به گزارش آوای سیدجمال، جشن تکلیف میتواند به یکی از شیرینترین خاطرات کودکی بچهها تبدیل شود اگر خانواده و معلمین بتوانند آن را به بهترین و باشکوهترین شکل ممکن برای بچهها برگزار کنند. این اولینها خیلی مهم هستند. در این گزارش راهکارهایی به شما میدهیم برای ماندگار شدن جشن عبادت در ذهن فرزندان دلبندتان.
جشن نو، لباس نو
برای دخترها روسری و چادر رنگی مطابق سلیقه شان بخرید و برای پسرها عبا. سعی کنید این لباسها جنس، طرح و کیفیت خوبی داشته باشند که بچهها بدانند این عبادت چقدر ارزشمند است و بهترین لباسهایشان را باید برای دیدار با خداوند بپوشند.
عیدی مکلف شدن
روز جشن تکلیف، باید یک جشن واقعی باشد؛ پس علاوه بر چادر، روسری و عبا، عیدی و لباس نو هم برایشان بخرید. مهمانی بدهید، دوستان ش را دعوت کنید و خلاصه کاری کنید این جشن در ذهن بچهها به یادگار بماند.
بکننکن ممنوع
به جای اینکه با لحن دستوری و بکننکن درباره تکالیف دین صحبت کنید، از دوستی با خدا با بچهها حرف بزنید؛ اینکه از این به بعد قرار است بیشتر با خدا رفیق باشند! بچهها اگر با خدا دوست شوند، باید و نبایدها را خودبهخود رعایت میکنند.
بهترین اولینها را برایش رقم بزنید
اولینها را جدی بگیرید. اولین نماز، اولین نماز جماعت، اولین روزه یا اولین زیارت بعد از مکلف شدن، همه این اولینها باید بدون زور و در بهترین حال خود برگزار شوند. حواستان باشد برای این اولینها برنامهریزی داشته باشید؛ وگرنه رفتار بد در مسجد، مجلس روضه طولانی یا انتقاد زیاد از مدل نماز خواندن یا روزه گرفتن میتواند تا مدتها فرزند شما از اعمال عبادی منزجر کند.
بچهها اگر با خدا دوست شوند، باید و نبایدها را خودبهخود رعایت میکنند. به جای اینکه با لحن دستوری و بکننکن درباره تکالیف دین صحبت کنید، از دوستی با خدا با بچهها حرف بزنید
اصولی تشویق کنید
بچهها را برای انجام اعمال عبادی تشویق کنید؛ اما بهتر است تشویق در خود عمل باشد نه بیرون از آن؛ مثلا اگر نمازش را اول وقت خواند به او بگویید: «آفرین که سر قرارت با خدا خوشقولی» نه اینکه برای این خوشقولی هدیههای ریزودرشت بخرید؛ البته هدیه خریدن بد نیست؛ اما حواستان باشد این هدیه خریدن، تبدیل به یک عادت نشود.
شما هم به فرزندتان تکلیف بدهید
رسیدن به سن تکلیف، یعنی خداوند این بچهها را مکلف و صاحب اراده میداند؛ پس شما هم به عنوان پدرومادر بیشتر از قبل به این بچهها بها دهید، با آنها مشورت کنید و خلاصه کاری کنید حس کنند از این به بعد میتوانید روی آنها حساب کنید.
گفتوگو آزاد
با بچهها زیاد حرف بزنید. برای سوالهای اعتقادی و معنویشان وقت بگذارید. خودتان زیاد کتاب بخوانید. فضای گفتوگو در خانه را همیشه فعال نگه دارید و در این گفتوگو جواب را درسته به بچهها تحویل ندهید. اجازه دهید خودشان به پاسخ برسند تا ماندگاری این جوابها در ذهنشان طولانیتر شود.
دیدگاه شما