رئیس جهاد کشاورزی همدان میزان سواد بهرهبرداران بخش کشاورزی را از نقاط ضعف پیشرو دانست و گفت: حدود سه تا پنج درصد بهرهبرداران کشاورزی استان همدان باسوادند و مابقی عمدتاً کمسواد و یا بیسوادند.
به گزارش آواسیدجمال به نقل از خبرگزاری فارس ، علیرضا رنجبرضرابی عصر امروز در نشست مطبوعاتی در همدان اظهار داشت: باید در بخش کشاورزی زیرساختهایی با یک هدف مشخص فراهم کنیم تا بتوانیم به تولید غذای کافی و سالم برسیم.
وی با بیان اینکه این کار در گروی داشتن برنامه مشخص و مدون است، ادامه داد: امنیت غذایی به دنبال خود امنیت اجتماعی را در پی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان به نقاط ضعف و مثبت این بخش اشاره و خاطرنشان کرد: حوادث غیرمترقبه از جمله خشکسالی، تگرگ، در برخی مواقع باد و ریزگردها به عنوان تهدید برای بخش کشاورزی محسوب میشوند که ما باید برای مقابله با آنها برنامه داشته باشیم تا این عوامل خسارتزا کمترین آسیب را به کشاورزی وارد کند.
وی به دیگر نقاط ضعف کشاورزی همدان اشاره و ابراز داشت: با توجه به اینکه 34 درصد بهرهبرداران کشاورزی بالای 60 سال سن دارند و 76 درصد شاغلان بخش کشاورزی استان بالای 40 سال سن دارند این بیانگر ضعف کشاورزی استان است که نتوانسته قشر جوان را برای تولیدات کشاورزی جذب کند که در نتیجه ساختار سنی یکی دیگر از نقاط ضعف کشاورزی استان محسوب میشود.
رنجبرضرابی میزان سواد بهرهبرداران بخش کشاورزی را از دیگر نقاط ضعف بیان کرد و گفت: حدود سه تا پنج درصد بهرهبرداران کشاورزی استان همدان باسوادند و مابقی عمدتاً یا کمسواد و یا بیسوادند.
وی به نقاط مثبت کشاورزی استان همدان نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از تولیدات استان همدان نسبت به استانهای مجاور بیشتر است که بیش از 27 درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان یادآور شد: وجود فارغالتحصیلان بخش کشاورزی، برخورداری از نهاد فرهنگی در سازمان جهاد کشاورزی و دارا بودن بیش از 500 تشکل در بخش کشاورزی از دیگر نقاط قوت کشاورزی استان همدان است.
دیدگاه شما