به گزارش آوای سیدجمال، امر به معروف و نهی از منکر، پیشینه به قدمت تاریخ حیات انسان دارد، به گونه ای در شرایطی امام حسین (ع) برای برپایی آن دست به قیام زد.
این دو فریضه الهی یکی از پیام های مهم واقعه عاشورا و نهضتی که امام حسین(ع) دنبال آن بود و اهمیت زیادی در دین اسلام دارد و باید به آن توجه ویژه داشت.
اما اینکه امر به معروف و نهی از منکر این دو فریضه مهم از کجا شکل گرفته و بید امروز عزاداران چگونه در راه حسین ع گام بردارند از سؤالاتی بود که در هفته امر به معروف و نهی از منکر فرصتی شد تا در گفتگوی تفصیلی با رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اسدآباد به آن بپردازیم
آوای سیدجمال: در خصوص مسئله مهم امر به معروف و نهی از منکر بفرمایید و اینکه این فریضه مهم از کجا شکل میگیرد.
امر به معروف و نهی از منکر اکسیر هدایتگر جوامع بشری به سمت مدنیت و رشد دهنده همراه با سعادت دنیا و آخرت است، البته همین فریضه الهی پیغام حضرت سیدالشهدا نیز هست، به گونه ای که ایشان فلسفه قیام عاشورا را انجام همین فریضه میخوانند، این پیام را برای تمام نسلهای پس از خود هدیه میدهند که پیروان مکتب عاشورا نیز همین پیام را از مکتب عاشورا گرفته و ادامه دهنده همان راه خواهند بود.
آوای سیدجمال:عزاداری که مورد قبول باشد، باید چگونه باشد و عزاداران حسینی باید برای انجام این تکلیف چه عملی انجام دهند.
عزاداری مورد قبول عزاداری هست که در کنار عزاداری به فلسفه قیام عاشورا توجه داشته باشد و در کنار محبت اهل بیت علیهم السلام آموزه های آن ذوات مقدسه را سرمشق زندگی و چراغ راه نماید به تعبیر دیگر شور و شعور حسینی و اهل بیتی را همزمان در خود ایجاد کرده باشد.
آوای سیدجمال:امروز اگر کسی بخواهد در راه امام حسین گام بردارد، باید چه اقدامی انجام داده و چگونه باشد؟
ظلم در هر زمان و هر مکانی وجود داشته و در روزگار ما هم وجود دارد، کسی که میخواهد در مسیر امام حسین علیه السلام گام بردارد، باید در خود روحیه ظلم ستیزی آزادگی و ایثار و جهاد و تکلیف مداری را ایجاد کرده و حسین و یزید زمان خود را خوب بشناسد و با اراده ای محکم به هنگام و به اندازه لازم و متناسب با موقعیت اقدام کند.
آوای سیدجمال: داستان کلیدی عاشورا و محرم که از ان غفلت شده چیست؟
مورد کلیدی که باید توجه ویژه به آن داشته باشیم این است که توجه کنیم امروز جایگاه ما در اجتماع کجاست؟ چه اهدافی را در زندگی دنبال میکنیم؟ جهانبینی و مبانی فکری و اندیشه خود را چگونه شکل دادهایم ؟ و اگر طبق همین روان در عصر سیدالشهدا بودیم جزو کدام قشر از مردمان آن روزگار قرار می گرفتیم؟ پاسخ این سوال میتواند تغییرات شگرفی را در رویکرد ما نسبت به زندگی ایجاد کند.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما