برداری وجود دارد که می‌شود، گفت: 99 درصد این سدها پر است و برخی هم در حال سریز شدن است.

 

ستوده در خصوص سد نعمت آباد اسدآباد نیز گفت: این سد با 95 درصد پیشرفت فیزیکی درحال ساخت و قابل بهره برداری نیست و آبگیری هنوز انجام نشده است که نیاز به اعتبار دارد.

 

وی ادامه داد: البته با پیگیری خوب نماینده مجلس این شهرستان اعتبار ویژه ای و مصوب استان به مبلغ 30 میلیارد تومان گرفته است که در صورت تخصیص صدردصدی این سد را تکمیل خواهیم کرد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه سدهای که در استان ایجاد شده، اهداف کاربری مشخصی برای آنها تعریف شده است، گفت: بنابراین سدهای استان هدف دارند و سدی که مانند سد اکباتان به بهره‌برداری کامل رسیده‌، برای آب شرب، بخش کشاورزی روستای پایین دست و محیط زیست استفاده می شود.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر از آب سد اکباتان برای آب شرب و حلقه های کشاورزی استفاده می‌شود و مابقی هم در رودخانه جاری خواهد شد.

 

ستوده افزود: سد نعمت آباد هنوز کامل نشده و آبهای آن پست سد می ماند و اگر بخش کشاورزی نیاز داشته باشد، رها سازی می‌شود.

 

وی با اشاره به پر آب بودن سالجاری، گفت: اگر سدهای ما بیش از ظرفیت آب داشته باشند، دررودخانه رها می‌شوند تا سفره‌های آب زیر زمینی را تغذیه کنند.

 

انتهای پیام/ن

 

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal