محمد احمدی، مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال، آمار چاههای غیر مجاز مخفی و چاه های اضافه برداشت این شهرستان را بسیار فراتر از گزارشهای رسمی امور آب و آب منطقهای استان دانست و اظهار کرد: باید برای کشاورزان این شهرستان که بزرگترین مصرف کننده آب دشت هستند و با ایجاد احساس مسئولیت و دغدغه مندی آنان نسبت به بحران آب هوشیار و آگاه کرد.
وی با انتقاد از اینکه چرا از ظرفیت خبرنگاران و صدا و سیما برای آگاه سازی کشاورزان استفاده نمیشود، افزود: افت آبهای سطحی مانند رودخانه ها به چشم دیده میشود و البته این یک هشدار است اما آب زیرزمینی دشت که دهها متر زیر پایمان است، کم صدا پایین میرود و ناگهان غافلگیر می شویم.
مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد با بیان اینکه چاه های پیزومتری که سالی دوبار وضعیت آب زیرزمین دشت را اندازه گیری می کنند، از ۲۳ حلقه چاه اکنون اکثرا دچار تخریب و رانش شده و به 5 یا 6عدد رسیده و اقدامی برای حفر چاههای جدید صورت نگرفته است، حال چگونه اطلاع دقیق و علمی از وضعیت آب زیرزمینی دشت که قبلا با ۲۳ حلقه چاه بود با ۶ عدد، نادرست و غیر دقیق نیست؟!، افزود: کوتاهیها در زمینه نجات تنها منبع حیات بخش دشت بسیار است و ارائه آمار و ارقام همیشگی دردی دوا نکرده است.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی شهرستان امر مهم ترویج را در یک اتاق خلاصه کرده، گفت: باید پرسید که چرا تولید محصول کم آب بر کلزا از 3 هزار هکتار به ۱۹۰ هکتار در سال جاری رسیده است؟
احمدی با بیان اینکه امسال بارش نزولات آسمانی در دشت اسدآباد زیر ۴۰۰ میلی متر است و سؤال اینجاست که چه نیاز به تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن محصول پر آب بر چغندر قند دارد که سالانه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب حیاتی و بدون جایگزین و بزرگترین و گرانبهاترین سرمایه دشت و آینده فرزندان و ساکنان دشت استخراج و صرف تولید آن می شود.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار تن چغندر از دشت خارج میشود و بهای ناچیزی دست کشاورزان را می گیرد و سود انرا کارخانه های قند می برند و اجحاف زیادی در عیار زنی قند در حق کشاورزان صورت میگیرد.
مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد یادآور شد: کشت های کم آب بر در این شهرستان نه تنها توسعه نیافته بلکه کاهش یافته است، این خطر جدی برای سفره آب زیر زمینی دشت است که در صورت تداوم قطعا باعث نابودی و از دست دادن آن خواهد شد.
وی اذعان کرد: بر اساس مصوبه شورای حفاظت آب بایستی سه جایگاه ثابت تبلیغاتی شهر به موضوع مهم آب اختصاص یابد که بعد از ۳ سال پیگیری و نامه نگاری ۳ فرماندار در این شهرستان همچنان کارشکنی میشود و اجرایی نشده است.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما