آخرین اخبار

14. مهر 1399 - 11:12   |   کد مطلب: 37034
جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره‌ کل بهزیستی استان همدان خبر داد:
5402 سالمند زیر پوشش خدمات بهزیستی استان همدان
جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه حدود 180 هزار نفر با سنی بالای 60 سال در استان همدان زندگی می‌کنند، مطرح کرد: از این تعداد بالغ‌بر پنج هزار و 402 نفر زیر پوشش بهزیستی در حوزه توان‌بخشی استان همدان هستند.

به گزارش آوای سیدجمال، سالمندان یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه هستند که ازنظر جسمی، روانی، اجتماعی و بهداشتی نیازهای ویژه‌ای دارند؛ سالمند شدن و به دنبال آن به‌وجود آمدن بیماری‌های مزمن، باعث افزایش معلولیت، وابستگی و ناتوانی سالمندان جامعه می‌شود.

 

این‎روزها زنگ خطر سالمندی در استان همدان به صدا درآمده و آمارهای تأمل‌برانگیز رشد جمعیت، میزان باروری و البته افزایش سالمندی را باید جدی گرفت؛ اما به‌راستی در این زمینه سازمان بهزیستی به‌عنوان یک نهاد حمایتی چه قدم‌هایی در مسیر ارائه خدمات به سالمندان برداشته است؟ در این راستا بر آن شدیم تا گفت‌وگویی با سیاوش رهبر، جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان ترتیب دهیم که در ادامه آن را می‌خوانید:

 

جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اجتماعی سپهرغرب با بیان اینکه حدود 180 هزار نفر با سنی بالای 60 سال در استان همدان زندگی می‌کنند، مطرح کرد: از این تعداد بالغ‌بر پنج هزار و 402 نفر زیر پوشش بهزیستی در حوزه توان‌بخشی استان همدان هستند.

 

سیاوش رهبر با اشاره به اینکه میانگین نرخ رشد سالمندی در کشور نزدیک 10 درصد و در استان همدان اندکی از این میزان بالاتر است، خاطرنشان کرد: ایران چهارمین کشور سالمند و همدان چهارمین استان سالمند است.

 

رهبر در تشریح این موقعیت مطرح کرد: سالمندترین استان‌های کشور به‌ترتیب شامل گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و آذربایجان شرقی است.

 

به گفته این مقام مسئول تویسرکان سالمندترین شهرستان در استان همدان است، اذعان کرد: از سوی سازمان بهزیستی به سالمندان خدماتی ارائه می‌شود که از آن جمله می‌توان به ارائه خدمات روزانه آموزشی و توان‌بخشی مانند ویزیت پزشک و پرستار و فیزیوتراپی به سالمندان از طریق مراکز روزانه اشاره کرد.

 

جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان در تشریح این موضوع گفت: تعداد دو مرکز نگهداری از سالمندان به‌صورت روزانه (برای زنان با ظرفیت 100 نفر و برای مردان با ظرفیت 80 نفر) وجود دارد.

 

وی با تصریح بر اینکه خدمات نگهداری و مراقبتی و توان‌بخشی از طریق مراکز شبانه‌روزی سالمندان صورت می‌گیرد، ادامه داد: در استان همدان چهار مرکز شبانه‌روزی در شهرستان‌های همدان و ملایر وجود دارد که در آن تعداد 250 سالمند زندگی می‌کنند.

 

** رویکرد بهزیستی، بازگرداندن سالمندان به خانه‌ها

رهبر بیان کرد: دو مرکز دیگر با ظرفیت‌های 10 نفره به شکل خانه‌های حمایتی برای سالمندان در استان همدان راه‌اندازی می‌شوند.

 

وی با اشاره به ارائه خدمات مراقبتی از طریق مراقبت در منزل و برنامه ویزیت در منزل با کادر تخصصی براساس نیاز، اذعان کرد: رویکرد بهزیستی بازگرداندن سالمندان به خانه‌ها است.

 

جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان در این راستا به ارائه خدمات در منزل و فعالیت چهار مرکز ویزیت در منزل در همدان اشاره کرد و گفت: در این مراکز تعداد 100 سالمند ویزیت می‌شوند.

 

رهبر از نقش مراقبین آموزش‌دیده برای ارائه خدمات به سالمندان در منزل نیز سخن گفت و افزود: دو مرکز در این زمینه در استان همدان فعالیت دارند که به تعداد 80 سالمند ارائه خدمات می‌کنند.

 

 

** حضور 70 سالمند مجهول‌الهویه در مراکز بهزیستی همدان

وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه تعداد 70 سالمند مجهول‌الهویه در استان همدان وجود دارد، اظهار کرد: 100 سالمند در طرح توانمندسازی دیده شده‌اند و تحت برنامه‌ها قرار گرفته‌اند.

 

جانشین معاونت امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان همدان در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به آنکه طبق برنامه ششم توسعه تا سال 1400 سازمان بهزیستی بایستی حداقل 25 درصد از جمعیت هدف (سالمندان) را زیر پوشش داشته باشد، گفت: هم‌اکنون در استان همدان یک‌هزار و 104 خانوار از مستمری‌های مربوط به سالمندی بهره‌مند هستند و تعداد 904 خانوار نیز از کمک‌هزینه‌های معیشتی در این قالب استفاده می‌کنند.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal