آخرین اخبار

29. شهريور 1400 - 9:29   |   کد مطلب: 40090
مدیرعامل ذوب آهن اسدآباد گفت: ظرفیت اسمی کارخانه فرومنگنز اسدآباد در صورتی‌ که به ۳۰ هزار تن افزایش یابد، حدود ۱۰ درصد فرومنگنز کشور را تامین خواهد کرد.

به گزارش آوای سیدجمال، فرومنگنز از ترکیب اکسید منگنز در دمای بالا و حالت مذاب با وجود کربن به‌ صورت زغال‌سنگ یا کک به دست می‌آید. منگنزها در صنایع متالوژی، شیمی، الکترونیک، سرامیک کاربرد دارند و مهم‌ترین کاربرد این فلز در صنعت، تهیه آلیاژهای آهن و به‌عنوان ماده اصلی برای چدن و فولاد است. ضمن اینکه فرومنگنز، یکی از مهم‌ترین عناصر آلیاژی است که خواص مکانیکی، قابلیت سخت‌پذیری و کاهش میزان گوگرد را دارد.

 

 

ذوب آهن غرب کشور مربوط به سهام شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) واقع در منطقه چهاردولی شهرستان اسدآباد در سال ۹۰ با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن شمش چدن پس از سال‌ها انتظار با حضور معاون اول رئیس جمهور وقت محمدرضا رحیمی و جمعی از مسئولان کشوری، استانی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

 

 

این طرح به عنوان یکی از طرح‌های بزرگ صنعتی شهرستان که عملیات اجرایی آن در سال ۷۳ آغاز شده بود افتتاح و راه‌اندازی آن برای شهرستانی که تنها 0.5 درصد صنعت استان را داشت می‌توانست اتفاق خوشی برای مردم منطقه و اشتغال جوانان بومی منطقه باشد.

 

 

این طرح تنها پس از سه ماه از تولید شمش چدن سرانجام به دلیل عدم مقرون به‌صرفه بودن و عدم توجیه اقتصادی و پاره‌ای از مشکلات آلایندگی زیست‌محیطی فعالیت خود را به منظور تغییر خط تولید خود از شمش چدن به فرومنگز متوقف کرد تا این‌بار با نام جدید کارخانه فرومنگنز پا به عرصه تولید بگذارد.

 

 

این پروژه صنعتی در حال حاضر از سال ۹۰ تاکنون به عنوان یکی از طرح‌های راکد شهرستان است که مردم منطقه منتظر بازگشت آن به چرخه تولید هستند و اگر بخواهیم قدمت این طرح را کنکاش کنیم، طرح فوق یکی از طرح‌های کهنه ۲۷ ساله شهرستان است که جوانان جویای کار ۲۷ سال پیش منتظر بهره‌برداری این طرح بودند و اینک فرزندان همان جوانان چشم به راه خبر خوش افتتاح این طرح و اشتغال آنان در این واحد بزرگ صنعتی هستند.

 

 

بهره‌برداری کارخانه ذوب آهن اسدآباد تا اواخر آبان ماه

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اسدآباد از افتتاح و بهره‌برداری کارخانه ذوب آهن این شهرستان تا اواخر آبان ماه سال‌جاری خبر داد و  اظهار کرد: کارخانه ذوب آهن اسدآباد (کارخانه فرومنگنز) برای افتتاح و راه‌اندازی توسط سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی در حال اورهال و تعمیر و بازسازی تاسیسات و ماشین‌آلات این واحد صنعتی بوده و بر اساس قرار داد منعقد شده، زمان اورهال کارخانه ۶ ماه خواهد بود.

 

 

یونس گوهری با بیان اینکه از سه ماه پیش اورهال و تعمیر تاسیسات و ماشین‌آلات واحد آغاز شده و کارها به‌خوبی در حال پیش رفتن است، افزود: بر اساس قرارداد سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی در اواخر آبان ماه کارهای اورهال و تعمیرات و بازسازی این واحد صنعتی بزرگ شهرستان به پایان خواهد رسید.

 

 

وی خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی اگر در بحث واردات مواد اولیه خود و تامین کک لازم با مشکل  مواجه نشود طبق پیش‌بینی‌ها در بازه زمانی تعیین شده افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

 

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اسدآباد با بیان اینکه در سال ۹۰ کارخانه ذوب آهن اسدآباد به دلیل عدم صرفه اقتصادی و تغییر خط تولید خود از شمش چدن به فرومنگنز تعطیل شده است، تصریح کرد: با پیگیری مسئولین استان و شهرستان در حال حاضر، طرح فوق توسط ذوب آهن به سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی به‌ نام شرکت «برسم لعل» به مدت پنج سال اجاره داده شده است که در صورت قابل قبول بودن فعالیت آن، مدت اجاره تمدید خواهد شد.

 

 

گوهری با اشاره به اینکه این واحد صنعتی ظرفیت تولید ۲۲ هزار تن فرومنگنز در سال را خواهد داشت، یادآور شد: در ماه‌های اولیه شروع به فعالیت به‌طور قطع ظرفیت تولید کم‌تر خواهد بود.

 

 

وی فرومنگنز را از آلیاژهای استراتژیک برشمرد و افزود: این محصول دارای ظرفیت مصرف بالایی در کشور در استفاده فولادسازی‌ها است و اجازه صادرات به خارج از کشور را ندارد.

 

 

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اسدآباد با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد فرومنگنز مورد نیاز کشور در داخل کشور تولید شده و مابقی از سایر کشورها وارد می‌شود، ادامه داد: کشور ایران بر اساس آمار مربوط به دو سال پیش دارای ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن مصرف فرومنگنز بوده که ظزفیت اسمی کارخانه فرومنگنز اسدآباد در صورتی‌ که به ۳۰ هزار تن افزایش یابد، حدود ۱۰ درصد فرومنگنز کشور را تامین خواهد کرد.

 

 

گوهری با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از کارخانه فرومنگنز اسداباد برای ۱۵۰ تا ۲۵۰ نفر از جوانان منطقه اشتغال ایجاد خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این طرح بخش خصوصی جدید سه طرح شامل ذوب آهن، تولید آهن اسفنجی از گندله موجود شرکت صبانور و نیز طرح زینتر پلن (تبدیل پودر منگنز به کلوخ) را در برنامه دارد.

 

 

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به کارخانه ذوب آهن اسدآباد، تصریح کرد: این کارخانه به منظور تغییر خط تولید خود از شمش چدن به فرومنگنز از سال‌ها پیش تعطیل و در حال خاک خوردن بود که با پیگیری‌های لازم برای مدت مشخصی به بخش خصوصی واگذار شد.

 

 

به‌‌کارگیری نیروهای بومی در ذوب آهن

کیومرث سرمدی واله با تاکید براینکه بر اساس قرار داد با سرمایه‌گذار بخش خصوصی کارخانه ذوب آهن شرط گذاشته شده که صفر تا صد نیروهای این کارخانه صنعتی بومی شهرستان و منطقه باشند، اظهار کرد: در صورتی‌ که نیروی متخصص بومی کار در شهرستان برای کارخانه ذوب آهن وجود نداشته باشد این کارخانه بر اساس قرارداد منعقد شده اجازه استفاده از نیروی متخصص غیر بومی را خواهد داشت.

 

 

وی از افتتاح کارخانه ذوب آهن این شهرستان در اواسط پاییز سال‌ جاری خبر داد و افزود: بنابر قول مساعد سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی ذوب آهن (فرومنگنز) این کارخانه صنعتی مهم شهرستان در اواسط پاییز به بهره‌برداری خواهد رسید که افتتاح و بهره‌برداری از، به‌ طور قطع با گره‌گشایی بخشی از مشکلات اشتغال از نقش موثری در اشتغال پایدار جوانان منطقه و افزایش سرمایه ملی کشور برخوردار بوده و به‌ صورت مستقیم برای ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر از جوانان اشتغال به همراه خواهد داشت.

 

 

نرخ بیکاری ۱۳ درصدی در اسدآباد

بر اساس گزارشی از ایسنا، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، میزان نرخ بیکاری شهرستان اسدآباد را ۱۳ درصد اعلام کرد و گفت: بیکاری‌های موجود شهرستان انباشته شده از گذشته است و در شهرستان اسدآباد به لحاظ زیرساخت‌ها از گذشته‌های دور تا سال‌های اخیر کم کاری شده و این امر موجب عقب‌ماندگی صنعتی این شهرستان بوده است.

منبع: فلزات آنلاین

انتهای پیام//

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal