حسین وثوقی کیا، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال، با گرامیداشت روز دامپزشکی و قدردانی از فعالان این عرصه، اظهار کرد: مجموعه دامپزشکی و کارکنان زحتمکش آن با هدف استقرار امنیت غذایی و تأمین سلامت دام، سلامت غذا، سلامت انسان و تأمین استاندارد های بهداشتی تولیدات دامی و با شعار «دامپزشکی،تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» در راستای حفظ و حراست از سرمایه دامی و حفظ و ارتقاء سطح بهداشت عمومی ایفای نقش میکنند.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد دامپزشکی اسدآباد در طول سالجاری، تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 529 هزار واکسیناسیون دام توسط اکیپ های دامپزشکی شهرستان انجام شده است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد اعزام اکیپ به روستاها و مناطق عشایری جهت واکسیناسیون دام ها از دیگر فعالیت های این مجموعه دانست و گفت: راستای مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام، باتوجه به اینکه شهرستان اسدآباد در سالیان گذشته دارای کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است اما خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه و تلاش همکاران و تدابیر مدیرکل و کارشناسان ستادی اداره کل دامپزشکی استان همدان و همچنین همکاری فرمانداری، دادستانی،دادگستری و سایر ادارات ذیربط ، بیش از سه سال است که هیچ گزارشی از وجود کانون های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان و استان نداشتیم.
وی با اشاره به کنترل و نظارت بهداشتی مواد خام دامی، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 2 هزار 698 مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، عرضه، بسته بندی مواد خام دامی شهرستان با تلاش بازرسان بهداشتی صورت گرفته که حاصل آن خروج بیش از هزار و 150 کیلوگرم انواع مواد خام دامی غیرقابل مصرف از چرخه مصرف انسانی است.
وثوقیکیا با اشاره به میزان مایه کوبی و پیشگیری از بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال به انسان اذعان کرد: در این زمینه طی شش ماهه گذشته بیش از 529 هزار سر نوبت سر دام برعلیه انواع بیماریهای واگیردامی و قابل انتقال بین حیوان و انسان در استان همدان مایه کوبی شده اند.
وی یادآور شد: این بیماریها شامل آبله، شاربن، تب برفکی، آنتروتوکسمی، بروسلوز(تب مالت)، قانقرایا، آگالاکسی، لمپی اسکین، هاری، PPR است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح دامداری های صنعتی شهرستان اسدآباد گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از 207 رأس دام سنگین خونگیری انجام شده و در راستای مبارزه با سل گاوی، تعداد 639 رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه کلیه کانون های بیماری دامی در سامانه GIS کشوری دامپزشکی ثبت میشود، افزود: با اقدامات پیشگیرانه ای چون انجام واکسیناسیون، ضدعفونی، آموزش و ترویج کانون های بیماریهای دامی شهرستان اسدآباد در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 99 کاهش چشمگیری داشته است.
وثوقیکیا تصریح کرد: باتوجه به بروز خشکسالی و طبق برنامه های اداره کل دامپزشکی عملیات سمپاشی برعلیه بندپایان، به مساحت تقریبی 60 هزار مترمربع جایگاه دام و بیش از تعداد 9 هزار رأس دام سبک و سنگین نیز مورد سمپاشی قرار گرفته است و خوشبختانه با توجه به اقدامات پیشگیرانه، در حال حاضر هیچ بیماری جدی در حوزه دام در سطح شهرستان مشاهده یا گزارش نشده است.
وی با قدردانی از حمایتهای امام جمعه، فرماندار، نماینده مجلس، دادستان و رئیس دادگستری، مدیرکل دامپزشکی استان همدان، بخشداران بخش مرکزی و پیرسلمان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان از مجموعه دامپزشکی، تلاش خالصانه همکاران خود را در راستای ارتقاء سطح سلامت و امنیت غذایی مردم قابل تقدیر و تحسین خواند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در پایان سخنانش از عموم مردم شهرستان خواست در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی 1512 یا شماره گیری ۰۸۱۳۳۱۴۸۰۲۰ به بازرسان بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما