به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای سیدجمال»، به نقل از قدس طی سالهای اخیر اقدامات جدی و اساسیای در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شده است. قبلاً توجهی به وصول درآمدهای مالیاتی دولت نداشتیم و به درآمدهای نفتی برای بودجهریزی وابسته بودیم. کارشناسان به صورت مداوم هشدار میدادند که درآمدهای نفتی منبع پایدار و مناسبی برای بودجهریزی نیستند. از سوی دیگر، این منبع درآمدی متعلق به تمام نسلهاست و باید در راستای پروژههایی که نفعش به آیندگان هم میرسد، استفاده شود.
در نهایت تصمیم بر این شد که به اصلاح نظام مالیاتی کشور بپردازیم و از طریق هوشمندسازی آن به اخذ مالیات حقه و عادلانه از همگان مبادرت کنیم.
در ادامه نظرات اکبر رنجبرزاده، نماینده اسدآباد در مجلس را در خصوص مزیتهای سیستممحور شدن نظام مالیاتی کشور میخوانید.
رنجبرزاده در خصوص سیستممحور شدن نظام مالیاتی کشور و کاهش رسیدگیهای دستی به اظهارنامههای مالیاتی مودیان و اینکه طی سال جاری کاهش ۶۷ درصدی رسیدگی ممیزان و کارشناسان را به اظهارنامههای حقیقی شاهد بودهایم، تصریح کرد: ما اعتقادمان بر این است که افراد باید متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند و همگان باید زیر چتر مالیاتی کشور قرار بگیرند. مالیات یکی از منابع درآمدی پایدار دولت است و تکیه بر آن برای اداره کشور و ارائه خدمات بهتر به مردم ضرورت دارد.
وی ادامه داد: در راستای دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان باید به سمت سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور برویم. هر چقدر روندهای مالیاتی بیشتر دادهمحور شوند، منافع کشور بیشتر تأمین میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این امکان وجود ندارد که سازمان امور مالیاتی به واسطه کارشناسان و ممیزان مالیاتیاش به اخذ مالیات حقه از همگان مبادرت کند و تمامی روندها به صورت دستی صورت بگیرد. با توجه به حجم مبادلات اقتصادی در کشور لازم است از ظرفیت سیستمها و سامانهها استفاده کنیم.
رنجبرزاده گفت: بنا بر اعلام سازمان امور مالیاتی طی سال جاری تا حد قابل توجهی رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی به صورت سیستمی انجام شده است. این خبر خوبی است و گامی به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: باید به سمتی برویم که همگان پرداخت مالیات را به عنوان یک ضرورت در راستای اداره بهتر کشور بپذیرند. در این زمینه، رصد هوشمند امور نیز باید به کمکمان بیاید تا کارها به درستی پیش برود.
این نماینده مجلس در خصوص احصا اطلاعات فروش با تکیه بر پایگاه جامع اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی که در راستای اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق. م.م است و مورد تاکید رئیسجمهور نیز قرار دارد، تصریح کرد: استفاده از این سازوکارهای دادهمحور در زمینه اخذ مالیات از مودیان، عادلانهترین راهکار است. این طور اقدامات به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور میانجامد. روندهای سیستمی و هوشمند به اخذ مالیات حقه از همگان منجر میشود و سازمان امور مالیاتی با کیفیت بیشتری به ارائه خدمات به مردم میپردازد.
رنجبرزاده گفت: دریافت مالیات حقه از همگان با استفاده از روندهای سیستمی و هوشمند به نفع کشور است. هر چقدر بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم و درآمدهای مالیاتی دولت را وصول کنیم، زمینه برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان فراهم میشود. این مبالغ به سمت پروژههای عمرانی سوق داده میشوند که به نفع آحاد مردم است.
وی ادامه داد: کشورهای دنیا به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتیشان رفتهاند و از مزیتهای آن بهره بردهاند. ما هم باید با جدیت بر این موضوع متمرکز شویم. اگر نیاز به قانونگذاری باشد، مجلس آماده همکاری است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این احساس ناخوشایند در بین مودیان وجود دارد که برخی از افراد به انحای مختلف از پرداخت مالیات طفره میروند و فرار مالیاتی دارند. با استفاده از روندهای سیستماتیک و دادهمحور در مالیاتستانی میتوانیم با این موارد مقابله کنیم. به این ترتیب، با حسابرسی سیستمی نه تنها درآمدهای مالیاتی دولت وصول میشود، مودیان نیز اعتماد بیشتری به نظام مالیاتی کشور پیدا میکنند و آن را عادلانهتر میبینند. کاهش ۶۷ درصدی رسیدگی ممیزان به اظهارنامههای مالیاتی مودیان حقیقی با تحقق حسابرسی سیستمی قدمی بزرگ به سمت تحقق عدالت مالیاتی بوده است.
رنجبرزاده تأکید کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به نفع مودیان قانونمدار است که به صورت مرتب مالیات خود را پرداخت میکنند. اما در این روند، با فراریان مالیاتی مقابله میشود.
دیدگاه شما