به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای سیدجمال»، به نقل از «عصر همدان»؛ انسان در سنین جوانی دارای قدرت و توان فراوان برای تلاش، پویایی و ساختن آینده شیرین برای خود و خانوادهاش است.
البته این قدرت و توانایی ودیعه الهی و به عبارتی ذات جوان است چرا که به قول معروف انسان تا جوان است باید تلاش کند تا بتواند در دوران پیری که بیشتر توان خود را از دست میدهد از ثمرات دوران جوانیاش بهره ببرد، اما گاهی همین جوان ممکن است بدلیل شرایط نامناسب ذهنی، روحی و روانی در همان سنین جوانی همه انرژی و قدرت خود را از دست داده و نه تنها مشکلی از خود و خانواده و جامعه حل نکند بلکه خود به معضل و مشکلی برای این سه گروه تبدیل شود!
خودکشی یک اسم و هزاران دلیل، از ضعف عقیده گرفته تا مشکلات خانوادگی، اقتصادی، فضای مجازی و غیره که در هر مورد نیاز به بررسی دقیق دارد تا ریشههای این اتفاق و نتیجه ناگوارش نمایان شود. شاید بتوان ریشه عمده این مشکل را از دوران کودکی سوژهها و بعد مدرسه و فضای مجازی پیدا کرد.
خانوادهای که فقط به فکر رفاهیات فرزندش باشد، آموزش و پرورش هم فقط به فکر آموزش دروس و انباشت اطلاعاتی که بسیاری از آنها نه بهدرد دنیای دانشآموز میخورد و نه بهدرد آخرت آنها و دست آخر فضای مجازی که بعد از کرونا با سامانههای تدریس مجازی، دیگر بهصورت رسمی و شرعی در اختیار دانشآموزان قرار گرفت نسلی برای ما ساخته که مستعد همهگونه معضلات و مشکلات فردی و اجتماعی میباشد.
جوان یا نوجوانی که دائماً خود را با شاخهای مجازی که هیچ استعدادی جز خودنمایی، فخرفروشی، نمایش توهمی و تخیّلی از شخصیت و زندگی دروغین خود ندارند، جوانی که به دنبال پولدار شدن بیزحمت و بدون تلاش است، همه این موارد و الگوگیری از آنها میتواند نتیجهای خطرناک را برای این جوانان رقم بزند.
البته ریشه گرایش اعتیادگونه این جوانان و نوجوانان بیشتر نشأت گرفته از بنیان ضعیف خانواده و بنیان ضعیف خانواده نیز ریشه در جهانبینی ضعیف دارد.
نیاز به آوردن آیات و روایات نیست چرا که با قدری سیر در دنیای اطرافمان خواهیم فهمید که ذات این دنیا آغشته به مشکلات و کمبودها است، اگر خانواده یا آموزش و پرورش نتوانند یا نخواهند کمکم فرزند یا دانشآموز را با ذات دنیا آشنا کنند و تا سنین نوجوانی و جوانی او را آماده رویارویی با واقعیتهای زندگی کنند.
قطعاً و یقیناً تعدادی از عزیزان دلبند ما قربانی تلقینهای فیلمها، سریالها و فضای مسموم مجازی میشوند، آنجایی که در فیلم و سریال کشور همسایه و غیردوست ما ترکیه خودکشی بسیار زیبا نشان داده میشود و در فضای مجازی آن را براساس جهانبینی غربی و هالیوودی، عملی مباح معرفی میکند و به جوان القاء میکند که جان و جسم متعلق به توست و آخرت، عذاب و خدا نیز اصلا وجود ندارد!.
مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص افزایش غمانگیز نرخ خودکشی در استان اظهار کرد: مسئولان در رابطه با حل این موضوع یک وظایفی دارند.
وی با بیان اینکه اگر بخوایم دقیقا با یک دید کارشناسی به این موضوع نگاه کنیم اولین چالشی که خانوادهها این بچهها با آن مواجه هستند، چالش خانوادههای متزلزل است، عنوان کرد: هیچ بچهای از یک خانواده به هم پیوسته، آرام و شرایط تقریباً نرمال دست به خودکشی نمیزند.
این روانشناس و مشاور خانواده با تاکید بر اینکه زمینه بهوجود آمدن خودکشی، زمینه بیرونی نبوده، بیان کرد: خودکشی، زمینه درونی داشته و این زمینه به بحث ژنومیکسهایی است که از پدر و مادر بهارث برده برمیگردد.
وی دوران بارداری مادر، دوران کودکی فرزندان دوران نوجوانی این فرزندان و رفتارهایی که در طول این ۱۴سال انجام شده را از مواردی دانست که در این مسئله اجتماعی تاثیرگذارند.
اینروانشناس و مشاور خانواده در ادامه افزود: در حقیقت خروجی که منجربه خودکشی میشود یک پروسهای دارد که این پروسه، مربوط به مباحث زیستی، روحی، روانی، اجتماعی و خانوادگیاست که همه با هم دستبهدست داده و این مسئله را رقم میزنند.
قاسمی با تاکید بر اینکه مهمترین بخش در موضوع رسیدن به بحث خودکشی، بههم ریختگیهای درونی فرد مخصوصاً در مباحث خانوادگی است، خاطرنشان کرد: مسئولان باید در بحث تقویت مبانی خانوادگی در کشور پاسخگو باشند.
وی بهترین راهکار برای کاهش موضوع خودکشی را توانمندسازی خانوادهها دانست و تصریح کرد: ما اول باید در یک طرح فراگیر کشوری مانند طرح فلج اطفال که در کشور با همدلی همه انجام شد، خانوادهها را غربالگری کنیم.
این روانشناس و مشاور خانواده اضافه کرد: طرح فراگیر غربالگری برای خانوادههایی که دارای استرس، اضطراب، وسواس، چالشهای درگیری روحی و عاطفیاند باید اجراء شود و بعد از غربالگری مورد حمایت مشاورهای قرار بگیرند.
قاسمی با اشاره به اینکه کشور ما در محدودهای است که بچههای نسل زد که به آن نسل زومر نیز گفته میشود به مرحله نوجوانی یا جوانی میرسند و اتفاقات خیلی زیادی در انتظار آنهاست.
وی همچنین اضافه کرد: باید مسئولان در کلینیکها و مراکز مشاورهای فضایی را ایجاد کنند که جوانها، نوجوانها، خانوادهها و زوجهای جوان بتوانند از این مشاورهها استفاده کنند.
این روانشناس و مشاور خانواده یادآور شد: اگر این کار اتفاق بیافتد در حقیقت خانوادهها میتوانند در یک مرحله غربالگری شده و بعد از شناسایی خانوادههایی که مشکل دارند در طول درمان قرار بگیرند. بعد از آن به بخشی از سلامتی اجتماعی خانواده پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ پیشنهاد میشود بجای ۱۲ سال تحصیلی برای دانشآموزان سیستم آموزش اصلاح شده و با کاهش آموزش و حذف دروس اضافه، مسؤلان بهفکر آموزش و پرورش والدین دارای فرزند و در آستانه فرزنددار شدن باشند.
پیشنهاد بعدی ما تغییر و اصلاح آموزش و پرورش که بیشتر بهفکر آموزش دانشآموز است، به نیمی آموزش و نیمی پرورش و البته ایجاد بستری مناسب برای استعدادیابی و شخصیتشناسی برای دانشآموز است.
انتهای خبر/
دیدگاه شما