نام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در طی دولتهای نهم و دهم به واسطه رؤسای پرحاشیهای که در رأس آن به کار گرفته شدند بر سر زبانها افتاد و هر برنامه و مراسمی در آن رنگ و بوی سیاسی گرفت.
در دولتهای نهم و دهم، هر کدام از رؤسای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از خداحافظی از جایگاه خود در این سازمان، جایی در نهاد ریاست جمهوری یافتند و مشغول به کار شدند از اسفندیار رحیم مشایی گرفته تا سید حسن موسوی.
اما با پایان یافتن دولت دهم و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، دوره ریاست محمد شریف ملک زاده در این سازمان پر حاشیه، تمام شد و دیگر نهاد ریاست جمهوری در سیطره قدرت یاران او نیست تا به آنجا نقل مکان کند.
ملک زاده تا پیش از ورود به دولت نهم در دفتر سید محمود هاشمی شاهرودی مشغول به کار بوده است و از مشاوران وی محسوب میشد.
ملک زاده در سال 1384 با روی کارآمدن دولت نهم به جایگاه معاونت گردشگری در دوران اولین رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولت نهم، یعنی اسفندیار رحیم مشایی دست مییابد.
تابستان 1388 با انتقال رحیم مشایی به دفتر رئیس جمهور و حضور وی در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، ملک زاده نیز بار سفر به شورا میبندد و پس از ریاست شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور، «دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور» میشود.
ملک زاده خرداد سال 1390 توسط صالحی، وزیر امور خارجه به عنوان معاون اداری این وزارتخانه منصوب میشود که با واکنش نمایندگان مجلس تا جایی پیش میرود که وزیر خارجه را در آستانه استیضاح قرار میدهد. وزیر اطلاعات نیز در نامه ای به وزیر امور خارجه صلاحیت وی را رد میکند که منجر به استعفای وی از این معاونت میشود.
البته ملک زاده تیرماه 1390 بازداشت میشود. وی که مشاور رئیس جمهور بود اردیبهشت 1391 مشاور آیت الله شاهرودی در امور اجرایی میشود. آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی رئیس بنیاد فقه و معارف اهل بیت(ع) و رئیس هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه طی حکمی محمدشریف ملک زاده را به سمت مشاور خود در امور اجرایی منصوب میکند.
ملک زاده حدود 9 ماه است که معاون دولت احمدینژاد و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است و با خبری که روز گذشته در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه «محمد علی نجفی» رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده است، دوره ریاست وی در این سازمان به پایان خود رسیده است.
گمانهزنیها بر این است که ملک زاده پس از خداحافظی از این سازمان، دوباره به دفتر آیتالله هاشمی شاهرودی باز میگردد، از سوی دیگر نیز باید دید که با رایزنیها و ارتباطاتی که وی با برخی افراد نزدیک به این دولت دارد آیا در دولت حجتالاسلام روحانی نیز میتواند پستی را به دست آورد؟
البته با توجه به شعارهای اعتدالی دولت یازدهم بعید است که افراد پرحاشیه در رأس امور قرار گیرند و احتمالاً اگر قرار باشد در این دولت، نیز به کار گرفته شود در جایگاه پایینتری از حضور وی استفاده خواهد شد.
این روزها در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مدیران و مسئولانی که به قول آقای روحانی بدون بلیت، سوار اتوبوس دولت شده بودند در حال پیاده شدن هستند و امید این میرود که با حمایتی که فعالان بخش گردشگری از محمد علی نجفی برای حضور در جایگاه ریاست این سازمان داشتهاند، این سازمان بتواند از سیاست زدگی فاصله گیرد و افراد متخصص و زبده در این سازمان فرهنگی به کار گرفته شوند.
دیدگاه شما