آخرین اخبار

27. فروردين 1402 - 8:33   |   کد مطلب: 44748
بهروز الیاسی با اشاره به تأمین و توزیع 120 هزار تن کود شیمیایی در استان همدان در سال 1401، گفت:نود درصد این تولیدات داخلی است.

به گزارش آوای سیدجمال، بهروز الیاسی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با اشاره به شعار سال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» از سوی رهبر انقلاب، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که می‌تواند در مهار تورم و ثبات قیمت‌ها نقش اساسی در حوزه نهاده های کشاورزی خاص کودهای کشاورزی (کودهای شیمیایی و غیر شیمیایی) ایفا کند، افزایش تولید است که تا سال 1401 در چارچوب خودکفایی کودهای کشاورزی در کشور، 25 برنامه و هدف در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تعریف شد و خوشبختانه تاکنون 17 برنامه به تولید رسیدند.

 

وی اشاره به مستندی از کارنامه عملکردی وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید کودهای کشاورزی، گفت: در سال گذشته تنها 10.6 درصد از مجموع 3 میلیون و 200  هزار تن کودهای کشاورزی شامل کودهای یارانه ای (فسفاته، پتاسه، ازته) و کودهای غیرشیمیایی که در بخش کشاورزی کشور توزیع شده، از طریق واردات تأمین شده است، یعنی معادل 90 درصد کودهای کشاورزی یارانه ای تأمین و توزیع شده، تولید داخل هستند که استان همدان نیز با سهم تأمین و توزیع 120 هزار تنی در سال 1401، نود درصد آن از تولیدات داخلی بوده است.  

 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ناگفته پیداست کودهای کشاورزی، یکی از مؤثرترین نهاده های کشاورزی در افزایش کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی است، افزود: خوشبختانه علی رغم مشکلات بسیار در این مسیر،  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توانست سهم تولید داخلی را در سبد مصرفی یارانه ای کود کشاورزی کشور به 90 درصد برساند و صرفا" 10 درصد مجموع کودهای کشاورزی یارانه ای تأمین و توزیع شده از محل واردات است.

 

وی با اشاره به روند رو به رشد تولید داخلی کودهای کشاورزی در کشور گفت: این نکته نیز بسیار مهم است که در دهه 80 معادله سهم تولید داخل و واردات کودهای کشاورزی دقیقا برعکس بود. یعنی در ابتدای سال های دهه 80 تقریبا 90 درصد کودهای کشاورزی مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شد و ظرفیت تولید داخلی کودهای کشاورزی در ایران تقریبا 10 درصد مقدار تامین و تدارک سالیانه بود.

 

الیاسی با اشاره به روند اجرای برنامه خودکفائی در این زمینه، گفت: برنامه این است که در سال 1402 میزان تولید داخل را به بیش از 90 درصد افزایش داده و طی سه سال آینده، صددرصد نیاز کشور به کودهای کشاورزی از تولید داخلی تامین شود و نیازی به واردات نداشته باشیم.

وی افزود: سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در سنوات گذشته برای تولید کودهای کشاورزی باعث شد در حال حاضر کشور در بعضی از کودهای کشاورزی نظیر کود اوره، که نزدیک به 70 درصد سبد کودی مصرفی کشاورزی کشور به آن اختصاص دارد، نه تنها وارد کننده نیست بلکه از صادرکنندگان بزرگ منطقه هم هست.

 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به سوالی در زمینه وضعیت تولید و مصرف کودهای میکرو در کشور گفت: همانطور که در سالهای گذشته این نوع کودها در برنامه ابلاغی تامین و توزیع کودهای یارانه ای آمده بود، امسال نیز، بخشی از برنامه به کودهای میکرو اختصاص دارد. البته با اینکه بخش کوچکی از مواد اولیه مورد نیاز تولید کودهای میکرو از خارج وارد می شود اما عمده مواد اولیه آن از محل منابع داخلی در اختیار بخش خصوصی قرار داده می شود که به این ترتیب میتوان گفت عملا این کودها 100 درصد تولید داخل هستند.

وی با تأکید بر اهمیت داخلی‌سازی تأمین و توزیع کودهای کشاورزی مورد مصرف بخش کشاورزی کشور، گفت: این امر ضریب خوداتکایی و خودکفایی کشور را افزایش داده و در کنترل قیمت کودهای کشاورزی و نهایتا محصولات کشاورزی بسیار مهم و موثر است.
انتهای پیام/ن

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal