به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای سیدجمال»، به نقل از ایکنا یکی از خانههای قرآن فعال شهری اسدآباد، خانه قرآن نور است که با حضور ۲۵۰ قرآنآموز فعالیت دارد، بهمنظور معرفی این خانه قرآن، خبرنگار ایکنا از همدان با فریدون هوشمندی، مدیر خانه قرآن «نور» اسدآباد، گفتوگویی کرده است که مشروح آن را در زیر میخوانیم:
در مورد فعالیتهای این خانه قرآن بفرمایید.
این مجموعه ۱۲ سال است که با برگزاری کلاسهای آموزشی برای قرآنآموزان در رشتههای تجوید، تفسیر و احکام در شهرستان فعالیت دارد. کلاسهای این خانه قرآن با حضور قرآنآموزان و استاد حسنی از حافظان کل قرآن کریم اسدآباد، شبهای دوشنبه بعد از نماز مغرب و عشا در خیابان سبزهایها، بنبست صدف برگزار میشود.
با توجه به اهمیت اقامه نماز اول وقت پیش از شروع جلسات قرآنی این مجموعه، برگزاری نماز جماعت، جزئی از اصول پایدار و همیشگی ما، از ابتدای تأسیس خانه قرآن تا به امروز بوده و هست.
در این خانه قرآن، تفسیر بهصورت آیهای، با بیان احکام و تفسیر مربوطه انجام میشود تا افراد فهم کاربردی و بهروز از آیات قرآن کریم را آموزش ببینند؛ مسائل روز جامعه را تحلیل و موشکافی کنند و توانایی پاسخگویی به شبهات را داشته باشند.
این خانه قرآن چه تعداد قرآنآموز و تدریس جلسات تفسیر را چه کسی برعهده دارد؟
کلاسهای تفسیر بهصورت کارگاهی و تخصصی، با حضور استاد حسنی برگزار میشود؛ وی در سن ۴۰ سالگی، آن هم در شش ماه قرآن کریم را حفظ کرده است. در این جلسات آیات همراه با تفسیر موضوعی و بیان احکام موردنظر، برای مخاطبان شرح داده میشود که بسیار تأثیرگذار است.
همه اقشار جامعه در سطحهای مختلف آشنایی با قرآن، در این جلسات حضور پیدا میکنند؛ تعداد اعضا، پیش از شیوع ویروس منحوس کرونا به ۳۵۰ نفر میرسید و پس از آن، متأسفانه این تعداد به ۲۵۰ نفر رسیده است.
حمایتهای مالی از این خانه قرآن از سوی چه کسانی انجام میشود؟
تنها کمکی که از سوی ادارات دولتی مربوطه به این خانه قرآن شد مربوط به ابتدای تأسیس این مجموعه میشود که اداره تبلیغات اسلامی با مبلغی برای نصب تابلو و تهیه ۱۵ جلد قرآن کریم کمک کار این مرکز بود، اما اکنون به برکت خدای بزرگ این مرکز نیازی به کمک مالی ندارد و تنها نیاز این مرکز حمایت معنوی و فرهنگی است.
ایکنا _ هدف شما از راهاندازی این خانه قرآن چه بود؟
آشنایی بنده با قرآن کریم در سطح روخوانی و روانخوانی است، شغل بنده دندانسازی است، تنها کاری که برای این خانه قرآن انجام دادم این است که مکان را برای برگزاری کلاسهای این خانه قرآنی فراهم کردم تا سهمی در تبیین قرآن کریم داشته باشم. با توجه به دستور مقام معظم رهبری درخصوص فراگیری قرآن کریم لبیک گفتم تا نقشی در این مسیر ایفا کنم؛ شاید افرادی هم از بنده الگو بگیرند و اگر در توانشان هست، مکانهایی را برای فعالیتهای قرآنی و فرهنگی در اختیار علاقهمندان قرار دهند.
خواندن قرآن برای اموات و یا انجام خیرات، برای خودمان هم آرامشبخش است، و یادآور اینکه در این دنیا مانند پرندهای هستیم که در قفسی به وسعت این جهان پهناور زندانی شدهایم و باید خود را برای رفتن به عالم حقیقی آماده کنیم.
مهمترین ثمره برپایی اینگونه جلسات انس پیدا کردن با قرآن کریم است، امروزه در جامعهای زندگی میکنیم که مشکلات و بیمارهای روحی در آن بسیار است و باید در برابر این مسائل به دنبال پناهگاه امنی باشیم که ما را حفظ کند و این پناهگاه بدون شک قرآن است.
انتهای پیام
دیدگاه شما